INDIANIE.net
Oficjalne forum

Pytania - Tipi na SMS

...Morderca - 2008-10-14, 23:13
Temat postu: Tipi na SMS
Mam pytanie bo kolejny raz wyslalem sms na tipi i znowu mi nie zadzialalo. Kiedys mi dzialalo, ale po jakis zmianach przestalo i stracilem duzo kasy na telefonie + w grze bo mnie zabijali.

Wnosze albo o zwrócenie kasy albo nie wiem co innego.

Czy nie da sie cos z tym zrobic, aby dzialalo w 100% u każdego?

ziomus1 - 2008-10-14, 23:17

Dokladnie ja rozniez wysylalem sms-a i tez nic;|
kaban99 - 2008-10-15, 00:30

Nie zadziała jak masz bana keke
SiVo - 2008-10-15, 14:13

jeśli nie dostajesz potwierdzenia smsem (conajmniej jeden sms z jakimś tam kodem od dotpay) to znaczy, że jest problem z smsem.... nie doszedł lub coś innego, a jeśli było potwierdzenie to prosze pisać do mnie, bo możliwe, że coś zmieniali w systemie i trzeba będzie skrypt zaktualizować.
...Morderca - 2008-10-15, 14:52

ale ja wyslalem tego sms bez potwierdzenia...
Jak ja bym wyslal i nie dzialalo to spoko, ale kilka osob ?

kiedys tez to mialem jak byly sms za 1,22 z potwierdzeniem to dla HM pisalem aby Tobie przekazala ze nie dziala, mowila ze cos pisala ale nic z tego bo nadal nie dziala

[ Dodano: 2008-10-16, 14:23 ]
Może SiVo byś coś z tym zrobil bo nie dzialają mi sms?

wredna_squaw - 2008-10-18, 08:15

Z tego co pamiętam są dwa rodzaje "potwierdzenia". Jedno to automagiczna odpowiedź z dotpaya, że przyjęli SMSa a drugie - za dodatkową opłatą - potwierdzenie od SiVo, że indianin został zamknięty w tipi (albo jakoś tak)...
...Morderca - 2008-10-18, 10:29

ale to nie pierwszy raz mnie nie schowalo i juz duzo razy przez to stracilem kupe kasy i broni

za kazdym razem mam cos tracic bo nie dziala sms jak powinien?

Old_Shatterhand - 2008-10-18, 12:04

W regulaminie jest napisane, że admin nie odpowiada za błędy itd. :)
...Morderca - 2008-10-18, 18:02

Jeżeli tak to wnosze o poprawienie błędu, gdyż nie mam zamiaru tracić czegoś dlatego ze coś nie działa w grze.
Old_Shatterhand - 2008-10-18, 18:57

No to już prędzej. ;)
...Morderca - 2008-10-21, 23:19

ekhm... Chwile temu zalogowałem sie na indian ponieważ skonczyl mi się ban.
Nie zadziałał sms na tipi i straciłem przez to :
34 837 !!
Wnosze o zwrot przynajmniej części tych pieniędzy bo to się w głowie nie mieści.!

Old_Shatterhand - 2008-10-22, 14:25

Nie wiem czy na banie można podejmować jakiekolwiek akcje w grze nawet przez sms... Ale jeśli można to zwrot się należy.
Holigula_Mixrus - 2008-10-22, 16:22

Nie wiem czy SiVo to wprowadził, ale miał zrobić tak, że jak ktoś ma bana to nie działa sms na tipi...
malydupek - 2008-10-22, 17:12

no to by było trochę niesprawiedliwe... przez bana tracić tyle kasy!
...Morderca - 2008-10-22, 17:50

Prawda malydupek. Mohave chyba wyslal sms na tipi i mial urlop a ja nie.
To nie pierwszy raz jak stracilem tyle kasy, kiedys stracilem wiecej.

napoleon12 - 2008-10-22, 18:03

ja kiedys wstałem o 5 bo mi sie tipi konczyło i strona wcale nie chodzila przez 30 min wysłałem sms na tipi ale nie zadziałał nic nie nie zdało ze strona nie działała a straciłem wtedy ss'a wiec tez mógłbym liczyc na zwort ale admin nie odpowiada za błedy w grze
Borszczu - 2008-10-23, 10:12

malydupek napisa³/a:
no to by było trochę niesprawiedliwe... przez bana tracić tyle kasy!

No nie nie żartuj. Graj uczciwie to nie będziesz nic tracił. Ban jest kara i nie przysługują na nim przywileje. Sam prosiłem żeby SiVo zablokował możliwość wysyłania sms'a w czasie bana.

NoName - 2008-10-23, 13:39

Niesprawiedliwe... Ban to nie nagroda, tylko kara :)
malydupek - 2008-10-23, 16:15

wystarczającą karą jest niemożność gry na ileśtam dni... Wafal i Mohave zostali odesłani na urlop :|
Borszczu - 2008-10-23, 17:25

malydupek napisa³/a:
wystarczającą karą jest niemożność gry na ileśtam dni...

To tylko z punktu widzenia takich cheaterów jak Ty. Każdy uczciwie grający indianin powie ze ban to ban. Dostajesz bana to tracisz bron. Albo przestrzegasz regulaminu albo jesteś narażony na koszty.

malydupek - 2008-10-23, 18:31

dostajesz bana to nie grasz kilka dni, albo więcej-na tym polega ta kara.

wafal i mohave zostali odesłani na urlop(albo jakims cudem wczesniej wiedzieli ze dostaną bana)

i nie nazywaj mnie nieuczciwym graczem, bo do czego jak do czego, ale do tego prawa nie masz.

Borszczu - 2008-10-23, 18:36

Kara nie polega na niegraniu, a na braku dostępu do konta.

Cytat:
i nie nazywaj mnie nieuczciwym graczem, bo do czego jak do czego, ale do tego prawa nie masz.

Heh... Ciekawe czy Twoje logi to potwierdzajÄ… ;)

malydupek - 2008-10-23, 19:17

tak, moje logi to potwierdzajÄ… ;) sprawdz sobie jesli chcesz, nic nie znajdziesz :)

a tak swoją drogą warn którego niedawno od Ciebie dostałem jest bardzo bezpodstawny...

Twoje ostrzeżenia:
OD: Borszczu za wypowiedź: rasizm... Narodowy socjalizm... gówno...

widać jaki uczciwy z Ciebie gracz :):)

wafal - 2008-10-23, 19:42

malydupek napisa³/a:
wafal i mohave zostali odesłani na urlop(albo jakims cudem wczesniej wiedzieli ze dostaną bana)
Tak się składa, że da się wysłać sms'a za jedyne 61 gr i siedzieć w tipi ;)
...Morderca - 2008-10-23, 21:11

tak, da sie ale nie w moim przypadku ;)
dlatego ubiegam o zwrot pieniedzy które stracilem przez niedzialające sms na tipi

malydupek - 2008-10-24, 12:23

wafal napisa³/a:
malydupek napisa³/a:
Tak się składa, że da się wysłać sms'a za jedyne 61 gr i siedzieć w tipi ;)

podobno na banie nie mozna...

JAK TO JEST, ZE JEDNI MOGÄ„ A DRUDZY NIE??

Molph - 2008-10-24, 16:13

Chodziło o nick... A mianowicie o kreskę w nicku Zawodowego... Gdy jest "_" wtedy nie łapie system i nie chowa do tipi, wyskakuje błąd.
malydupek - 2008-10-24, 16:24

Holigula_Mixrus napisa³/a:
Nie wiem czy SiVo to wprowadził, ale miał zrobić tak, że jak ktoś ma bana to nie działa sms na tipi...

Molph - 2008-10-24, 16:25

Czytaj wcześniejsze tematy, potwierdzą moją wersję.
SiVo - 2008-10-24, 18:52

napoleon12 napisa³/a:
ja kiedys wstałem o 5 bo mi sie tipi konczyło i strona wcale nie chodzila przez 30 min wysłałem sms na tipi ale nie zadziałał nic nie nie zdało ze strona nie działała a straciłem wtedy ss'a wiec tez mógłbym liczyc na zwort ale admin nie odpowiada za błedy w grze
jeśli strona nie działała to niestety i skrypt chwania do tipi też nie zadziałał, bo znajduje się na tym samym serwerze... :/ niestety to nie błąd skryptu, tylko jeśli już serwera, na co wpływu ja już niestety nie mam.... chociaż chyba mi się osobiście jednak chyba nie zdażyło, żeby strona nie działała..
...Morderca napisa³/a:
tak, da sie ale nie w moim przypadku ;)
Molph napisa³/a:
Chodziło o nick... A mianowicie o kreskę w nicku Zawodowego... Gdy jest "_" wtedy nie łapie system i nie chowa do tipi, wyskakuje błąd.
jeśli rzeczywiście nie masz możliwości wysyłania smsem nicku w dokładnie takiej samej postaci jak jest w grze to niestety skrypt tego nie rozpozna i nie schowa Ciebie do tipi... jeśli tak wysyłałeś jednak te smsy i nie chowało to możesz napisać mi na PW numer telefonu to sprawdze i dam troche piórek jako rekompensate
...Morderca - 2008-10-24, 20:24

Ale ja wpisuje normalnie nick jak mam.
Zawodowy_Morderca
no i nic z tego

wafal - 2008-10-24, 23:11

Wiemy to, takim samym przypadkiem jest HM, która ma w nicku "_". System rozpoznaje ten znak jakoś inaczej i przez to nie chowa Cię do tipi.
Holigula_Mixrus - 2008-10-25, 13:38

Dokładnie... System nie rozpoznaje _ i ja nie moge tego sms wysyłac... SiVo o tym wie. Jest jedna możliwość... zmienić nick na -
...Morderca - 2008-10-26, 17:54

Temat do zamknięcia i usunięcia.