INDIANIE.net
Oficjalne forum

Propozycje - Indiański humor

pixxel - 2007-12-28, 10:03
Temat postu: Indiański humor
Myślę, że w indian gra mniej osób niż np. w takich meneli ponieważ tam jest więcej humoru i śmiesznych rzeczy. Proponuję, żeby zrobić taki design, który np. na wyprawie jest śmieszny rysunek a na czymś innym powiedzmy na polowaniu też jakiś inny śmieszny rysunek. I żeby to było śmieszne to te rysunki powinny być proste i zrobione np. w paincie. Można by dodać jeszcze jakieś śmieszne teksty np: Żeby zostać indianinem nie musisz palić fajki-wystarczy ci szlug. Albo coś innego. Proszę o propozycje. ;-)
Holigula_Mixrus - 2007-12-28, 10:11

A ja ci powiem tak. Indianie istnieją o wiele dłużej niż menele. Większość myśli, że jest na odwrót... Zresztą w menelach jest łatwiej niż tutaj.
pixxel - 2007-12-28, 10:14

no właśnie! menele pojawili się ,,znikąd" i od razu stali się niezwykle popularni. Wyobraźmy sobie, że indianie dopiero powstają i potrzebują graczy. SiVo, jeśli możesz opowiedz nam jak próbowałeś zwiększyć popularność meneli i jak ci się to udało???
wafal - 2007-12-28, 13:37

Jestem na nie. Wg. mnie to jest gra poważna, a nie śmieszna tj. menele... Chodź wg. mnie być menelem jest dla mnie przykre... INDIANIE NIE SĄ MENELAMI! Tematyka jest inna i dlatego menele mają więcej graczy, chodź w obu grach chodzi o to samo...
pixxel - 2007-12-28, 13:40

no właśnie. chodzi o tematykę. Ludzie wolą grać w coś głupiego niż w coś poważniejszego. Może nie musi być śmiesznych zdań, ale śmieszne rysunki mogłyby polepszyć sprawę...
wafal - 2007-12-28, 13:43

Lecz grafika wpłynie na "szybkość" gry... Tzn. nie będę się tak szybko gra ładować ;/
pixxel - 2007-12-28, 13:44

jejku malutki gif gry nie zniszczy xD
Holigula_Mixrus - 2007-12-28, 14:04

pixxel meneli założył brat siva, a nie on sam. Na początku grali to tylko ludzie z indian...

Aha i jeśli według ciebie gif nic nie zmienił to załóż sobie stronę i sobie sprawdź...

pixxel - 2007-12-28, 14:31

a jak mozna zalozyc taka stronke w stylu .net tak jak indianie?? i czy to bedzie darmowe??
wafal - 2007-12-28, 14:47

Nie, napisz sobie stronę w htmlu z np. 1 gifem, kolejną z 5 gifami i jeszcze jedną z 20 gifami.. Poczujesz różnice... Server Ci do tego nie będzie potrzebny, bo odpalisz plik z twardziela ;-)
Lub po prostu wejdź na google.pl i na inną stronę z większą ilością grafiki...

pixxel - 2007-12-28, 14:50

nom może i masz racje. pewna strona (nie bede mowil nazwy) z plotkami ma bardzo duzo zdjec i bardzo wolno sie wczytuje. Ale jak mozna taka gre jak indianie zalozyc. Chetnie bym taka zrobil ;)
Borszczu - 2007-12-28, 15:10

Ehh... Czy myślenie boli?

Menele ruszyły z kopyta bo to starzy Indianie je rozkręcili. Każdy z nas tam grał. A to ze jest dużo osób to zapewne złudzenie wytwarzane przez nadmiar MultiKont.

Dwa mówisz ze ludzie chcą śmiesznych grafik? Ja bym to zawęził do dzieci w przedziale wiekowym 7-14 lat, widać SiVo jest nastawiony na trochę szerszych odbiorców i początkowo to na prawdę świetnie funkcjonowało.

Problem z grywalnością pojawił sie na wyższych levelach... Przedziały expa są za dużo a monotoniczność tłuczenia wiewióra czy innego badziewia strasznie męczy. Problem tkwi w tym ze w grze jest minimalna konfrontacja miedzy userami. Ściganie sie w zabijaniu zwierząt to dno... Ja bym tutaj wywrócił ekwipunek "do góry nogami" i zrobił coś podobnego do bw. T tej chwili wszyscy mamy klapki na oczach i każdy dąży do tego samego! Wszyscy czekają aż ktoś z topki zrobi kolejny lvl i będzie nowa broń. To jest totalnie bez sensu... Gdyby dodać do broni prefixy i sufixy sytuacja zmieniłaby sie diametralnie. Chyba większość z was grała w jakiegoś RPG'a. Nie chcieli byście widzieć podobnych możliwości tworzenia ekwipunku jak w diablo?

pixxel - 2007-12-28, 15:44

no masz Borszczu racje ale dlaczego jeszcze rok temu w indian gralo wiecej ludzi???
wafal - 2007-12-28, 16:46

Borszczu napisa³/a:
A to ze jest dużo osób to zapewne złudzenie wytwarzane przez nadmiar MultiKont.

Mylisz się... Procentowo tam jest mniej multi niż tutaj i to o wiele...

pixxel napisa³/a:
dlaczego jeszcze rok temu w Indian grało więcej ludzi???
Grało więcej, bo myśleli, że SiVo jakąś tę grę rozkręci... A tutaj praktycznie żadnych nowości ;/ Jak już są np. wyprawa to pogrubienie jest i jest... Jakby to było od niedawna.
Wg. mnie problem polega w nowościach. Borszczu pisząc "Wszyscy czekają aż ktoś z topki zrobi kolejny lvl i będzie nowa broń" Ma rację, lecz lud czeka jeszcze na nową ochronę oraz myśli, że będzie nowy koń... Ale czy wprowadzenie prefixów i sufixów w tym momencie było by dobre? Jeżeli możliwe byłoby kupienie tego u kramarza to tylko topka by latała z super sprzętem... Jeżeli zaś wyprawy to topka by lepiej na tym wychodziła również... Można by to było wprowadzić, ale należałoby otworzyć nową krainę (server). Zapewne Borszczu to skomentuje "Aby dodać drugi server musi najpierw pierwszy odnieś sukces". Ale w tym przypadku, aby dodać prefixów i sufixów należałoby to zrobić... Jednak nie ma sensu tego robić dla samych przedmiotów. Należałoby dodać jeszcze jakąś całkowitą nowość!
Rozruszać grę można by poprzez dodanie naszego banera do reklam, lecz do strony głównej, a nie do skalpu do SiVo :P W tym momencie niektórzy gracze z meneli zarejestrowaliby się w indianach ;-) pe2de2 mógłby zrobić baner do swej gry i też można by go dodać do reklam - w tym przypadku niektórzy z Indian dowiedzieliby się o menelach ;-)

pixxel - 2007-12-28, 17:31

pamietam, że ponad rok temu indienie byli popularni za pomocą epulsa. I podoba mi sie skalpowy banner wafala. Jak to zrobiłeś??? chętnie bym takie coś spróbował rozprzestrzenić. A co to są prefiksy i sufiksy
Holigula_Mixrus - 2007-12-28, 17:36

Drugi świat... Dla siva do za wiele roboty;D Nie no ja miałam taki pomysł z drugim serwerem... Można by tam podróżować... Ale co ja tu będę pisać o drugim świecie. Byłby to czysty spam...

Według mnie trzeba zrobić jakąś dobrą reklamę i ją poumieszczać na forach [ jak się dogada to za darmo] i na większych stronach internetowych i top listach...

pixxel - 2007-12-28, 17:39

można dawać coś takiego np: <a href="http://indianie.net/klik.php?id=pixxel">Kliknij tu a zobaczysz coś fajnego ;)</a>

pod profilem jako podpis. Niektórzy ciekawscy w to wejdą ;)

Holigula_Mixrus - 2007-12-28, 17:40

pixxel napisa³/a:
można dawać coś takiego np: <a href="http://indianie.net/klik.php?id=pixxel">Kliknij tu a zobaczysz coś fajnego ;)</a>

pod profilem jako podpis. Niektórzy ciekawscy w to wejdą ;)

Może być... ale raczej stawiaj to na inne strony w stupce

pixxel - 2007-12-28, 17:42

ej a jak zrobic zeby to dzialalo bo mi cos nie chce dzialac
Yamakasi - 2007-12-29, 00:03

Dla mnie pomysł z "drugim światem" jest troche nie bardzo. Ponieważ była by wyznaczona godzina np. 17. Wtedy ponad 30 osób by siedziało przy kompach i tylko czekało na otwarcie, żeby być pierwszym i utrzymac pozycje, ale tak jak Borszczu napisał, zeby był drugi swiat, niech pierwszy osiągnie sukces :).

A co do sufixów i prefixów to tez jestem na tak, tylko że nie którzy nie wiedza co to, ale to mniejsza z tym. Tylko jak już by były te sufixy/prefixy to zeby wymyslić własne nazwy bo przeciez z bw nie bedziemy brac, bo raczej w indianch nie było róznych rzeczy np:

Platyny
Orchidei
Ceuntarionów
Gwardzistów

I jescze dużo by sie nazbierało ;)

Ogólnie jestem na TAK.

Holigula_Mixrus - 2007-12-29, 12:22

Yamakasi napisa³/a:
Dla mnie pomysł z "drugim światem" jest troche nie bardzo. Ponieważ była by wyznaczona godzina np. 17. Wtedy ponad 30 osób by siedziało przy kompach i tylko czekało na otwarcie, żeby być pierwszym i utrzymac pozycje, ale tak jak Borszczu napisał, zeby był drugi swiat, niech pierwszy osiągnie sukces :).

A co do sufixów i prefixów to tez jestem na tak, tylko że nie którzy nie wiedza co to, ale to mniejsza z tym. Tylko jak już by były te sufixy/prefixy to zeby wymyslić własne nazwy bo przeciez z bw nie bedziemy brac, bo raczej w indianch nie było róznych rzeczy np:

Platyny
Orchidei
Ceuntarionów
Gwardzistów

I jescze dużo by sie nazbierało ;)

Ogólnie jestem na TAK.

Nie rozumiesz, że byłoby z tym bardzo dużo zamieszania!! A jeśli chodzi o 2s to SiVo nie musi podawać godziny;] Może tylko datę podać;] Aha i dla mnie s1 odniósł sukces... Nie tak łatwo wbić na 22lvl a mamy już dwóch graczy takich...

Yamakasi - 2007-12-29, 12:23

No tak, ale myślisz ze by sie chciało tak komus nadal nabijac od nowa lvl? To było by bez sensu. No chyba ze SiVo wprowadzi szybszy sposób robienia expa.
Holigula_Mixrus - 2007-12-29, 12:26

Yamakasi napisa³/a:
No tak, ale myślisz ze by sie chciało tak komus nadal nabijac od nowa lvl? To było by bez sensu. No chyba ze SiVo wprowadzi szybszy sposób robienia expa.

Hmm a nie uważasz, że na s2 nie liczyłby się poziom np. Tylko ile białych ludzi się upolowało?;] Albo przejęło wiosek plemiennych?;]

Pomyśl... S2 nie musi być podobny do s1...

Yamakasi - 2007-12-29, 12:34

Holigula_Mixrus napisa³/a:
Albo przejęło wiosek plemiennych?;]
to nie plemiona ;]

No ale jakos nie bardzo mi lezy ten s2. Tzn. Trzeba by było sporo nad nim popracowac zeby był nawet dobry.

Holigula_Mixrus - 2007-12-29, 12:37

Yamakasi napisa³/a:
Trzeba by było sporo nad nim popracowac zeby był nawet dobry.

Hehe, a czego się spodziewałeś? Na pewno byłoby przy nim wiele roboty... ale jeśli sovo chce więcej graczy, przy czym więcej zarobić... to trzeba się trochę pomęczyć i popracowac;D

pixxel - 2007-12-31, 15:38

tak sobie oglądam archiwa na forum i widze ilu ludzi grało w indian;((. niestety wydaje mi się, że wiele afer i poważnych błędów bardzo osłabiło grę, choćby ,,afera szegiego"
Holigula_Mixrus - 2007-12-31, 18:31

pixxel napisa³/a:
tak sobie oglądam archiwa na forum i widze ilu ludzi grało w indian;((. niestety wydaje mi się, że wiele afer i poważnych błędów bardzo osłabiło grę, choćby ,,afera szegiego"

Hmm a wiesz w ogóle kto to był szegi?

pixxel - 2007-12-31, 19:12

trochę się szperało po archiwach