|
INDIANIE.net Oficjalne forum |
 |
Uwagi i błędy - bezczelnosc.....
Taran - 2007-04-02, 14:51 Temat postu: bezczelnosc..... otóż user Koronarulez przezywa mnie na Priv a ja spytalem sie go czy ma cos na sprzedasz...
Zobaczcie jego odpowiedzi:
sp*****dalaj koksie!
za***bac ci z bani w kolano?
zajecaC CI z wyskoku w piete?
od****rdol sie ty ruski pie***lcu!
i na dowód:
Koronarulez napisał:
odpierdol sie ty ruski wymiataczu wyto!
Mysle ze takiego gracza powinni usunac z moda....
Borszczu - 2007-04-02, 14:57
Bo rzeczywiscie to jest drazniace. Narobiło sie multi i z kazdego sie pytaja czy nie mam czegos na sprzedaz. Mi tez to strasznie na nerwy działa...
frytka - 2007-04-02, 15:49
Korona? dziwne... mnie to wyklinanie też wnerwia bardzo... no ale troszke kultury.. no ludzie..
wafal - 2007-04-02, 16:14
Mnie tez to denerwuje jak ktoś pisze po kilka razy dzienie czy mam na sprzedaż jakąś ochrone i to jedna osoba niekiedy.
Taran napisa/a: | i na dowód:
Koronarulez napisał:
odpierdol sie ty ruski wymiataczu wyto! |
Dla mnie to nie jest dowód! To tak jak ja bym to nazwał dowodem:
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx napisał:
djshgfiusdgipsdfghdf;hgpdfhfj;hn
I to jest dowód?? Teraz to za to cię mogę wyśmiać.
korona zachował się chyba nie odpowiednio; dlaczego chyba? bo nie dałeś dowodu.
Nani - 2007-04-02, 16:48
Mnie też obrażał ;( Na pierwszym koniec i tym obecnym, na którym gram. Przeklinał, obrażał . . . Dobrze, że w końcu ktoś poruszył tę kwestię. Ten gość psuje całą atmosferę, szerzy agresję. Nie ma prawa odzywac się w ten sposób choćby nie wiem jak by go to irytowało.
Borszczu - 2007-04-02, 16:53
Nani ja go rozumiem. Wystarczy ze ktos sie raz spyta a nie wiem na kiego grzyba zadawac to samo pytanie 20 razy dziennie z 10 róznych kont?? Je wszystkie JahtaXX działaja mi strasznie na nerwy. Szkoda tylko ze nie moge ich atakowac bo tłukłbym co 20 min.
Nani - 2007-04-02, 17:27
Wiesz co? Ty mi też działasz na nerwy. Wiecznie jesteś na ,,nie". Każdy pomysł jest zły, nic ci się nie podoba i wiecznie krytykujesz, choć nie masz racji. Ale czy to znaczy, ze mam zacząć rzucać przekleństwami w ciebie? Wyzywać od . . . nie powiem czego bo mimo wszystko na forum są kulturalni ludzie, których mogłabym zgorszyć. Kiedyś gościu sam mnie zagadną pytając czy jestem dziewczyną. Zażartowałam mówiąc, że jest spostrzegawczy i oto jego odpowiedź: ,,odpier* się!" Nic nie tłumaczy go z takiego języka, świadczy to tylko o jego kulturze osobistej. Ten człowiek nie trzyma się żadnych zasad, nie ma żadnych wartości, jego jedyne metody porozumiewania się z otaczającymi ludźmi to przekleństwa i wyzwiska. Pomijając już to, że wielu ma dość jego zachowania daje zły przykład młodszym graczom, którym może wydawać się, że to powszechny język w Indianie.net. Koronarulez zbyt poważnie do wszystkiego podchodzi a ta gra ma być przecież miłą rozrywką. Wielu może to odstraszać. Powiem szczerze, ze gdybym dopiero co zaczynała grać i spotkała się z taką reakcją na jeden list wyrzuciłabym czym prędzej stronę z ulubionych i zajęła się inną rozrywką. Wiem jednak, że tacy jak oni to wyjątki dlatego wciąż z wami gram. Nie można tolerować chamstwa jeśli nie chcemy by się szerzyło. Ludzie, gdzieś są granice!
Borszczu - 2007-04-02, 18:17
Hmm... To ze jestem upierdliwy i chamski wiem sam Ale taki juz jestem i narazie nie mam powodu na zmiane charakteru.
A jesli chodzi o "ulepszanie" indian to zauwaz ze wiekszosc starszych graczy zazwyczj ma podobne do mojego podejscie do sprawy. Jak ja zaczynałem było duzo ciezej i ludzie nie płakali tak jak teraz ze ich zabijaja osoby o 4 poziomy wyzsze. Wyobraz sobie ze kiedys nie było ograniczenia i trzeba było tak kombinowac zeby nie stracic broni. Nieraz bedac na 5 lvl tłukli mnie ludzie z 13 poziomem i jakos mnie to nie zraziło, a raczej zmobilizowało, wiec uwazam ze wszystkie przywileje dla poczatkujacych sa nie na miejscu. Gra jest całkiem ok a z rzeczy które mnie draznia to przedziały expa na wyzszych poziomach i to ze w dalszym ciagu nie ma walk plemion. Uwazam ze jesli SiVo wziołby sie jakos za reklamowanie tej gry to sciagneła by duzo nowych userów. W obecnej sytuacji frekfrencja jest tragiczna a on line pojawia sie po 5 osob... I niech Cie nie myla na liscie on line osoby z plemienia ajmarów, czy ludzie z 4 lub mniejszym poziomem, bo gwarantuje Ci ze w wiekszosci maja identyczne IP, a przy takiej ilosci userów nie ma nawet sensu ich banowac bo wtedy byłaby to "gra widmo".
Korona - 2007-04-02, 18:39 Temat postu: Do tarana Pan_Taran najpierw powiem jedno: Ta gra ma coraz więcej multi konto z nickami z przeklenstwami i toleruje to bo co mam innego zrobic a pozatym ty napisałeś też niekulturalnie typu:
Pan_TaRaN napisał:
pojebalo cie?
Pan_TaRaN napisał:
co ja ci kurwa cipo zrobilem napisalem tylko czy masz cos na sprzedaz
Więc w tym przypadku też nie popisałeś się kulturą. Oczywiście nie jest to dla mnie usprawiedliwienie ale ja również dostałem mnóstwo wiadomości z przekleństwami i nie rozgłasniałem tego bo nie ma w regulaminie że na privie są jakieś zasady.
pozatym mam w profilu:SPRZEDAM TYLKO 2 ŁUKI REFleksyjne i DOBRZE WYPRAWIONĄ SKÓRĘ!!!! cena ok 7-8k PRIV więc wydaje mi się nie na miejscu pytanie mnie czy mam cos na sprzedasz do 1000 złota.Dostałem już od różnych kukieł tyle pytań o broń że naprawde nie mam juz sił i w tym przypadku mnie poniosło. Jest mi przykro ale każdy przecież ma prawo do słabości.Zreszta kto nie przeklinał w tej grze niech napisze wątpie żeby się ktoś taki znalazł.
[ Dodano: 2007-04-02, 19:54 ]
[quote="Nani"] Ten człowiek nie trzyma się żadnych zasad, nie ma żadnych wartości, jego jedyne metody porozumiewania się z otaczającymi ludźmi to przekleństwa i wyzwiska. Pomijając już to, że wielu ma dość jego zachowania daje zły przykład młodszym graczom, którym może wydawać się, że to powszechny język w Indianie.net. Koronarulez zbyt poważnie do wszystkiego podchodzi a ta gra ma być przecież miłą rozrywką. Wielu może to odstraszać.
Wiesz co nani przesadzasz tarana dziś jako pierwszego przezwałem napewno nie przezywałem nikogo innego więc nie mów że z ludźmi porozumiewam sie przekleństwami bo to nieprawda.
wafal - 2007-04-02, 21:28
Mnie tez tłukli to jest moje trzecie konto i jakoś doszedłem do pewnego miejsca w rankingu i teraz to ja jestem pan xD To że kogoś raz zabija to nie znaczy że koniec z grą...
No jak widać taran też się popisał i Korona z tym na forum od razu nie poleciał... Teraz pewnie się będzie bronił i płakał lub już nic nie napiszę...
Bym zapomniał... te konta jahtaxx tez mnie denerwują!
Nani - 2007-04-02, 21:50
Korona napisa/a: | Jest mi przykro ale każdy przecież ma prawo do słabości. |
Nie wiem nawet czy mam w to wierzyć, ale sama dostałam od ciebie wiele niekulturalnych, delikatnie mówiąc, wiadomości. Masz rację, człowiek ma prawo do słabości, ale to nie oznacza, że może przestać nad sobą panować. Nie wiem jak było z innymi, ale ja NIGDY nie obraziłam nikogo, nie użyłam przekleństwa wobec drugiej osoby i tego samego oczekuję od innych.
Korona napisa/a: | Wiesz co nani przesadzasz tarana dziś jako pierwszego przezwałem napewno nie przezywałem nikogo innego więc nie mów że z ludźmi porozumiewam sie przekleństwami bo to nieprawda. |
Nie wiem jak jest z innymi, ale tylko jedna z twoich wiadomości, jakie dostałam nie zawierała przekleństwa. Nie pamiętam ile ich było, może trzy albo cztery, ale nie mówię na pewno - nie chcę skłamać.
Korona napisa/a: | .Dostałem już od różnych kukieł tyle pytań o broń że naprawde nie mam juz sił i w tym przypadku mnie poniosło. |
Zapominasz, że bardzo wiele graczy to nowicjusze (tzw. greenhorny, żółtodzioby), nie znają jeszcze zasad a jeśli cię to denerwuje powiedz im po prostu że sobie tego nie życzysz albo nie odpowiadaj. Twoje przekleństwa do niczego nie prowadza a tylko zrażasz ludzi do siebie. Zorientowałam się, że bardzo niewielu graczy wie cokolwiek o Indianach, niewielu tez czytało książki Coopera i Karola Maya, ale trzeba ci wiedzieć, że Indianie ponad wszystko cenili cierpliwość i zimną krew w ekstremalnych sytuacjach. Osoba, która nie potrafi trzymać nerwów na wodzy była lekceważona i wyśmiewana. Jestem w trakcie ,,indiańskich" lektur Karola Maya i automatycznie zaczynam na ludzi patrzeć tak samo. Dlatego twoje wyzwiska mnie irytują, nie szanuję ludzi załatwiających w ten sposób swoje sprawy z innymi. Stad wniosek, ze tak porozumiewasz się z ludźmi.
Korona napisa/a: | Zreszta kto nie przeklinał w tej grze niech napisze wątpie żeby się ktoś taki znalazł. |
Bardzo złe podejście. Ponadto uważam, ze znalazłoby się kilku takich. Pomijam w tym momencie siebie, bo od dziecka czuję wstręt do wzajemnego wyzywania się i przekleństw. Gdy ktoś mnie wyzywa wolę się raczej nie odezwać niż wdać się w nie prowadzącą do niczego dyskusję.
Korona napisa/a: | Oczywiście nie jest to dla mnie usprawiedliwienie ale ja również dostałem mnóstwo wiadomości z przekleństwami i nie rozgłasniałem tego bo nie ma w regulaminie że na privie są jakieś zasady. |
Nie chodzi mi o regulamin ułożony przed admina tylko o twoje własne poczucie wartości i zasady, którymi kierujesz się w życiu. To, ze inni przeklinają nie znaczy, że masz z nich brać przykład.
Korona - 2007-04-02, 22:43
Zapominasz, że bardzo wiele graczy to nowicjusze (tzw. greenhorny, żółtodzioby), nie znają jeszcze zasad a jeśli cię to denerwuje powiedz im po prostu że sobie tego nie życzysz albo nie odpowiadaj. Twoje przekleństwa do niczego nie prowadza a tylko zrażasz ludzi do siebie.
Nani nie mieszaj w to innych graczy bo przezywałem tylko łącznie z tobą 2 osoby więc nie ma tu innych graczy którcyh przezywałem. Mówiłaś też że poważnie traktuje ta grę mi się wydaje że to ty zbyt poważnie ją traktujesz bo jak zabrałem komuś broń dostawałem na priv mnóstwo przekleństw i pogróżek a mimo to nie przykładałem do tego uwagi zresztą narjess też o tym coś wie ponieważ ona również była w podobnych sytuacjach i przekleństwa innych obracała w żart. Wiec oprócz przeprosin mam tylko jeszcze jedną radę dla Ciebie: To tylko GRA WYLUZUJ troche.
[ Dodano: 2007-04-02, 22:51 ]
A i jeszcze jedno może zamiast koncentrować sie na powyższej rzeczy omówilibysmy tematy dalszego rozwoju tej gry czy kwestii napływających ostatnio w coraz wiekszych ilosciach multikont, uważam że tworzenie ,,kukieł" jest zdecydowanie poważniejszym wykroczeniem. Ta gra żeby przyciągnąć graczy powinna zostac ulepszona. Myślę że SiVo powinien wprowadzić napady plemion i zredukowanie ogromnej liczby expa do nabicia kolejnego lvla.
orzel - 2007-04-02, 23:06
ja będę Borszcza bronił!!!! dyskutujemy sobie o pomysłach do gry i wydajemi się, że dochodzimy do konstruktywnych wniosków, to, że jest na nie może oznaczać, że proponowane pomysły mu się nie podobają a do tego każdy ma prawo!!!!
Nani - 2007-04-03, 10:30
Korona napisa/a: | Nani nie mieszaj w to innych graczy bo przezywałem tylko łącznie z tobą 2 osoby więc nie ma tu innych graczy którcyh przezywałem. |
Aha, wiec twoim zdaniem skoro TYLKO 2 nie jesteś nic winien? Chamstwo jest chamstwem zarówno wobec jednej osoby jak i wobec 20.
Korona napisa/a: | mam tylko jeszcze jedną radę dla Ciebie: To tylko GRA WYLUZUJ troche. |
Mam niesamowite zdolnosci odwracania kota ogonem. Może powinnam dać sobie spokój i nic już nie pisać, ale zapytam: kiedy twoim zdaniem wykazałam się zbyt emocjonalnym podejściem do tej gry? I prosze cie, odpowiedz mi na to, bo nie wiem czy rzuciłeś tą ,,radę" by w ten sposób bronić się przed moimi zarzutami nie przemyśliwszy nawet sensu własnej wypowiedzi czy na prawdę sprawiam wrażenie osoby, która bierze sobie tę grę zbyt do serca, przeklina gdy straci broń i rzuca w innych wyzwiskami/
SiVo - 2007-04-03, 10:42
Nani napisa/a: | Pomijam w tym momencie siebie, bo od dziecka czuję wstręt do wzajemnego wyzywania się i przekleństw. Gdy ktoś mnie wyzywa wolę się raczej nie odezwać niż wdać się w nie prowadzącą do niczego dyskusję. |
dobre podejście... jest nawet takie powiedzenie, "nie sprzeczaj się z głupcem, bo najpierw sprowadzie Cię do swojego poziomu, a potem pobije doświadczeniem" ;)
Korona napisa/a: | Oczywiście nie jest to dla mnie usprawiedliwienie ale ja również dostałem mnóstwo wiadomości z przekleństwami i nie rozgłasniałem tego bo nie ma w regulaminie że na privie są jakieś zasady. |
już dopisałem wam do regulaminu zapis, że należy stosować się do netykiety ... a moim zdaniem KAŻDY powinien pierw przeczytać dokładnie i zdać jakiś egzamin ze znajomości i przestrzegania netykiety zanim by mu dali dostęp do internetu ;) - sieć byłaby dużo lepsza ;P ehh... just dreamin' :P
Korona - 2007-04-03, 13:38
Nani ja sie nie musze bronić przed twoimi zarzutami bo jedyne co mi sie zarzuca to obrazenie dwóch osób. A wogóle do tej dyskusji podchodzisz emocjonalnie tak na mnie naskakujac jakbym zabił Ci kogoś bliskiego. Zgoda popełnilłem bład którego załuje więc jedyne co mam do powiedzenia to przepraszam i nic więcej. A czy przyjmiesz moje przeprosiny to Twoja sprawa
Nani - 2007-04-03, 16:13
Kłóciłabym się jeszcze co do jednej sprawy - otóż dlatego wzięłam w tej dyskusji żywy udział by takie zachowanie nie odeszło bez echa. Przeklinanie i obrażanie w tak niekulturalny sposób jest w moim mniemaniu niedopuszczalne i nie mówię w tym momencie konkretnie o tobie, lecz ogólnie o szerzącym się chamstwie. Dalsze prowadzenie dyskusji nie ma już sensu. Mam nadzieję, ze na prawdę rozumiesz swój błąd i nie mówisz tego tylko po to byśmy się odczepili.
Korona napisa/a: | jedyne co mam do powiedzenia to przepraszam |
Jeśli o mnie chodzi przeprosiny przyjęte.
Korona - 2007-04-03, 20:53
No to sie cieszę chodź nawet nie wiem kim jesteś :P
|
|