INDIANIE.net
Oficjalne forum

Uwagi i błędy - nowe nicki

frytka - 2008-10-05, 17:44
Temat postu: nowe nicki
Napewno zauważyliście że mamy coraz to więcej, coraz to ciekawszych nicków.
jak np. pan ladnemaszcycki, czy dziÅ› napotkana pani(pan?) cipa.

Już kiedyś był ten problem poruszany.
i moje pytanie brzmi: czy ktoÅ› zrobi coÅ› z tym fantem?
bo szczerze mówiąc nie wiem co robić. nie wolno przeklinać w wypowiedziach, a w nickach?

Shikari - 2008-10-05, 18:23

Takich osób jest więcej np Zzegarkiemprzydupie, Bladadupa, choć osobiscie mi to specjalnie nie przeszkadza...
Holigula_Mixrus - 2008-10-05, 18:24

Pisaąłm o tym borszczem i chciałam zmienić regulamin by zabraniać takich nazw w nickach... Borszczu jednak był neutralny, a ja sama nie wiem czy powinnam podjąć taką decyzję i zmieniac regulamin i potem banować te oto konta...
Tyleq - 2008-10-05, 19:15

sory że użyje brzydkiego słowa, ale może se ktoś zrobić nick typu: TwojaStaraToChuj ?
frytka - 2008-10-05, 20:03

no właśnie o to pytam w tym temacie ;)
teoretycznie nie, ale z praktykÄ… gorzej...

Old_Shatterhand - 2008-10-05, 20:43

Ja chciałem się posunąć dalej i utworzyć indeks możliwych nicków. Te nicki miały by rodowód indiański bądź wczesnoamerykański (w grę wchodzą również przydomki jak np. mój nick). Taki indeks łatwo stworzyć w przeciągu kilku dni mając do pomocy 3-5 osób.
Jeśli chodzi o pomysł Frytki, by takie konta banować (ewentualnie można zmienić nick zaproponowany przez gracza na znośny), to w zupełności się zgadzam.

Tyleq - 2008-10-05, 20:47

tylko żeby pisało jeszcze poprzedni nick ... żeby później było wiadomo kto jest kto
Molph - 2008-10-05, 20:52

fajnemaszcycki nie jest obraźliwy nick, czy wg. was "piersi" aż tak was demoralizują?
Tyleq - 2008-10-05, 21:02

to akurat nie jest takie złe, ale czy musi być coś takiego, nie można dać innego normalniejszego nicku ?? Ktoś o takim nicku może być pedofilem, a to może się nie wszystkim podobać ...
frytka - 2008-10-05, 21:12

Molph napisa³/a:
fajnemaszcycki nie jest obraźliwy nick, czy wg. was "piersi" aż tak was demoralizują?

piersi nie, natomiast "cycki" bardziej. (nie dla mnie, ale wiele razy spotkałam tu 10-11 latki )
tak naprawdę to powinny być zabronione wszystkie nicki w jakikolwiek sposób nawiązujące do delikatnych tematów.
wszyscy klnący, obrażający w nickach ludzie powinni być banowani gdy tylko napiszą coś na placu.

Old_Shatterhand - 2008-10-05, 21:30

Ta gra nie bez powodu nazywa się: Indianie.net. Ciekaw jestem co by powiedział przeciętny człowiek gdyby ktoś mu się tak przedstawił 200 lat temu na zachodzie Ameryki Płn. ;) Jeśli komuś odpowiada takie słownictwo to jest dla niego coś odpowiedniego, a mianowicie Menele.net.
Menele dla fanów meneli, Indianie dla fanów Indian. ;)

SiVo - 2008-10-18, 16:15

z tym indeksem imion to niby niezły pomysł, ale z drugiej strony ogranicza to wybór... no i nie wiem ile takich imion można by różnych wymyśleć....
a co do tych obraźliwych to chyba przy okazji aktualizacji regulaminu w sprawie pushu coś dodam też o nickach....

Old_Shatterhand - 2008-10-18, 22:14

Ooo. Wiele. Bardzo wiele. Tysiące. Potrzeba mi tylko paru osób, żeby ze mną współpracowały. W tydzień można zrobić z parę setek nicków i podzielić je na różne kategorie.
NoName - 2008-10-18, 22:38

Old_Shatterhand, masz rację tych imion jest tak wiele, że do poszczególnych możnaby zrobić jakiś randomizer.
np.
przymiotniki:
WalczÄ…cy, SIlny, MilczÄ…cy, Cichy i wiele innych

rzeczowniki:
Byk, Bawół, Bizon, - to dla większośc graczy te same zwierzęta... Więc większość przymiotników pasuje do siebie.
Oto z 3 rzeczowników i 4 przymiotników mamy 12 graczy. :)

frytka - 2008-10-18, 22:44

Old, ja chętnie pomogę. mam już troche pomysłów, nie tyle co na nicki, bo i na wykonanie.
Także gdybyśmy mieli tworzyć taką bazę, nawet na próbę, naprawdę chętnie pomoge :)

Holigula_Mixrus - 2008-10-19, 08:47

Ja również moge pomóc;] Ale jakby miały być nowe nicki to na nowym świecie...
Old_Shatterhand - 2008-10-19, 14:19

Hmm. Tzn. że SiVo będzie otwierał nowy serwer??? xD Fajnie... ;) A co do indeksu to najpierw musi SiVo dać znak, że na coś ta robota się przyda.
Holigula_Mixrus - 2008-10-19, 14:21

Nie wiem czy otwierac będzie... od wakacji go namawiam... Old chodzi oto, że nowe nicki i zmienianie ich to będzie straszne zamieszanie itp...
Old_Shatterhand - 2008-10-19, 14:23

Ja wiem o tym. ;) Ale niektóre (przynajmniej te gorszące trzeba by zmienić). Indeks mógłby obowiązywać przede wszystkim nowych graczy. No jeśli będzie nowy serwer to świetnie! :)
wafal - 2008-10-19, 19:31

Dlatego też dobrze by było, aby zrobić taką bazę na nowy serwer ;) Do tego nowa baza z nazwami itemów + kilka niedopracowań i mamy nowy serwer.

Przy pomocy wiki nawet można mieć kilka ładnych nicków.

NoName - 2008-10-19, 19:33

Taka sugestia - stawiając nowy serwer można też przy okazji ciut dodać od razu... Tak żeby nowa wersja wystartowała z paroma dodatkami z działu "Propozycje".
wafal - 2008-10-19, 19:40

To jest myślę oczywiste. Jednak SiVo czasu brakuje ;/
Old_Shatterhand - 2008-10-19, 20:02

Np. ta nowa wspólna. No więc czekamy aż SiVo zrobi nam nową zabawkę. ;)