INDIANIE.net
Oficjalne forum

Pytania - TuPac10

Borszczu - 2008-02-10, 16:51
Temat postu: TuPac10
SiVo co to za cyrki z jego kontem? Ktoś mu je ukradł a Ty nie zareagujesz twierdząc ze Cię oszukuje?
Koleś rejestrował sie niemal 2 lata temu i chyba w takim czasie może zapomnieć na jaka skrzynkę wrzucał konto, a kto wie czy tamten mail jeszcze w ogóle istnieje...
Razem z nim zaczynałem grę i potwierdzam ze on w 100% jest właścicielem konta i nikomu go nie dawał ani nie sprzedawał.
Mam nadzieje ze szybko załatwisz ta sprawę i wszyscy będą zadowoleni.

Borszczu - 2008-02-10, 20:37

Dowód 1 :)
Moja rozmowa z nowym panem Tupaczkiem. Po jego 2 wiadomości napisałem mu ze długo na tym koncie nie posiedzi, a wyżej macie jego odpowiedz.

Przy okazji sprawdź logowania tych kont bo to dość dziwny zbieg okoliczności, ze pouciekali we trzech zaraz jak TuPac stracił konto

Do sprawdzenia kwalifikuje sie tez konto ziomus1. Niestety screena wtedy nie zrobiłem, został mi fragment rozmowy z nim na głównym placu, który wkleiłem Tupaczkowi na gg.

Cytat:
W/X 16:53 Borszczu - ziomus a moze trzeba sprawdzic Twoje i TuPaca logi? Bo cos mi sie tu nie podobasz :P
W/X 16:49 ziomus1 - Borszczu stracił 30 ran, zostało mu jeszcze 0
W/X 16:45 Borszczu - 10.02.2008 16:35 - pokonałeś TuPac10 (A moze by tak wyznaczyc nagrode za jego skalp? :P)
W/X 16:43 wesley - no to bardzo sie ciesze :D dzieki za odpowiedz :D
W/X 16:42 gojk - nie, nie ma możesz być spokojny :P
W/X 16:42 Borszczu - Nie ma ograniczen
W/X 16:41 wesley - siemka mam pytanie. czy jest jakies ograniczenie dotyczace broni takie jak w menelach?
W/X 16:41 dzako - jaki mój kolega :D a juz wiem jaki :D no troche :D
W/X 16:40 Borszczu - Dzako Twoj kolega i obecny własciciel tupaca jest niewychowany :P

Dalej była ciekawsza cześć, jednak nie mam tego fragmentu. Ale jest zbyt pewny tego ze sie w ogole nie pojawiasz w grze i żadna kara nie może go spotkać :)

Holigula_Mixrus - 2008-02-10, 21:04

Znam dalsza częsc rozmowy, bo sama brałam w niej udział... SiVo zrób coś... Daj nam jakieś uprawnienia;/ Ja już nie mogę patrzec na te oszustwa, multi itp;/
wafal - 2008-02-10, 21:31

Żadne z wymienionych kont nie mają z tym nick wspólnego.... Za to wszystko odpowiedzialny jest inny gracz!

Edit:
To również nie chodzi o zigolo! To nie on je ukradł!

Boruc - 2008-02-10, 21:35

Jeśli chodzi o tego innego gracza to znam jego gg :8159641 Zna może ktoś ten nr?
to chyba zigolo z meneli...

Oto moja rozmowa z nim:

Kamil (7-02-2008 19:03)
a za doładowanie to ile?
Tupac (7-02-2008 19:04)
100zł
Kamil (7-02-2008 19:04)
Nikt ci za tyle nie weźmie
Tupac (7-02-2008 19:04)
dlaczego?
Kamil (7-02-2008 19:04)
no oszalałes troche
Tupac (7-02-2008 19:05)
ja mam konto zigolo na menelach
2 miejsce
200zł mi dawali

Pytałem sie za ile chce konto ;)

PS Ten kamil to ja ;D

Edit:
A co do jednego to skoro by miał kupic to czemu zachwile je sprzedaje?

traspie - 2008-02-10, 22:30

Wafal każe przekazać, iż rozmowa z gg nie jest dowodem!
Borszczu - 2008-02-11, 10:49

traspie napisa³/a:
Wafal każe przekazać, iż rozmowa z gg nie jest dowodem!

Dowody znaleźć moze tylko SiVo grzebiąc w logach. My mu podsuwamy tylko poszlaki, które jak dla mnie sa dość czytelne :)

FOXI - 2008-02-11, 17:59

hmm ja chociaż juz nie grywam aktywnie ale sie wypowiem Tupaca znam od początku indian a nawet wcześniej i jestem pewien ze wg wyżej wymienionych dowodów tupac by ani nie obrażał nikogo ani nie chciał konta sprzedać mam z nim kontakt codzienny na gg i powiem ze to jest pożądny człowiek a nie jakiś ham
ok mam nadzieje ze sprawa bedzie rozwiązana i konto wróci do prawdziwego właściciela
pozdrawiam

:)

Holigula_Mixrus - 2008-02-12, 07:14

Rozmawiałam z nowym właścicielem konta. Twierdzi, że Tupac mu je sprzedał za 50 zł doładowania... Po prostu już nie wiem...

Myslałam, że pokaże nam rozmowę na gg, bo podobno na gg się umówili, lecz mu się dysk zepsuł podobno...;/ Nie wiem. SiVo sprawdź czy ktoś zmieniał emiala mu lub czy kilka razy było wpisane złe hasło...

Borszczu - 2008-02-12, 11:09

Sprzedac konto mogł mu tylko ten kto je ukradł a nie TuPac. Jesli kupił kradzione konto to ma pecha :)
Holigula_Mixrus - 2008-02-12, 13:03

Hmm ano... Postaram się dowiedzieć nr gg kto mu je sprzedał a potem SiVo musi ip załatwić... Może tak dojdziemy do prawdy...
tupaczek - 2008-02-12, 17:03

Holigula_Mixrus napisa³/a:
Rozmawiałam z nowym właścicielem konta. Twierdzi, że Tupac mu je sprzedał za 50 zł doładowania... Po prostu już nie wiem...

troche dziwne bo komorke mam na abonament wiec po co mi doladowanie :mrgreen:

i konto sprzedac za 50 zl po prostu smieszne

Yamakasi - 2008-02-12, 17:32

http://img179.imageshack....beztytuuve4.jpg

prawda to?

Borszczu - 2008-02-12, 17:38

Prawda. Kamsive nie usunął wszystkich wiadomości z pw i jest jedna dzięki której znowu zakończy grę na indianach. Zaraz wkleję screena (tylko mi go tupac podrzuci :)) i domagam sie bana dla Grassmana i wszystkich kont logujących sie z podobnego IP
GRASSMAN - 2008-02-12, 18:15

ciekawe pod jakim pretekstem albo dowodami chcecie mi dac bana nie ma tam mojego ip ani nic w tym stylu!!!!! wiec oskarzenia sa bezpodtsaqwne a twoja wafal wiadomosc jest dlatego ze zabralem ci dubeltówke

[ Dodano: 2008-02-12, 18:28 ]
TuPac10 napisał:
siema geju z wampa

odpisz skasuj

Uważacie że pisałbym tą wiadmość sam do siebie?? czy żeby nawet jak borszczu sugeruje był to mój kumpel?? zastanówcie sie ludzie !!!! tam nie ma mojego ip nawet!!

Borszczu - 2008-02-13, 12:44

No to lecim po kolei. Najpierw zamieszczę wam dość obfita literaturę w postaci screena wiadomości TuPac'a:

Jak widać zaznaczyłem najciekawsze fragmenty rozmowy, które mogą nam wskazywać sprawce. W większości rozmowy dotyczą meneli czyli każdy głupi domyśliłby sie ze stamtąd przyleźli...

A teraz powiązania naszego kochanego Taikomola/Kamsive/Grassmana (w sumie to trochę zawiedziony jestem ze akurat on jest w tej sytuacji współwinnym):

Jak widać zna on włamywacza bo ma on passy do jego konta, co już jest zabronione w regulaminie i kwalifikuje sie pod bana :) Uente wyraźnie zasugerował zeby schował Grassmana do tipi. Wszystko mozna sprawdzic w logach, nawet neo jest sprawdzenia po hoscie :) Grassman i pamiętaj ze neo nie ma nieograniczonej ilości adresów tylko pewien zasób który sie powtarza (nie chce was wprowadzać w błąd, ale dokładnie to chyba 20 adresów).

I najlepsze na koniec :)

Żeby zdementować plotki o tym jakoby Grassman nie miał z tym nic wspólnego a haker włamał sie także na jego konto :)
Jak widzicie bardzo dobrze zna sprawce i wiedział ze konto zostało skradzione a świadczy o tym druga wiadomość "kiedy na tupac 21 lvl wbijesz?" Mało tgo po tej wypowiedzi mozemy sadzic ze ten "Haker" ma więcej niż 1 konto na Indianach :)

Reasumujac:
Grassman jest współwinny kradzieży konta i w razie nie wychwycenia realnego sprawcy powinien za niego odpowiadać.
I nie wykrecaj mi sie tu ze nie ma tam Twojego IP bo to jest oczywiste... Ale przez to ze ukrywałes sprawce jestes tak samo winny jak złodziej :) Moim zdaniem SiVo powinien dac Ci wybór:
1. Milczysz dalej udajac głupiego i dostajesz bana.
2. Opowiesz nam w jaki sposób Twój kolega poznał hasło i podasz nam wszystkie pozostałe jego konta z indian i zostajesz wolny :)

GRASSMAN - 2008-02-13, 14:20

to fakt krylem sprawce :D ale sam nie wchodzilem na to konto po prostu dowiedzialem sie ze kumpel je "kupil" za 50zł bo tak mi powiedzial na gg raszty spraw nie znam co do wiadomosci zeby zalatwil hakera nie chodzi o indian :) a tym radziej o konto jakiego kolwiek hakera... dolicz sobie ze nie osiagnolem zadnych zyskow materialnych z konta tupac10 a ze krylem sprawce to nie zasluguje na bana co najwyzej na upomnienie od SiVo aha i ten gracz nie ma kont na indian :)
Holigula_Mixrus - 2008-02-13, 15:31

Hmmm nie ma ale chce mieć... Załatwiam mu legalne konto, za które zapłaci!!

Borszczu nie mylisz się 20 lub 15 adresów jest tylko...

Grassem dla mnie jesteś współwinny. Wiedziałeś kto to jest i jsak to zrobił...

GRASSMAN - 2008-02-13, 16:31

co z tego ze wiedzialem o tym?? a gdybys ty wiedziala ze wczoraj pan iksinski napdl na sklep monopolowy to tez bys byla wspolwinna?? zastanów się!!!!!!!!
Borszczu - 2008-02-13, 16:43

GRASSMAN napisa³/a:
co z tego ze wiedzialem o tym?? a gdybys ty wiedziala ze wczoraj pan iksinski napdl na sklep monopolowy to tez bys byla wspolwinna?? zastanów się!!!!!!!!

Nie chodzi o to ze wiedziałeś tylko o to ze o tym nie powiedziałeś (zajrzyj do kodeksu karnego i zobacz co grozi za utrudnianie śledztwa/ukrywanie sprawcy). Z resztą to ze celem był TuPac tez pewnie nie jest przypadkiem...

GRASSMAN - 2008-02-13, 17:06

borszczu widze robisz wszstko zeby zrobic ze mnie winnego :)
Borszczu - 2008-02-13, 18:17

Robie wszystko żeby ukarać winnego a to duża różnica :)
SiVo to nie żadna akcja humanitarna czy PCK. Dowody są przeciwko Tobie, kłamałeś na początku, kłamiesz dalej... Oskarżać Cię nie muszę bo wszyscy widza co zrobiłeś i są na to odpowiednie dowody. Tu nie chodzi o Twoja obronę a zadość uczynienie. Bardzo dobrze wiesz skąd Twój kolega miał hasło i nam to pięknie wyśpiewasz albo dostaniesz bana :)

Zarzekałeś sie ze nie miałeś z tym nic wspólnego a jednak okazało sie maczałeś w tym palce. Teraz kłamiesz twierdząc ze on Ci powiedział iż kupił to konto. Bardzo dobrze wiedziałeś co się dzieję od samego początku...

Z reszta uważam ze miałeś w tym większy udział aniżeli jedynie ukrywanie kolegi i pewnie sie nie mylę...
Czemu zaraz na początku płakałeś ze nie możesz być winnym ze nie ma tam Twojego IP?
Bo wiedziałeś ze jeśli sie zalogujesz na to konto z miejsca dostaniesz bana, dlatego poprosiłeś o to kolegę...

Holigula_Mixrus - 2008-02-13, 18:33

I tacy ludzie dostajÄ… mody;/

Czemu wy nie możecie grać uczciwie? Czy to aż tak trudno miec wysoki lvl bez oszukiwania, multikont, przelewów, kradzież? Hmmm mnie się to udało...

Grassman jesteś tak samo winny jak tamta osoba! I jeśli chcesz się wypowiedzieć to z sensem bo dam warna za spam!!

I nikt nie robi z ciebie winnego, bo nie musi! Ty nim jesteÅ› i tyle!!

GRASSMAN - 2008-02-13, 18:33

tak tak mnie to nie intersuje co mowisz przyjdzie SiVo i wszystko wyjasni ja nic nie ebde spiewal bo nic nie wiem a bana czy dostane czy nie to nie ty o tym decydujesz!!!! wiec nie badz taki pewny a nie mozna mnie ukarac biorac pod uwage same domysly a wiec czekam na SiVo
Holigula_Mixrus - 2008-02-13, 18:34

GRASSMAN napisa³/a:
tak tak mnie to nie intersuje co mowisz przyjdzie SiVo i wszystko wyjasni ja nic nie ebde spiewal bo nic nie wiem a bana czy dostane czy nie to nie ty o tym decydujesz!!!! wiec nie badz taki pewny a nie mozna mnie ukarac biorac pod uwage same domysly a wiec czekam na SiVo

Mylisz się. Właśnie my moderatorzy mozemy cię ukarać!

uente - 2008-02-13, 18:49

ej ej ej wtrącić się muszę... na pewno grassman nie powinien dostać bana za to, że wiedział o tym, że ktoś coś zrobił a nie powinien! zgadzam się z ukaraniem złodzieja choć nie wiem czy ma jakieś konto na indianach. Tupack też oczywiście będzie szedł w zaparte że jego hasła nikt nie znał.... - to też jest jego wina tak samo jak ja byłem winny dając hasło filipowi który mnie okradł... SiVo powiedział wprost "jest zakaz dawania komukolwiek hasła...... Jeśli mój dobry znajomy coś tu nawywija a ja będę o tym wiedział to mogę jedynie z nim pogadać by to odkręcił, na pewno nie polecę kapować. Rozumiem że jesteście źli i że wolę jak gra jest uczciwa ale nie róbcie kozła ofiarnego z grassmana....
Borszczu - 2008-02-13, 19:06

uente napisa³/a:
SiVo powiedział wprost "jest zakaz dawania komukolwiek hasła......

I jak tu sie z Tobą nie zgodzić :) Wróć na druga stronę i przeczytaj screeny Twojej rozmowy z "TuPac'iem".

EDIT:

Grassman znowu sobie zrobiłeś trampka z mordy (mam nadzieje ze rozumiesz to porównanie). Dalej twierdzisz ze nie miałeś żadnych zysków z kradzieży konta TuPac'a? Przypomnij sobie rozmowę z nim na gg 7.02.2008 :) Sam sie tam przyznałeś ze dziwnym trafem konto TuPac'a było bez obrony a Ty całkiem przypadkiem go zaatakowałeś i zabrałeś mu strzelbę...

Widzisz to co jest tutaj napisane? W sumie to całkiem nieźle to sobie przekminiłeś... Po co ryzykować handlem jak możesz zaatakować i mieć bron "legalnie".
SiVo sprawdź cały index od dnia kradzieży (06.02.2008) i pewnie więcej interesujących rzeczy wyjdzie :)
No wiec przeliczyłeś sie deczko :P Rozkminkę mieliście niezła ale pogubiliście sie przy zacieraniu śladów :)

W obliczu kolejnych dowodów wnioskuje o bana :)

GRASSMAN - 2008-02-14, 08:18

hahahaaha popatrz ze ja atakuje kazdego kto jest poza tipi... nie moja wina ze tupac mial zdjeta obrone a zalozona bron to nie moja sprawa... a moze ze w tym dniu wogole logowalem sie na swoje konto to tez bedziesz wnioskowal o bana??? zastanów sie człowieku
Molph - 2008-02-14, 08:43

Borszczu jesteÅ› niby moderatorem a nie znasz regulaminu?
Obowiązuje całkowity ZAKAZ dawania haseł komukolwiek, w przypadku złamania tego regulaminu Administrator może dać bana osobie dzielącej się kontem, co Ty nie wiedziałeś o tym?
Więc niech drogi tupaczek siądze na 4 literach i nie podskakuje i cieszy się, że nie dostał bana za złamanie regulaminu, bo wszystko dowodzi, że rozdaje hasła na lewo i prawo a to jest całkowicie zabronione.

Borszczu - 2008-02-14, 10:07

GRASSMAN napisa³/a:
hahahaaha popatrz ze ja atakuje kazdego kto jest poza tipi... nie moja wina ze tupac mial zdjeta obrone a zalozona bron to nie moja sprawa... a moze ze w tym dniu wogole logowalem sie na swoje konto to tez bedziesz wnioskowal o bana??? zastanów sie człowieku

Grassman takie wałki to Ty możesz swojej mamie wkręcać :P
Uporządkujmy fakty. Twój kumpel kradnie konto TuPaca, po czym Ty go atakujesz.
Nasuwa sie jedynie wniosek ze nie chciałeś bana za kradzież itemu wiec poprosiłeś kumpla o zdjęcie ochrony i zaatakowałeś. W ten sposób masz "legalnie" broń. Z tym ze sam o tym powiedziałeś i gdyby nie to to pewnie nie wyszłoby to na jaw. Po prostu przestraszyłeś sie konsekwencji i zacząłeś sie tłumaczyć z czegoś o czym nikt nie wiedział. Za cienki w uszach jesteś żeby to sensownie posklejać do kupy...

Najpierw twierdziłeś sie, ze nie miałeś z tym nic wspólnego, okazało sie ze niekoniecznie.
Następnie nie znałeś sprawcy - fakty mówią inaczej.
W końcu mówiłeś ze nie miałeś zysku z kradzieży konta, a my widzimy co innego (dostałes w promocji strzelbę i sam jeden SiVo wie co jeszcze) :)

Molph napisa³/a:
Borszczu jesteÅ› niby moderatorem a nie znasz regulaminu?
Obowiązuje całkowity ZAKAZ dawania haseł komukolwiek, w przypadku złamania tego regulaminu Administrator może dać bana osobie dzielącej się kontem, co Ty nie wiedziałeś o tym?
Więc niech drogi tupaczek siądze na 4 literach i nie podskakuje i cieszy się, że nie dostał bana za złamanie regulaminu, bo wszystko dowodzi, że rozdaje hasła na lewo i prawo a to jest całkowicie zabronione.

Nie musisz mnie pouczać odnosnie regulaminu. Widzisz ten wyraz może? Może nie znaczy musi. Są sytuacje uzasadniające podanie hasła... Sam z tego kilka razy korzystałem. Widzisz swego czau, wtedy jeszcze aktywnie grałem w Indian miałem problemy z netem i zdarzało sie ze padał mi net na dzień lub dwa. Wtedy wysyłałem sms'a do jazoo1 (pierwszego właściciela FOXI'ego) lub do Kasi. Do nich było mi najbliżej bo mieli w heyah, chociaż TuPaca koma tez mam. Prosiłem ich o zdjęcie broni lub schowanie mnie do tipi i mogłem być pewien ze to zrobią bez kręcenia zbędnych wałków. Podobnie robi/robiło 3/4 populacji indian, a pozostała 1/4 to ludzie którzy nie dali sie poznać lub byli tak upierdliwi ze nikt nie chciał ich w plemieniu... A jak widzisz bana za to jeszcze nie było.
Widzisz nie wszystko jest białe lub czarne, są jeszcze odcienie szarości i musisz sie nauczyć czytać miedzy wersami.
A rozdawanie hasła przez TuPac'a jest nie bardzo realne, bo jak go znam musiałby być rzeczywiście pod ścianą żeby dać komuś hasło i ryzykować stratę konta, a jeśli już to na pewno osobie której ufa, a taka go na pewno nie okradnie...[/b]

Molph - 2008-02-14, 11:11

Uznajmy, że nie dał hasła.
Owy "złodziej" włamał się do bazy danych, po czym wykradł hasło na konto tupaca (bo inaczej skąd by je miał?)
SiVo ma logi z logowań na bazę, gdy by tylko zobaczył jakieś nie prawidłowości to by się "polała krew".
Przytoczę tutaj zdarzenie które miało miejsce jakiś czas temu: mój kolega zaufał koledzę z ekipy i dał mu hasło, aby w razie jego nieobecności miał go schować do tipi, jednak ten wykorzystał posiadanie hasła i zakosił mu 50k złota. SiVo nie oddał 100% kasy, nawet nie oddał 1/2. Bana nie było dla nikogo, nawet dla złodzieja kasy. Mój kolega dostał tylko nie zły zjeb za to, że podał hasło komuś.
Dla mnie sprawa jest jednoznaczna, wina jest tupaca (tak jak powiedział SiVo do mojego kumpla, "wina jest Twoja, po co było rozdawać hasło"), teraz tupac może mieć pretensje tylko do siebie, że zaufał komuś lub przez przypadek rozdał hasło. Tupac nie został ukarany w żaden sposób za złamanie regulaminu, który jest tak ważny dla wszystkich, więc czego on chcę?
Odzyskał konto niby skradzione, może jeszcze SiVo ma mu dać 100k kasy odszkodowania za to, że złamał regulamin?
Borszczu jesteś moderatorem i sam przyznajesz się do złamania regulaminu, sam sobie kopiesz grób. Niby moderator powinien świecić przykładem dla innych, a tutaj podajesz przykłady po co złamałeś regulamin, no wiesz... dla mnie to jest dziwne, bo nawet jak się zrobi drobny przekręt to się nikomu nie mówi, równie dobrze mogłeś wykorzystywać jakis błąd w grze i robić lewą kase (ja to widzę tak samo).
Regulamin jest, wiec grajmy zgonie z nim, a nie, że wybieramy sobie specjalne punkty które przestrzegamy i specjalne puknty których nie przestrzegamy.
Następnym razem jeżeli ktoś chce się przyznać do jakiegoś wałka lub złamania regulaminu to niech się zastanowi i nie mówi tego tak publicznie, bo tylko sam pokazuje jak bardzo gra nie uczciwie.

Borszczu - 2008-02-14, 12:03

Ehh... Widzę że jeszcze sporo przed Tobą... Logowania w celu włączenia urlopu są naturalne w każdej grze tego typu (czyt. tam gdzie zachodzą interakcje miedzy graczami bez Twojej chęci na nie - ataki, oblężenia itp...). Możesz zostać zaatakowany mino ze tego nie chcesz i ponieść z tego względu stosunkowo duże starty, a brak neta nie nie w żaden sposób z Twoja winą. A ze za moich czasów w indianach nie było urlopu i trzeba było prosić o zdjęcie broni... Brakowało tam tylko dość istotnej funkcji zgłaszania do operatora co powinno być robione mechanicznie jednak pisanie na pw do SiVo było zbyteczne i bezsensowne... A czemu nikt do niego nie pisał? Bo po co zawracam mu głowę skoro żadnej innej akcji jak zdjęcie broni czy schowanie do tipi na koncie nie było. Co innego nabijanie expa na wspólnych robotach czy atakowanie z IP. To już jest poważne złamanie regulaminu.

A odnosnie oskarżania TuPac'a o to jakoby dał hasło komuś z osób okradających go, to powiem ze jedyną osobą która jest zamieszana w kradzież i mogła znać hasło jest Grassman. Kiedyś był Inkiem i kto wie czy TuPac nie zaufał mu bardziej, ale Taikomol sie wypiera ze hasła nie znał. Stad Twoje oskarżenia są bezpodstawne.
Jak widzisz TuPac i ja nie domagamy sie zwrócenia tego co stracił, a ukarania winnych by taka sytuacja ponownie nie miała miejsca. Jeśli teraz pozostaniemy bierni to znajdą sie kolejni, którym taki pomysł sie spodoba i poleci kolejne konto...

P.S. I nie myl moderatora forum i operatora gry. Ja mam jedynie możliwość pilnowania by wypowiedzi mieściły sie w granicach pewnych ogólnie przyjętych norm społecznych...

tupaczek - 2008-02-14, 12:09

Molph napisa³/a:
Dla mnie sprawa jest jednoznaczna, wina jest tupaca (tak jak powiedział SiVo do mojego kumpla, "wina jest Twoja, po co było rozdawać hasło"), teraz tupac może mieć pretensje tylko do siebie, że zaufał komuś lub przez przypadek rozdał hasło. Tupac nie został ukarany w żaden sposób za złamanie regulaminu, który jest tak ważny dla wszystkich, więc czego on chcę?

co ty za przeproszeniem pie***** zastanow sie co mowisz powiem tylko ze haslo znala 1 osoba nie podam nicku ta osoba wie o kogo chodzi wiec skonczcie te glupie rozmowy ze rozdawalem halsla na prawo i lewo

tak samo jak sprzedaz za doladowanie litosci na kij mi doladowanie za 50 zl jak mam komore na abonament

konto zostalo skradzione i juz winny powinien zostac ukarany :evil:

Kotecek - 2008-02-14, 12:51

Ja pie***** ale wy już głupoty piszecie :P

Nie gram może w indian ale jak czytam co po nie które osoby wypisują to mi się płakać chce.

Po pierwsze jakoby sprzedanie przez TuPac'a konta za doładowanie jest nie możliwe bo jak już sam napisał ma komórkę na abonement.
Po drugie znam TuPac'a nie od dziś nie rozdaje on hasła na prawo i lewo bo jaki by miał w tym interes? Zawsze jest szansa że komuś coś odwali, jak już wyżej Borszczu napisał że jego hasło znały dwie osoby(TuPac'a jedna osoba) w celu sciągniecia broni czy schowania to tipi. W każdej tego typu grze jest taka możliwość weźmy na przekład BloodWars gdzie takie coś się zgłasza operatorowi. Tutaj nie było takiej możliwość to po kiego wysyłać za każdym razem PW do SiVo i mu zaśmiecać skrzynkę? Teraz se pomyślcie macie na sobie strzelbe i nagle wam internet pada czy też prąd i nie zapowiada się by prędko znów był co byście zrobili czekali i się modlili żeby nikt wam w tym czasie broni nie zabrał czy zadzownili do koleżanka/kolegi, puścili sms'a w celu żeby on/ona was schował/schowała do tipi czy też włączył/włączyła urlop?? Nikt na tym nie korzysta a Wy nie narażacie się na straty? Nie prawdaż?
Teraz wasze bez podstawne oskarżenia że niby to wina TuPac'a, śmieszni jesteście. TuPac'a ma swój rozum. A takie gadanie że dawał na prawo i lewo to można powiedzić o Pani zarabiającej na ulicy.
Grassman jest współwinny i chyba każdy o tym wie. Krycie sprawcy jest przestępstwem.
A jeszcze takie plątanie się w zeznaniach przez niego chyba samo za siebie mówi..

Z pozdrowieniami Kotecek :)

Bugi - 2008-02-14, 14:25

nawed jak mu ukradli to ty kotecek napisaleś ze Tupac podał hasło innym również a w regulaminie pisze ze nie mozna podawać innym hasła
Kotecek - 2008-02-14, 14:39

Przeczytaj inteligencie co tam pisze i w jakim to jest znaczeniu :)
Inaczej było by gdyby SiVo bardziej się przyłożył do indian i porobił zgłaszania takich rzeczy :P
A tak trzeba radzić sobie w innym sposób :)

GRASSMAN - 2008-02-14, 14:52

tupaczek napisa³/a:
Molph napisa³/a:

co ty za przeproszeniem pie***** zastanow sie co mowisz powiem tylko ze haslo znala 1 osoba nie podam nicku ta osoba wie o kogo chodzi wiec skonczcie te glupie rozmowy ze rozdawalem halsla na prawo i lewo

tak samo jak sprzedaz za doladowanie litosci na kij mi doladowanie za 50 zl jak mam komore na abonament

konto zostalo skradzione i juz winny powinien zostac ukarany :evil:

widzisz!!!! hasło znala jedna osoba i o 1 za duzo teraz nie mozecie nikog ukarac wiec chcecie sie na mnie odegrac bo bylem inkiem zacolem nowa gre i nie jestem z wami tylko z Ajmarami tak?? Po prostu tupac dal haslo osobie nie wlasciwej która je rozpowszechniła a wiec nie szukaj u nikogo plam jak sam je masz!!!!!!!!!!!!!! A moze slesz te oskrazenia dlatego z ci dubeltówke zabralem

Borszczu - 2008-02-14, 15:22

GRASSMAN napisa³/a:
widzisz!!!! hasło znala jedna osoba i o 1 za duzo teraz nie mozecie nikog ukarac wiec chcecie sie na mnie odegrac bo bylem inkiem zacolem nowa gre i nie jestem z wami tylko z Ajmarami tak?? Po prostu tupac dal haslo osobie nie wlasciwej która je rozpowszechniła a wiec nie szukaj u nikogo plam jak sam je masz!!!!!!!!!!!!!! A moze slesz te oskrazenia dlatego z ci dubeltówke zabralem

Otóż to. Ban Ci sie należy za to ze zabrałeś strzelbę. Wreszcie to do Ciebie dotarło :) Chwała Bogu, bo traciłem już nadzieje :)
Twój kumpel kierował kontem i Ty dobrze o tym wiedziałeś... Poprosiłeś go żeby sie rozebrał i zaatakowałeś. Banalny schemat działa do którego praktycznie sam sie przyznałeś ;)

A ta jedna osoba hasła dalej nie udostępniała. Jestem tego pewien bo nikt inny nie zna jej lepiej ode mnie :-P Więc to czy ona była czy nie jest nie istotne :)

GRASSMAN - 2008-02-14, 15:37

mi nie chodzilo o to ze zabralem strzelbe ja nic nikomu nie kazalem!!!! zobaczylem ze tupac jest poza tipi a wiec zaatakowalem. Napisalem mu na gg że "chyba" mial zdjeta obrone bo jak jeden hit byl za 113 a drugi rownie duzy to mnie zdziwlo!!! to chyba proste ze mial zdjeta obrone a pomysl czy gdyby moj kumpel ukradl to konto to by dal sobie najlepsza bron zabrac?? a gdybym ja ukradl to konto to uwazasz przezucałbym itemy na konto jeszcze wtedy z 16lvl gdybym mial ukradziony 20?? pomysl troche zanim cos powiesz
wafal - 2008-02-14, 15:39

GRASSMAN, dobrze wiesz, że nikomu nie zależy, abyś Ty był w plemieniu Inkowie. Również dobrze wiesz, że nie chodzi o Strzelbę czy też Dubeltówkę.
TuPac konta również nie sprzedał na pewno (nie obchodzi mnie to czy ma na abonament czy na kartę, po prostu go nie sprzedał)! Jestem pewny w 99,(9)%, że nie było błędnego logowania do bazy, ponieważ sprawca znał hasło (prawdopodobnie podał mu je TuPac ;/).

PS. GRASSMAN plątasz się troszkę w zeznaniach ;P. Grożąc mi w realu licz się z banem w grze (ciesz się, że nie założę sprawy w sądzie).... A i mieszkasz w "Olkuszu", a nie w "oluszu".

Kotecek - 2008-02-14, 16:03

Borszczu napisa³/a:
A ta jedna osoba hasła dalej nie udostępniała. Jestem tego pewien bo nikt inny nie zna jej lepiej ode mnie :-P Więc to czy ona była czy nie jest nie istotne :)

Dobra, dobra bo lepiej to ja ją chyba znam ona już dawno nie gra w indian i nie ma praktycznie kontaktu z nikim po za Panem Borszczem i TuPac'iem więc jak niby miala rozdawać haslo ? Co TuPac se sam konto może ukradl ? ;/ ja pie**** plakac sie chce jak sie to czyta

Borszczu - 2008-02-14, 16:30

A co do sprawy TuPac'a to nie odwracaj kota ogonem. Moje oskarżenia nie są wynikiem mojej złośliwości a ręką sprawiedliwości :P
Wyjaśnię reszcie bo Grassman dobrze wie co zrobił i nie muszę mu tego tłumaczyć.
Strzelba jest gwoździem do Twojej trumny. To ona łączy wszystko w logiczna całość i rozwiewa wszystkie Twoje wcześniejsze zeznania, które zmieniałeś z ujawnieniem każdego nowego dowodu. Przeanalizujmy wydarzenia:
1. Twój kumpel kradnie konto TuPaca.
2. Ty wiesz o tym od samego poczÄ…tku

GRASSMAN napisa³/a:
to fakt krylem sprawce :D

3. Atakujesz TuPac'a wtedy już Twojego kumpla i dziwnym trafem jest on bez obrony przez co bez problemu zabierasz mu strzeble (Twoje chore tłumaczenia sa totalnie nie na miejscu - tonący brzytwy sie chwyta) - ten fakt jednoznacznie wskazuje na to ze jednak miales jakieś korzyści z tej kradzieży.
4. Sprawa trafia na forum, gdzie kilkukrotnie przyłapałem Cie na kłamstwie:

GRASSMAN napisa³/a:
TuPac10 napisał:
siema geju z wampa

odpisz skasuj

Uważacie że pisałbym tą wiadomość sam do siebie?? czy żeby nawet jak borszczu sugeruje był to mój kumpel?? zastanówcie sie ludzie !!!! tam nie ma mojego ip nawet!!

Później sie przyznałeś ze go znasz...

Twierdziłeś także ze nie miałeś zysków z kradzieży konta. Patrz pkt 3

A wiec wiedziałeś o kradzieży, zyskałeś na niej co najmniej 1 bron czyli brałeś w niej udział. Takie wyczyny nagradzane są banem i czekam na decyzje SiVo :)

GRASSMAN - 2008-02-14, 16:40

bron zabralem przypadkowo
Borszczu - 2008-02-14, 16:45

Przypadkowo mógłbyś zabrać przy odwrotnej kolejności zdarzeń. Niestety na Twoje nieszczęście najpierw skradziono konto a później zabrałeś broń. A o całym zajściu wiedziałeś od początku :)
Wiec bardzo mi przykro ale poleciałeś w ch... kulki z dawnym kumplem. Raz z nim piszesz na gg innym razem okradacie konto. Dla mnie to żenada...

Temat zamykam bo sie burdel robi. Wszystko jest odpowiednio przedstawione i narazie nie ma potrzeby nic więcej dodawać.

Edit by wafal:
Posprzątałem już troszkę tego burdelu i myślę, że teraz jest wszystko bardziej przejrzyście bez większego spamu ;)
Dalsze rozmowy i oskarżenia nie mają sensu... Potrzeba tutaj SiVo, który musi przejrzeć skrzynkę TuPac'a oraz ukarać winnego lub winnych tego całego zamieszania...

SiVo - 2008-02-19, 15:27

no cóż.... niestety, ale jak narazie to muszę się zgodzić z konkluzjami Borszcza... tylko też nie wiem jakie wyciągnąć z tego konsekwencje... :/

a co do tego wchodzenia do tipi... właśnie mnie naszła myśl, że chyba będzie opcje utworzenia oddzielnego hasła, właśnie aby dawać je innym, i dzięki któremu będzie można TYLKO wejść do tipi... co myślicie?

uente - 2008-02-19, 16:23

tylko nie ban bo nas za mało gra dobry człowieku :)
wafal - 2008-02-19, 16:25

SiVo napisa³/a:
chyba będzie opcje utworzenia oddzielnego hasła, właśnie aby dawać je innym, i dzięki któremu będzie można TYLKO wejść do tipi...

Ja myślę, iż to dobry pomysł ;)

uente - 2008-02-19, 16:31

pomysł dobry z hasłami... już zmykam bo pracuje ;)
Holigula_Mixrus - 2008-02-19, 17:02

Pomysł bardzo dobry;] Osoba logowałaby się i tylko do tipi moze wejść;] Świetne!!;D
miszczu - 2008-02-19, 21:12

SiVo napisa³/a:
a co do tego wchodzenia do tipi... właśnie mnie naszła myśl, że chyba będzie opcje utworzenia oddzielnego hasła, właśnie aby dawać je innym, i dzięki któremu będzie można TYLKO wejść do tipi... co myślicie?

no ja bym proponował coś takiego że w ustawieniach będzie takie okienko do wpisania nicku gracza który tak jakby sie będzie opiekować tym kontem tzn. jeśli sie loguje to wpisuje login osoby tej co mu dała dostęp do konta a hasło wpisuje takie samo jakie ma do swojego konta

SiVo - 2008-02-20, 14:14

też niegłupie :)
Borszczu - 2008-02-20, 18:02

Jak nie ban to co? -20k złota na starcie? :P

A to z tipi by sie przydało. Opcja z sms'em jest tymczasowa czy na stałe?

uente - 2008-02-21, 11:23

Borszczu z całym szacunkiem do Twojej osoby stajesz się marudny i monotematyczny, odpuść już sobie.
Borszczu - 2008-02-21, 13:32

SiVo napisa³/a:
tylko też nie wiem jakie wyciągnąć z tego konsekwencje... :/

Było pytanie, wiec odpowiadam ;) Zwykła kultura ;)

uente - 2008-02-21, 14:12

A ja mówię, że męczycie beret z tą karą.

[ Dodano: 2008-02-21, 14:37 ]
nauczką jest życie, nie dawać haseł nikomu!!! a temat dobry do dyskusji to temat braku nowych itemów w 23 lvl......

tupaczek - 2008-02-28, 18:28

czyli winni baja byc bezkarni ?? tak ??? ciekawe uente jakby tobie ktos ukradl konto ??? co bys wtedy zrobil ???