INDIANIE.net
Oficjalne forum

Propozycje - plac budowy

adrian - 2007-07-04, 13:59
Temat postu: plac budowy
może zrobimy plac budowy ja na bw i tam ulepszamy tipi i kupujemy zagrode dla konia i jakies żeczy może zatrudniamy robotników na pole

co otym myślicie

Holigula_Mixrus - 2007-07-04, 15:51

ściągnięte z bw i dlatego mi się nie podoba.
Borszczu - 2007-07-04, 16:18

A mnie sie bardzo podoba. Mieliśmy zrobić walki klanów ale okazało sie ze będą one bez sensu bo nie będzie co zyskać. A taki domek byłby świetnym celem. z reszta to może wprowadzić trochę życia w ta grę, nie będziemy myśleć o rozwoju samej postaci ale także jej kwadratu (posiadłości).

Holigula_Mixrus napisa³/a:
ściągnięte z bw i dlatego mi się nie podoba.

I tu sie nie zgodzę. Nauczyliście sie krytykować pomysły w ten sposób. To stało sie już standardowa odzywka. Nie podoba mi sie bo to już jest na bw... A to g***o prawda. W ile gier typu on-line grałaś? W niemal każdej oprócz swojej postaci user ma możliwość rozwoju także swojego domu. I tu można przytoczyć bitefight, wyspiarzy, bw, knights i wiele innych... Nawet w jednej z najbardziej popularnych gier tego typu (The Crims) gracz ma możliwość budowy zakładów, burdeli czy plantacji.

W takim indiańskim mieszkanku można by zrobić zbrojownie która będzie umożliwiała przechowywanie większej ilości złupionych itemów; stajnie w której nasze konie będą rosnąć, nabierać sił ew rozmnażać sie; strzelnice w której będziemy trenować (każdy jej poziom zwiększałby nasze zdolności o x%); jakiś zakątek z ziołami dzięki któremu szybciej byśmy zdrowieli... Tutaj jest naprawdę mnóstwo możliwości rozwoju postaci.

Holigula_Mixrus - 2007-07-05, 11:02

Borszczu napisa³/a:
W takim indiańskim mieszkanku można by zrobić zbrojownie która będzie umożliwiała przechowywanie większej ilości złupionych itemów; stajnie w której nasze konie będą rosnąć, nabierać sił ew rozmnażać sie; strzelnice w której będziemy trenować (każdy jej poziom zwiększałby nasze zdolności o x%); jakiś zakątek z ziołami dzięki któremu szybciej byśmy zdrowieli... Tutaj jest naprawdę mnóstwo możliwości rozwoju postaci.

A wiesz ile jest przy tym roboty?? SiVo musiałby to robic chyba z pół roku, a przy jego braku czasu to mu zajmie i dłużej

Borszczu - 2007-07-05, 13:03

A wiesz ile jest przy tym roboty?? SiVo musiałby to robic chyba z pół roku, a przy jego braku czasu to mu zajmie i dłużej

To juz SiVo musi ocenić. Moim zdaniem dodanie kilku nowych budynków będzie zabawa typu inwestycja. Nic bardzo skomplikowanego tam nie ma, ale mogę sie mylić :-P

wafal - 2007-07-05, 19:48

A wiesz ile jest przy tym roboty?? SiVo musiałby to robic chyba z pół roku

Nie przesadzaj... nie znasz tego typu języków więc nie wiesz... napisanie takich indian dla tego co zna htmlka, php, mysql to może potrwać nawet 1 tydzień...

Co do tego pomysły... sam go tutaj kazałem wrzucić ;P bo by go gościu nie dał...

Borszczu napisa³/a:
strzelnice w której będziemy trenować (każdy jej poziom zwiększałby nasze zdolności o x%)

Borek, po prostu nie byłoby trenera
Borszczu napisa³/a:

I z tym siÄ™ jak najbardziej zgadzam...

Borszczu napisa³/a:
I tu sie nie zgodzę. Nauczyliście sie krytykować pomysły w ten sposób. To stało sie już standardowa odzywka. Nie podoba mi sie bo to już jest na bw... A to g***o prawda. W ile gier typu on-line grałaś? W niemal każdej oprócz swojej postaci user ma możliwość rozwoju także swojego domu. I tu można przytoczyć bitefight, wyspiarzy, bw, knights i wiele innych... Nawet w jednej z najbardziej popularnych gier tego typu (The Crims) gracz ma możliwość budowy zakładów, burdeli czy plantacji.

No wiesz Borek, ale nie możemy znowu wszystkiego zwalać z innych gier, ale takie najlepsze można więc z tym się zgadzam w 90%+ ;]

SiVo - 2007-07-05, 21:15

uważam, że rozbudowa tipi to całkiem niezły pomysł :) a pozostałe rzeczy... sie jeszcze zobaczy :> (nie mówie nie 8-) )
Borszczu - 2007-07-06, 12:47

wafal napisa³/a:
Borszczu napisał/a:
strzelnice w której będziemy trenować (każdy jej poziom zwiększałby nasze zdolności o x%)

Borek, po prostu nie byłoby trenera

Właśnie o to chodzi żeby był trener, a budynki dodatkowo zwiększałyby nasze "osiągi". I wtedy poza treningiem miałbyś dodatkowa możliwość rozwoju swojej postaci.

wafal - 2007-07-06, 12:52

A i jeszcze jedno ;) Nie o x% tylko o 1... czy tam o 3 i pakujemy w jakÄ… state chcemy ;)
SrebrnaLisica - 2007-07-06, 14:12

No właśnie! I fajny pomysł. Bo by można było też powiedzmy wyrabiać jakieś zioła czy coś takiego (tak jak w niektórych grach "potion") i się tym uleczać, sprzedawać to, ale najpierw trzeba było by kupić jakieś narzędzia do tego.
frytka - 2007-07-06, 16:30

no pomysł fajny ^^ i wtedy zamiast menu z lewej strony byłby jeden plac ( lub coś o nazwie np. wioska ) na którym były by emotki, rysunki przedstawaiające np.tipi itd.

ps. SiVo, fajny avatar ;-)

tupaczek - 2007-07-07, 16:10

witam po dlugiej przerwie doszly mnie sluchy o zmianach w grze bardzo podobaja mi sie pomysly Borszcza SiVo zrob ze w koncu cos nowego bo nudaaaaaaaaaaa straszna trzeba byc otwartym na nowe porpozycje graczy bo to oni wiedza co grze brakuje :mrgreen:
bodzio128 - 2007-08-06, 16:18

jestem za rozbudową domku moim zdaniem to świetny pomysł
Kiljan - 2007-08-06, 20:59

mi sie podoba:)
iapaj - 2007-08-08, 20:40

i mi też
Yamakasi - 2007-08-08, 20:46

mi tez sie podoba
ozzy - 2007-08-08, 20:56

Ja też jestem za, czekamy z niecierpliwością SiVo, aż sie zabierzesz do roboty. ;-)
adrian - 2007-08-13, 08:10

SiVo przejżyj ten pomysł i wypowiedz się
iapaj - 2007-08-31, 20:24

SiVo czemu nic nie piszesz wypowiedz sie
SiVo - 2007-08-31, 20:49

przecież macie już rozbudowywanie tipi :>
na inne rzeczy też może przyjdzie czas... nie mówie nie, ale na wszystko na raz to nie ma co liczyć ;)

adrian - 2007-08-31, 21:15

tyl;ko nic zato nie dostałem moze jakies wsparcie finansowe
Yamakasi - 2007-08-31, 21:31

adrian ty... ty... leszczu:D sorka za obraze. SiVo nigdy nie dawał kase za pomysły. Przeciez ja wymysliłem konie zeby były. Wzasadzie to ja sprawiłem ze inwestycje są ograniczone. Oj duo tego było. I jakos nic nie dostałem
adrian - 2007-09-01, 08:32

nie gniewam sie ale jakos ozzy dostał
Yamakasi - 2007-09-01, 08:37

Bo on zrobił design wiec sie troche napracował, a ty tylko dałes pomysł
SiVo - 2007-09-01, 10:23

Yamakasi napisa³/a:
Bo on zrobił design wiec sie troche napracował

no więc właśnie.... a przy tej rozbudowie to tylko ja się męczyłem :roll: :->