INDIANIE.net
Oficjalne forum

Kosz - Czy SiVo żyje???

Old_Shatterhand - 2008-10-06, 17:06
Temat postu: Czy SiVo żyje???
Tylko mi nie mówcie, że to spam, bo jego nieobecność zaczyna być irytująca. Nie było go ponad dwa tygodnie...
Holigula_Mixrus - 2008-10-06, 20:55

Pewno żyje;D Opisy na gg mu się zmieniają;D Czasem odpisze mi;D
Old_Shatterhand - 2008-10-06, 21:22

Ale na Indianie.net w ogóle nie wchodzi...
Holigula_Mixrus - 2008-10-06, 21:33

Nie musi wchodzić... On tylko w online jest jak coś testuje, lub spreawdza czy coś działa;D A tak to to on wszystko na kompie ma a nie na stronie...
kaban99 - 2008-10-11, 12:19

Zyje ale nasze problemy ma w d..ie, to ze Mohave robił przekręty to przymyka oko, a czemu bo piórka kupuje ciach
taikomol - 2008-10-11, 13:55

A na moj gust to masz jakis kompleks mohave. Wszedzie go wstawiasz, ciagle o nim piszesz. Sam tez nie jestes uczciwy i nigdy nie byles. Wiec kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem..
kaban99 - 2008-10-11, 14:01

napisz kiedy i gdzie ??? bo chetnie posłucham a na jego przekręty są przymykane oczy
napoleon12 - 2008-10-11, 15:59

sądząc po tym ze go na forum nie widzę i nic nowego nie napisał to raczej nie żyje
Holigula_Mixrus - 2008-10-11, 16:29

Napoleon przestań spamowac!!
Old_Shatterhand - 2008-10-13, 21:11

Nie należy umieszczać wybryków Kabana pomiędzy większe machloje. ;) Kaban to co prawda pierwszy pirat na placu i forum, ale więcej mu zarzucić nie można. Tak sądzę.
luchu - 2008-10-13, 23:18

Hola - Kaban ma niestety rację.
I nie broń admina jak mama synusia. To, co się ostatnio dzieje przechodzi wszelkie pojęcie i w realu na to by się paragrafy znalazły (za okradanie dostaje się kary). Ciekawe co by powiedział SiVo jakby dostał wezwanie na przesłuchanie od prokuratury. Ale ja mam inny pomysł na niego - łatwiejszy do zrealizowania.

Ludzie mu płacą kaskę za pióra i oczekują, że gra będzie miała określone zasady, których admin będzie przestrzegał. A zwłaszcza tego, że nie będzie promował określonego plemienia i będzie bezstronny.

Jak mu przykręcimy ten kranik z kaską za pióra to możne zmięknie, i się poprawi. Niech weźmie pod uwagę, że nasze plemię generuje spory ruch w interesie piórkowym i jak przestaniemy korzystać z piór to admin sporo straci. Niech wybiera: albo obiektywizm, albo kaska REALNA.

Sprawa 600 pior które wafal wystawił na bazar, a które Matik kupił: GDZIE SĄ TE PIÓRA???

To jest w realu 600 złotych, więc poważne pieniądze. Nagle się okazało, że 6 stów zniknęło??? Wafal twierdzi, że ich nie ma. Matikowi też zniknęły.

Jelśi SiVo stwierdził, że te pióra były z jakiegoś błędu, który wafal znalazł i go wykorzystał. to OK. Nich te pióra znikną. Ale wtedy ja domagam się BANA DLA WAFALA za wykorzystywanie błędu do kręcenia piór i cofnięcie expa tym co z takich piór korzystali. Tu przypomnę sprawę zabranego nam expa z wojny przez JEDNEGO mietka3 - bo innych kukieł wtedy nie znaleźliście - i Twojej idiotycznej tezy o odpowiedzialności zbiorowej. Zachowaj twarz i zabierzcie sobie wszyscy expa, bo jednemu wafalowi wygarnąłem przekręt.

Hola - czy Ty na prawdę nie widzisz, że w tej grze są równi i równiejsi i mohave oficjalnie twierdzi, że on tu rządzi....

PS. Jeśli jednak SiVo stwierdzi, że te 600 piór było legalne to domagam się zwrotu ich Matkiowi. Guzik mnie interesuje, że się Wafal pomylił i źle wystawił pióra (miały iść dla uente, a poszły na ogólny bazar). Za gapiostwo się płaci. Nie ma co się tłumaczyć, że się ktoś pomylił. Bo wtedy zawsze można powiedzieć, że się pomyliłem, broni nie zdjąłem i mi zabrali: więc niech oddadzą. To żałosne tłumaczenie...

To Matkia sprawa czy odda te pióra Wafalowi czy co tam z nimi zrobi i niech SiVo nie robi z siebie sędziego w tych sprawach. Wafal popełnił błąd, a za błędy się płaci.

[ Dodano: 2008-10-13, 23:49 ]
Holigula_Mixrus napisa/a:
Nie musi wchodzić... On tylko w online jest jak coś testuje, lub spreawdza czy coś działa;D A tak to to on wszystko na kompie ma a nie na stronie...

Jak to "nie musi wchodzić" ---> właśnie dlatego, że nie wchodzi tu, to nie wie co się tu dzieje. Nie wiesz, że "pańskie oko konia tuczy"? I ten koń może schudnąć...

napoleon12 - 2008-10-14, 00:59

Genialna puenta.
ja i tak sms'ów nie wysyłam
a pozatym kto byłby taki głupi i dawał 600 zł na jakomś tam gre

monkey - 2008-10-14, 07:31

W pełni zgadzam się z lechem a kradzież (jeżeli się tak okaże) 600zł może kosztować o wiele więcej w realnym życiu.
Ta sprawa na pewno nie może zostać przemilczana i zapomniana a na początek prosimy o wyjaśnienie całej sytuacji przez administratora.

Molph - 2008-10-14, 08:37

600 piór to nie jest wcale 600zł.
Powiem więcej to nawet nie jest 300zł! Wystarczy poszukać na jakiś portalach aukcjowych.

Tyleq - 2008-10-14, 09:07

to podaj tą stronkę... powiem tak, jeżeli jest jakaś aukcja zrobiona pod ajmarów i tam piórka są bardzo tanie to nie nasza wina, nikt z poza ajmarów nie ma pojęcia o żadnej aukcji ...
Old_Shatterhand - 2008-10-14, 09:17

To z kolei drugi paradox. ;] Crazy Loop pisała na stronie o tym, że nie ma możliwości kupna tańszych piór na aukcjach, bo nie ma 18 lat. I tu z kolei pokrzywdzeni mogą się czuć młodsi.
O tym co mówi Lechu ja dodam tylko: 600zł (bo to oficjalna cena i taka będzie interesować prokuratora) to są pieniądze, za kradzież których można spokojnie spędzić zimowy urlop w zakładzie karnym. Wszystko zależy w tym momencie od pokrzywdzonego - Matika. Powinno mu się zwrócić te 600 piór, albo dać każdemu graczowi z lvlem 15-22... hmm... po 5-6 KMów miesięcznie, bo tyle się traci za swoje błędy w grze. Howgh!

kaban99 - 2008-10-14, 09:43

SiVo otwórz oczy i nie udawaj ze tego postu nie widzisz!!!
LECHU ma racje i to świętą

pompka - 2008-10-14, 10:10

molph co to są portale aukcjowe ? :shock:
luchu - 2008-10-14, 10:34

Molph napisa/a:
600 piór to nie jest wcale 600zł.
Powiem więcej to nawet nie jest 300zł! Wystarczy poszukać na jakiś portalach aukcjowych.

Czyżby kolejny dowód na stronniczość Administratora? Dlaczego nie podał do publicznej wiadomości gdzie można kupić tańsze piórka? Na allegro.pl sprzedaje je po 50 gr. a inne źródła? A może jest tak, że się dogaduje indywidualnie i sprzedaje je np. po 20 gr.

Często jest tak, że to gracz musi się z czegoś wytłumaczyć. Może nadszedł czas, żeby to Admin przed nami się wytłumaczył z takiego postępowania...

Adminie --> zacznij być uczciwy i obiektywny do wszystkich. Myślę, że raczej nie chcesz sprawdzić jak "strajk" naszego plemienia może wpłynąć na Twoje przychody z tej gry...
Mamy ponad 50 aktywnych graczy. Myślę, że ponad 30 z nich regularnie używa piór (sachemy, wskrzeszania, a w już niedalekiej przyszłości może i expienie piórami). Nawet jak część z nas nie kupuje piór za realną kaskę to kupuje je za złoto od tych co ja za tą realną kasę kupuje ---> w ten sposób generując kasę dla Ciebie.

Jaśniej już nie chyba potrafię pokazać, że stronniczość Ci się po prostu nie opłaci :-)

Old_Shatterhand - 2008-10-14, 10:46

Brawo. ;] Lechu skończy grać jak tak dalej pójdzie i większość Chiri również. Za Chiri reszta słabszych plemion, bo jak na razie to na nas spada większość ataków od Ajmarów. Potem się Ajmarom stworzy moby, żeby mogli dalej się cieszyć grą. ;] Howgh!
NoName - 2008-10-14, 12:25

Old_Shatterhand napisa/a:
Crazy Loop pisała na stronie o tym, że nie ma możliwości kupna tańszych piór na aukcjach, bo nie ma 18 lat. I tu z kolei pokrzywdzeni mogą się czuć młodsi.

Sorki, nie zorumiałem cię. Dlaczego młodsi są pokrzywdzeni? Praktycznie każdy może sobie zrobić przelew, od 13 lat można mieć konto w banku, a mając nawet i 10 można pójść na poczte i zrobić przelew.

luchu napisa/a:
Czyżby kolejny dowód na stronniczość Administratora? Dlaczego nie podał do publicznej wiadomości gdzie można kupić tańsze piórka? Na allegro.pl sprzedaje je po 50 gr. a inne źródła? A może jest tak, że się dogaduje indywidualnie i sprzedaje je np. po 20 gr.

Wiesz lechu, często na takich serwisach z smsami jest możliwość kupna na allegro i często są promocje dla osób zamawiających duże ilości kodów. Myślę, że gdyby któryś z was napisał, że chciałby kupić 600 kodów, to SiVo wam też spuścił z ceny :)

Tylko proszę o to, aby nie pisać, że jestem stronniczy dla Ajmarów. Piszę to co myślę, i guzik mnie obchodzi do kogo mówię, choć - wg. mnie, bo trudno zaprzeczyć - w pierwszym poście lecha w tym temacie, lechu objął to co najważniejsze w tej sprawie...

pompka - 2008-10-14, 13:18

NoName, ale konto na allegro może posiadać jedynie osoba pełnoletnia tak samo na większości serwisów aukcyjnych...
Old_Shatterhand - 2008-10-14, 14:04

Dokładnie. Dlatego też mówię, że nie każdy może kupić. ;) I chodzi nie tylko o to, bo kupują piórka "na lewo" tzn. bez pośrednika nawet za 20gr. :/
NoName - 2008-10-14, 15:17

pompka napisa/a:
NoName, ale konto na allegro może posiadać jedynie osoba pełnoletnia tak samo na większości serwisów aukcyjnych...

Takie sobie to ograniczenie. NIKT tego nie sprawdza.
Mam już za sobą wiele udanych aukcji i nigdy nic nie dostałem :)

pompka - 2008-10-14, 15:39

NoName, no niby takie sobie ale w myśl obowiązujących przepisów gracze niepełnoletni są zmuszeni do kupowania piór drożej niż Ci pełnoletni.
NoName - 2008-10-14, 15:47

No tak, jeślibyś szedł do sądu to spokojnie możesz tak mówić. Ale w praktyce jest inaczej...

Poza tym możesz napisać do SiVa i ustalić cenę indywidualnie dla większej ilości i to może nawet niepełnoletni (w pełni legalnie).

wesley - 2008-10-14, 16:12

hahaha wszyscy sie przezucili na indianie bo na menelach sa takie przekrety,admin nic nie robi itd a tu sivowi jak przybylo graczy to ma was teraz w 4 literach. hahaha :mrgreen:
Tyleq - 2008-10-14, 16:47

ja też mam ciach admina ... już żadnego esa nie wyśle żeby dać zarobić temu ...
Old_Shatterhand - 2008-10-14, 17:51

Anarchia... Nic tylko anarchia.
Shikari - 2008-10-14, 18:02

Pewnie jak SiVo się pojawi to nawet nic nie odpisze i zniknie znów na miesiąc....
Borszczu - 2008-10-14, 18:42

O tym co mówi Lechu ja dodam tylko: 600zł (bo to oficjalna cena i taka będzie interesować prokuratora) to są pieniądze, za kradzież których można spokojnie spędzić zimowy urlop w zakładzie karnym. Wszystko zależy w tym momencie od pokrzywdzonego - Matika. Powinno mu się zwrócić te 600 piór, albo dać każdemu graczowi z lvlem 15-22... hmm... po 5-6 KMów miesięcznie, bo tyle się traci za swoje błędy w grze. Howgh!

Kto, komu zabrał 600 zł? Gdzie masz świadków, dowody zbrodni i racjonalne motywy?
Pióra są rzeczą wirtualna i nie podlegają wycenie. Dostajecie je gratis za dobrowolne datki na serwer. I tylko tyle "interesuje prokuratora" ;-)
REGULAMIN napisa/a:
4. Jest to bezpłatna gra, zatem nie można mieć żadnych pretensji co do dostępności serwisu.
5. Admin nie bierze na siebie żadnej odpowiedzialności za niedostępność gry, błędy itp.

Jakby ktoś nie zauważył to wycinek regulaminu, który sami akceptowaliście. Wasze głupie wypowiedzi świadczą o tym ze go nie czytaliście, co za tym idzie nie powinniście grac, a ban dla was jest jak najbardziej zasadny, gdyż nie zgadzacie się z regulaminem.

pompka napisa/a:

Dokładnie. Dlatego też mówię, że nie każdy może kupić. ;) I chodzi nie tylko o to, bo kupują piórka "na lewo" tzn. bez pośrednika nawet za 20gr. :/

pompka napisa/a:
NoName, no niby takie sobie ale w myśl obowiązujących przepisów gracze niepełnoletni są zmuszeni do kupowania piór drożej niż Ci pełnoletni.

Nie rańcie mnie... Jakby ktoś nie zauważył to nieletni muszą przebywać pod opieka kogoś starszego. I tak mówi prawo.
Co za tym idzie macie ojca, matke, opiekuna w sierocińcu itp... A wiec każdy z was ma poprzez niego dostęp do aukcji typu allegro.

NoName napisa/a:
Wiesz lechu, często na takich serwisach z smsami jest możliwość kupna na allegro i często są promocje dla osób zamawiających duże ilości kodów. Myślę, że gdyby któryś z was napisał, że chciałby kupić 600 kodów, to SiVo wam też spuścił z ceny :)

Tyle odnosnie waszych śmiesznych wypocin...

REGULAMIN napisa/a:
1. Admin ma zawsze rację :)
2. Jeśli admin nie ma racji - patrz: punkt 1 ^__^
2. Rejestrując się zgadzasz się ze wszystkimi warunkami tego regulaminu.

Radze to zapamiętać, bo sami się na to zgadzaliście.

Kolejne posty obrażające kogokolwiek, snujące żałosne teorie na temat SiVo i nie wnoszące nic do tematu będą karane warnami.
Dziękuje.

bambus - 2008-10-14, 18:48

Może napiszcie do Urzędu Skarbowego. Najprawdopodobniej Urząd Skarbowy Wrocław Śródmieście 53-661 Wrocław pl. Solidarności 1/3/5. Powiecie, że podejrzewacie, iż SiVo nie rozlicza się w pełni ze sprzedaży piórek z fiskusem. Napiszecie po ile SiVo sprzedaje piórka a oni już dojdą do tego ile sprzedał i w jakiej cenie;) Tylko nie piszcie SiVo, piszcie z imienia i nazwiska:)

[ Dodano: 2008-10-14, 19:01 ]
Borszczu napisa/a:

REGULAMIN napisa/a:
1. Admin ma zawsze rację :)
2. Jeśli admin nie ma racji - patrz: punkt 1 ^__^
2. Rejestrując się zgadzasz się ze wszystkimi warunkami tego regulaminu.

Radze to zapamiętać, bo sami się na to zgadzaliście.

Dziękuje.

Ciekawe co na to UOKiK i US :)

Borszczu - 2008-10-14, 19:49

bambus napisa/a:
Może napiszcie do Urzędu Skarbowego. Najprawdopodobniej Urząd Skarbowy Wrocław Śródmieście 53-661 Wrocław pl. Solidarności 1/3/5. Powiecie, że podejrzewacie, iż SiVo nie rozlicza się w pełni ze sprzedaży piórek z fiskusem. Napiszecie po ile SiVo sprzedaje piórka a oni już dojdą do tego ile sprzedał i w jakiej cenie;) Tylko nie piszcie SiVo, piszcie z imienia i nazwiska:)

Przykład 1
Podatnik osiągnął dochód w wysokości 3000 zł.
Aby obliczyć podatek, należy od kwoty stanowiącej 19 proc. dochodu odjąć kwotę zmniejszającą (w 2007 r. jest to 572,54 zł).
3000 zł x 19 proc. = 570 zł
Po odjęciu od 570 zł kwoty zmniejszającej (572,54 zł) otrzymamy należny podatek w wysokości 0 zł (podatek nie może być kwotą ujemną).

Przykład 2
Podatnik osiągnął dochód w wysokości 3050 zł.
Liczymy 19 proc. kwoty 3050 zł, a następnie odejmujemy kwotę zmniejszającą podatek. 3050 zł x 19 proc. = 579,50 zł 579,50 zł - 572,54 zł = 6,96 zł.
Zgodnie z zasadą wyrażoną w art. 63 o.p. należny podatek wynosi 7 zł.

Dane zaczerpnięte z www.e-podatnik.pl. Nie sadze by dochód SiVo przekraczał ta sumę ;) I nie sadze by był na tyle nierozsądny by coś zaniedbywać ;)

bambus napisa/a:

Nic kochany, bo jeśli się nie zgadzasz na warunki jakie Ci oferuje serwer to nie grasz ;-) By się móc zarejestrować musisz to zaakceptować. Nikt Cie do tego nie zmusza, wiec o łamaniu prawa nie ma mowy...

P.S. Jak obiecałem wcześniej warn gratis.

bambus - 2008-10-14, 20:13

Borszczu napisa/a:

Dane zaczerpnięte z www.e-podatnik.pl. Nie sadze by dochód SiVo przekraczał ta sumę ;) I nie sadze by był na tyle nierozsądny by coś zaniedbywać ;)

To już US sprawdzi. I chyba nie doceniasz SiVo pewnie ma też inne dochody a nawet jeśli podatek = 0 to i tak w zeznaniu podatkowym ując to musi.

Borszczu napisa/a:

bambus napisa/a:

Nic kochany, bo jeśli się nie zgadzasz na warunki jakie Ci oferuje serwer to nie grasz ;-) By się móc zarejestrować musisz to zaakceptować. Nikt Cie do tego nie zmusza, wiec o łamaniu prawa nie ma mowy...

P.S. Jak obiecałem wcześniej warn gratis.

Regulamin musi być zgodny z prawem a ten nie jest;) Regulamin niezgodny z prawem jest nieważny.

Borszczu - 2008-10-14, 20:26

Dalej nie wykazałeś ewentualnych niezgodności. Kolejny warn
bambus - 2008-10-14, 20:43

Borszczu napisa/a:

z prawem regulaminu czy jakich niezgodności?

Jak regulaminu i prawa to jest taka niezgodność ze klient płaci klient wymaga i nawet jak admin napisze ze ma zawsze racje to od tego są odpowiednie instancje, zeby to zweryfikować.

I nie sraj tak warnami bo sie nudny robisz i bede musiał nowe konto zakladac.

Juz rozumiem z kielc jesteś...

SiVo - 2008-10-14, 21:50

lecąc po kolei....

luchu napisa/a:
Sprawa 600 pior które wafal wystawił na bazar, a które Matik kupił: GDZIE SĄ TE PIÓRA???
pióra wafala zostały skasowane, bo były uzyskane poprzez błąd... niestety dopiero teraz udało mi się go namierzyć... wafal bana już ma... matik w ramach zadość-uczynienia dostał 100 piórek

luchu napisa/a:
a co miałem podawać? o allegro też nikomu nic nie mówiłem, ale ktoś z ciekawości sprawdził i zaoszczędził... po 20gr raczej nie sprzedaje piórek, conajwyżej jak ktoś bierze więcej sztuk to daje kilka % więcej jako gratis to wychodzi taniej...

NoName napisa/a:
Sorki, nie zorumiałem cię. Dlaczego młodsi są pokrzywdzeni? Praktycznie każdy może sobie zrobić przelew, od 13 lat można mieć konto w banku, a mając nawet i 10 można pójść na poczte i zrobić przelew.
otóż to... żaden problem napisać i coś zaproponować... ktoś już wpłacał normalnie na poczcie i nie było problemów.... troche inicjatywy.

bambus napisa/a:
To już US sprawdzi. I chyba nie doceniasz SiVo pewnie ma też inne dochody a nawet jeśli podatek = 0 to i tak w zeznaniu podatkowym ując to musi.
no niestety, ale wyobraźcie sobie, że się rozliczam... i różne dziwne pity też wypełniam...
Shikari - 2008-10-14, 21:54

A dlaczego mohave dostał bana?
Old_Shatterhand - 2008-10-14, 21:59

SiVo jeśli już jesteś to z łaski swojej, a prośby mojej posprawdzaj dokładnie wszystkie ankiety, tematy z propozycjami i ankiety na nowej stronie... Przed Tobą duuuużo pracy. A i gratuluję pierwszych sukcesów. ;]
trapus xD - 2008-10-14, 22:01

Shikari napisa/a:

?? Czekamy na odpowiedź.

Tyleq - 2008-10-14, 22:01

SiVo nie rozumiem tylko dlaczego tylko wafal ma bana skoro wszyscy na 100% korzystali z tego Bugu ?! Dzisiaj 4 Ajmarów wbiło lvl, 2 dni temu lvl wbił uente. Z kąd oni mają na to środki ??
Shikari - 2008-10-14, 22:06

Najlepszym przykładem tego jest Kamili wystarczy wejść na jego profil.

# 08.08.2008
00:08 - awansowałes na 24 poziom

# 15.08.2008
15:59 - awansowałes na 25 poziom

# 19.08.2008
01:52 - awansowałes na 26 poziom

Nie wieże ze w tak krótkim czasie można LEGALNIE wbić 24, 25 i 26lvl

Tyleq - 2008-10-14, 22:07

SiVo a mógłbyś sprawdzić jeszcze czy exp uente nie był z tych lewych piór ? Ufam że uente jest uczciwy i nie expił celowo lewymi piórkami, więc wnoszę tylko o cofnięcie expa, a nie banowanie koegi :)
Shikari - 2008-10-14, 22:09

Przyznam szczeże ze zaskoczył mnie ban dla wafala, zawsze miałem go za uczciwego gracza i moda...
SiVo - 2008-10-14, 22:10

Tyleq napisa/a:
SiVo nie rozumiem tylko dlaczego tylko wafal ma bana skoro wszyscy na 100% korzystali z tego Bugu ?!
spoko... wolałem się pierw skoncentrować na znalezieniu błędu i jego zablokowaniu, a potem zaczne sprzątanie... :/

Shikari napisa/a:
a czy to takie istotne? :> On wie ;)
Yamakasi - 2008-10-14, 22:11

SiVo napisa/a:
Tyleq napisał/a:
SiVo nie rozumiem tylko dlaczego tylko wafal ma bana skoro wszyscy na 100% korzystali z tego Bugu ?!

spoko... wolałem się pierw skoncentrować na znalezieniu błędu i jego zablokowaniu, a potem zaczne sprzątanie... :/

Hmm... to polowy graczy nie bedzie ;D

Tyleq - 2008-10-14, 22:12

My gramy uczciwie dlatego tak wolno expimy ... wszyscy wolno expią tak ogólnie, tylko ajmarowie zasuwają z expem, oni mają zawsze kasy, piórka i najlepsze ekwipunki, mam nadzieję że to się zmieni :)
trapus xD - 2008-10-14, 22:17

SiVo napisa/a:
a czy to takie istotne?

TAK :!: :!:

Shikari - 2008-10-14, 22:19

Po prostu chcemy wiedzieć...
Tyleq - 2008-10-14, 22:23

Ja gdy zapytałem mohave o to za co bana, odpowiedział mi że mnie dorwie na rl z grassem i mnie wezmą do lasu i takie wpierdol dostane że się nie pozbieram (sory, ale powtarzam jego słowa)
wilk - 2008-10-14, 22:27

jeszcze się rozpłacz.... nie znasz się na żartach koleś.... popłaczcie jeszcze trochę to może SiVo w ogóle zlikwiduje tą grę..pzdro
pompka - 2008-10-14, 22:29

buhahaha :mrgreen: molphowi się na żarty zebrało :D
Tyleq - 2008-10-14, 22:29

zrobiłeś konto specjalnie żeby spamować w tym temacie ? widze że to twój pierwszy post ... i ja nie płacze tylko że on łamał także inne punkty regulaminu :) Ale i tak ma bana więc już mi to lotoo ;p

[ Dodano: 2008-10-14, 22:32 ]
1. uente z plemienia AJMAROWIE - lvl 27

Teraz pytanie, o ile cofnęli mu expa, i czy te itemy które zakupił z 28 lvl'a też zostały cofnięte ?! SiVo proszę odpowiedz to ważne ^^

wilk - 2008-10-14, 22:33

ale z was debile..aż zal... ShoT się kłania cioty
Shikari - 2008-10-14, 22:40

SiVo sprawdź też Kamili bo coś czuje że on też z bugu skorzystał...
ziomus1 - 2008-10-14, 22:55

Mam pytanie, dlaczego lechu nie ma bana? Jakos watpie zeby wbil legalnie tak szybko lvl i to jeszcze chyba jak plucze bo nigdy go nie widac kiedy expi
luchu - 2008-10-14, 23:00

Dziękuję Adminowi za odpowiedzi, bo pokazują, że jednak wpada na to forum - to po pierwsze.
Przyznam, że i ochota do dalszej gry mi wróciła. Dziękuję za próbę uporządkowania gry i próbę oczyszczenia jej z nieprawidłowości.

Przyznam, że mój obraz Administratora uległ znacznej poprawie, z czego się cieszę, bo lubię jak "władza" działa dla dobra ogółu.

pompka - 2008-10-14, 23:04

ziomus1, przecież ktoś tam już płakał że lechu jest "pushowany" przez nasze plemie...Poczytaj forum to będziesz wiedział skąd lechu miał złoto na expa.Na lecha szła taka kasa co Ty jej nie widziałeś w żtyciu i w życiu takiej nie zobaczysz....
luchu - 2008-10-14, 23:05

ziomus1 napisa/a:
Mam pytanie, dlaczego lechu nie ma bana? Jakos watpie zeby wbil legalnie tak szybko lvl i to jeszcze chyba jak plucze bo nigdy go nie widac kiedy expi

Masz na myśli to czy znam jakiś błąd w grze?

Kasa plemienne która idzie na moje expienie jest jak najbardziej legalna. Więcej Ci nie będę tłumaczył. Jeśli SiVo mnie zapyta jak to robię, to mu powiem ---> Tobie nie muszę. Nie będę zdradzał mojego sposobu na grę.

Zresztą Admin ma wgląd we wszystko więc sam może sobie zobaczyć mój indeks --> żadnej kaski, ani piór ani energii, ani regeneracji życia z żadnego błędu nie mam.

Shikari - 2008-10-14, 23:16

lechu jest człowiekiem bardzo uczciwym i na 100% gra legalnie, zresztą SiVo sam może sobie sprawdzić...
moonchild - 2008-10-15, 13:09

ziomus1 napisa/a:

Ludzie, czy Wam tak ciężko trochę pogłówkować ?
Mamy 50 osób - znaczy, że forty idą prawie ciągle - min 10 dziennie x 15 osób x 1000 = 150 000 dziennie - z samych wspólnych. To juz nasza sprawa ile z tego oddajemy lechowi na nowe itemy, ale uwierzcie, że dużo, bo jak widać nikt inny u nas za wiele nie leci do przodu, tak jak połowa Ajmarów leciała.

A jeżeli chodzi o expienie - to chyba musiałbyś siedzieć 24/7, żeby stwierdzić, że "nigdy go nie widać kiedy expi". - Ja akurat go widze podczas expienia batrdzo często :)

Zresztą chyba właśnie dlatego, go nie widzisz podczas expienia- bo on expi wtedy gdy jest bezpicznie - czyli prawie nikogo nie ma.

Więc nie kompromutuj się oskarżając Lecha o jakieś wałki.

lukas9189 - 2008-10-15, 13:59

Jestem zadowolony że Admin zaczął sędziować, ale chciałbym dowiedzieć się może nie za co ale na ile zostali zbanowani, dla mnie jest oczywiste że staały ban bo spore zamieszanie sie przez to narobiło a reszta graczy poniosła duże straty a oni nie raczyli poinformować o błędzie, ba! nwet nie zignorowali go... do tego wafal nie zasługuje na moderowanie w takiej sytuacji...
Holigula_Mixrus - 2008-10-15, 14:17

O błędzie nie wiedziałam... Bana maja stałego. Za co ma mohave nie jest istotne. Wie on admin i ja.
Ktoś stwierdził, że wszyscy ajmarowie graja na bugach... Mam to traktowac dosłwnie? Bo jesli tak to udowodnijcie mi i innym, że tak jest! Nie jestem juz ajmarach byłam tam chwilowo, zreszta oni wiedza i wiedzieli, ale pewnie dla was na zawsze pozostanę stronnicza dla nich. Dziwne, bo SiVo nie dał mi bana, mam nadal SM. Prosze was byście się zastanawili i przemysleli co dalej napiszecie...

Tyleq - 2008-10-15, 14:24

Ja do ciebie nic nie mam, nie zauważyem żebyś expiłą tak szybko jak reszta i proszę o sprawdzenie expa następującym osobom :
grassman, marcino1, magnum, tachewanka, takimol, dzako, bugi i Kamili. Dziękuję :)

popek - 2008-10-15, 14:37

Tyleq napisa/a:
Ja do ciebie nic nie mam, nie zauważyem żebyś expiłą tak szybko jak reszta i proszę o sprawdzenie expa następującym osobom :
marcino1, magnum, tachewanka, takimol, dzako, i Kamili. Dziękuję :)

Jeszcze Honę i matrixa

GRASSMAN - 2008-10-15, 14:51

lol ... czyli wszystkim Ajmarom odrazu :) buahahaaha ludzie mozecie mnei sprawdzac 1000 razy ejstem czysty jak duszyczka w chwili urodzenia :) Pozdrawiam moich wrogów :) 3majcie sie
popek - 2008-10-15, 14:53

Miałem 20lvl matrix miał 18lvl a hona chyba 19lvl. Matrix mnie za 2 dni przegonił.
A hona za ok tydzień

Shikari - 2008-10-15, 15:08

Holigula_Mixrus napisa/a:
Bana maja stałego. Za co ma mohave nie jest istotne. Wie on admin i ja.

Nie rozumiem czemu nie chcesz hola powiedzieć za co mohave ma bana....

GRASSMAN - 2008-10-15, 15:10

Boze czego tak męczycie beret .... a Czy my sie pytamy ile twoi rodzice zarabiaja?? NIE wiec ty też nie wnikaj
Old_Shatterhand - 2008-10-15, 15:13

Dziwne, że ja grając ostatnio naprawdę dosyć aktywnie (wczoraj utrata 2x broni np.) Wbijam 20. lvl w ciągu 2-3 tygodni, a inni potrafią wbić za ten czas z np. 22. do 24. lvla. Nie uważamy, że wszyscy Ajmarowie byli oszustami, ale też ci zbanowani na 100% nie byli jedynymi korzystającymi z błędów, bo przecież kontakt w plemieniu mieli baaardzo dobry. ;] Niektóre typy aż się proszą o to, by być sprawdzanymi na bieżąco... Zło im z nicku patrzy. xD

I jeszcze do Ajmarów, żeby zmienili hasło:
Teraz już kumasz naszą jazdę. Ajmar tak kręci, że zaraz zobaczysz bany.
Hehe!...

HM ja od początku mojego grania wiedziałem, że Ty jesteś nie pasujesz do Ajmarów, bo się inaczej zachowujesz niż oni itd. I NIGDY DLA MNIE NIE BYŁAŚ STRONNICZA. Raczej bym powiedział, że do bólu obiektywna, choć czasem bałaś się reakcji swojego plemienia - stąd oskarżenia o subiektywne moderowanie.

[ Dodano: 2008-10-15, 15:14 ]
Ale to powinna być wiadomość podana do publiki, żeby każdy następny typ wiedział czego ma nie robić. ;)

Shikari - 2008-10-15, 15:21

GRASSMAN napisa/a:
Czy my sie pytamy ile twoi rodzice zarabiaja?? NIE wiec ty też nie wnikaj

To ile zarabiają moi rodzice nie jest związane z grą, a za co ma bana mohave jak najbardziej :)

GRASSMAN - 2008-10-15, 15:29

ale nie jest twoja sprawa... dlaczego lechu nei zdradza jak expi?? przecież to tez jest związane z grą ... a dlaczego nei podacie swoich statystyk?? to też jest związane z grą :) takim mysleniem ta gra nei miala by sensu
moonchild - 2008-10-15, 16:04

GRASSMAN napisa/a:
ale nie jest twoja sprawa... dlaczego lechu nei zdradza jak expi?? przecież to tez jest związane z grą ... a dlaczego nei podacie swoich statystyk?? to też jest związane z grą :) takim mysleniem ta gra nei miala by sensu

jak to lechu nie zdradza jak expi?? normalnie
atakuje zwierzaka, ulecza się i idzie do źródła - tak jak wszyscy
a, że expi z większą kaską wtedy kiedy jest bezpiecznie - czyli wtedy kiedy Was nie ma to już inna sprawa

taikomol - 2008-10-15, 16:06

najlepszy jest tyleq ktory poczul swoje 5 minut. teraz jak na komendzie wskazuje paluszkiem wszystkich podejrzanych i tryumfuje bedac dumnym z tego ze tak latwo przychodzi mu sprzedawanie innych =) do tego udaje krysztalowo czystego a moze lepiej powiedz kim np. jest matik? xD zakon czystych i uczciwych sie zebral. zalosne.
napoleon12 - 2008-10-15, 16:13

no to z głowy oszustów a moze SiVo by zwrucił bronie które nam zabrali po wbijaniu tego lvl bo to tez było oszustwo
NoName - 2008-10-15, 16:17

Bliski jestem przekleństwa.

taikomol, chcecie wszy uczciwej gry, uczciwych graczy, uczciwego Admina, i to wszystko ma być zrobione bez udziału graczy? Uważam że to co zrobił Tyleq jest naprawde okej, bo dzięki temu uda wam się oczyścić grę z różnych graczy będących typowymi "psami ogrodnika" - sami chcą uczciwej gry i się z tegoż powodu denerwują, ale żeby samemu być uczciwym to nie.

wilk - 2008-10-15, 16:18

o jakie ty masz dobre pomysły ;D niech odrazu da wam konto na 30leveleu ;) i do tego zapas piórek dla każdego...jacy wy biedni i skrzywdzeni jesteście...skoro was tak to boli to może warto pomyśleć o zakończeniu kariery na indianach???

PS. wyżalcie się jakiemyś specjaliście bo SiVo biedak się wzruszy panienki.

NoName - 2008-10-15, 16:55

Cytat:
o jakie ty masz dobre pomysły ;D niech odrazu da wam konto na 30leveleu ;) i do tego zapas piórek dla każdego...jacy wy biedni i skrzywdzeni jesteście...skoro was tak to boli to może warto pomyśleć o zakończeniu kariery na indianach???

PS. wyżalcie się jakiemyś specjaliście bo SiVo biedak się wzruszy panienki.

Jakie konkretnie? Powiem ci coś - bredzisz. Nic nie zrozumiałem z tych twoich żali. Kto płacze? Kto jest skrzywdzony? Co kogo boli?

Old_Shatterhand - 2008-10-15, 16:55

Galaxy już się nie podlizuj. Trupy ci już nie pomogą. Czas znaleźć nowych panów i im tak ładnie aportować jak Mohave'owi np. ;]

[ Dodano: 2008-10-15, 16:55 ]
Ich bardzo boli i w ten sposób się wyżywają, że nas ciągle atakują. <lol> Dzieci...

taikomol - 2008-10-15, 16:57

a dla mnie to zwykle frajerstwo co robi tyleq. sam nie gra uczciwie kreci rozne walki a tutaj sie strasznie ozywil uskutecznia smieszna propagande. najlepsze dla niego by byly definitywne bany dla wszystkich ajmarow. wtedy to by byl dopiero wniebowziety! na moj gust to juz cofniecie expa uente to spory cios ale nie. wszystkim z jego ekipy tez trzeba pozabierac expa. zenada.
Old_Shatterhand - 2008-10-15, 16:59

Aha, ten temat też już można zamknąć. Okazało się, że SiVo jednak naprawdę żyje. :) I co najlepsze pracuje. Ajmarowie i ich wasale niech sobie założą temat i tam śpiewają swoją litanię. ;]

[ Dodano: 2008-10-15, 16:59 ]
Bo wszyscy jesteście tego warci. Tam gdzie są 3 oszuści, tam należy szukać dalej. ;]

NoName - 2008-10-15, 17:15

taikomol napisa/a:
a dla mnie to zwykle frajerstwo co robi tyleq. sam nie gra uczciwie kreci rozne walki a tutaj sie strasznie ozywil uskutecznia smieszna propagande. najlepsze dla niego by byly definitywne bany dla wszystkich ajmarow. wtedy to by byl dopiero wniebowziety! na moj gust to juz cofniecie expa uente to spory cios ale nie. wszystkim z jego ekipy tez trzeba pozabierac expa. zenada.

Ty mnie człowieku zaskakujesz... Skoro ten Tyleq jest zły do szpiku kości to powiedz co on tam tak robi ten Zły Człek i już! Frajerzenie.. Najlepiej udawajmy, że wszyscy są swięci.

Ja powtórzę. Gracze chcą uczciwości, a sami ucziciwi nie są.

Borszczu - 2008-10-15, 17:16

bambus napisa/a:
Borszczu napisa/a:

z prawem regulaminu czy jakich niezgodności?

Jak regulaminu i prawa to jest taka niezgodność ze klient płaci klient wymaga i nawet jak admin napisze ze ma zawsze racje to od tego są odpowiednie instancje, zeby to zweryfikować.

I nie sraj tak warnami bo sie nudny robisz i bede musiał nowe konto zakladac.

Juz rozumiem z kielc jesteś...

GRA JEST DARMOWA. Co za tym idzie sachem jest Twoim dobrowolnym datkiem. UOKiK nie ma nic do gadania jeśli w ramach wolontariatu przekazujesz komuś kasę. Tak właśnie działają gry typu on-line.
To ze dostajesz za to piórka jest tylko dobra wola SiVo lub jak wolisz pewien sposób przyciągnięcia inwestorów.

Nie myl handlu z wolontariatem.

Molph - 2008-10-15, 17:40

Ja dostałem bana za złamanie regulaminu, chcemy grać zgonie z nim to ok. Lechu powinien dostać bana tak jak ja za złamanie go, mianowicie za pushing. Będzie jakiś mod lub admin który to zrobi?
Tyleq - 2008-10-15, 17:44

jak lechu ma mieć bana to uente tym bardziej. lechu od 24lvl'a przyjmuje datki, a uente już 7lvli zbiera na expa. więc nie rozumiem o co się plujesz.

GRASSMAN napisa/a:
lol ... czyli wszystkim Ajmarom odrazu :) buahahaaha ludzie mozecie mnei sprawdzac 1000 razy ejstem czysty jak duszyczka w chwili urodzenia :) Pozdrawiam moich wrogów :) 3majcie sie

A co do tego to chodzi mi żeby was tylko sprawdził, a nie od razu banował !!

moonchild - 2008-10-15, 18:27

Molph napisa/a:
Ja dostałem bana za złamanie regulaminu, chcemy grać zgonie z nim to ok. Lechu powinien dostać bana tak jak ja za złamanie go, mianowicie za pushing. Będzie jakiś mod lub admin który to zrobi?

a w innym temacie

Molph

Nick w grze: mohave
Plemię: AJMAROWIE

Ej Borszczu daj na luz, uente też dostaję kasę i wafal też dostawał no i co nie można?
Może jest taka taktyka, daj na luz i nikogo nie banuj, dają mu na lvl niech dają.

lekka niekonsekwencja

Tyleq - 2008-10-15, 18:33

Też tego nie rozumiem, po prostu chcą płacić i wiedzą że coś z tego będą mieli !! Przecież nikt ich nie trzyma i nie bije za to że nie płacą, robią to DOBROWOLNIE !!
wafal - 2008-10-15, 18:44

Tyleq napisa/a:
Masz 434 piórek, możesz je komuś sprzedać No i kurwa ten przyjebek oddał pióra !! Płacić dalej na lecha !! jedziemy z tym koksem :D

lukas9189 - 2008-10-15, 19:43

nie przypominam sobie takiego tekstu na placu plemiennym ani głównym wydaje mi sie ze go przekreciłeś

po 2 juz jedną kwestię mamy wyjaśnioną - to jest prawdziwe frajerstwo :)

Old_Shatterhand - 2008-10-15, 19:56

Brawo Moonchild! :)
Brawo Mahone! xD - może nie mamy się do czego przyznawać?... ^^ Za to u was praktycznie każdy w jakiś sposób jest w coś zamieszany. Takie plemię.

wafal - 2008-10-15, 19:57

Nic takiego nie było o godzinie 15:16 w poniedziałek (chyba w poniedziałek, na 100% o 15:16)? ;>

Czemu mówisz od razu o placach? Może to komuś na gg napisał albo na PW? ;> Po prostu od początku kręcisz w swoich "zeznaniach" ;)

Tyleq - 2008-10-15, 21:07

nie przypominam sobie żebym tak napisał ale jak już tak było to dajcie mi 1 warna za obraze kogoś. od 2 miesięcy nie miałem żadnego ostrzeżenia... 1 nie robi na mnie żadnej różnicy. Ale jakby tobie zabrali 400 legalnych piór to też byś się wkurzył !! Sory SiVo jeżeli na prawdę tak napisałem :)
Shikari - 2008-10-15, 21:52

Oczywiście jeżeli masz dowody ze Tyleq tak napisał to warn się jak najbardziej należy.
Old_Shatterhand - 2008-10-15, 21:55

No jeśli to nie było na placu ani forum to nie bardzo się należy. ;) Forum plemiennego, pv i gg nie powinno się brać pod uwagę.
Shikari - 2008-10-15, 22:01

Źle sobie przeczytałem, jak ci to na gg pisał to warn się NIE należy (myślałem ze to na placu głównym było)
Tyleq - 2008-10-15, 22:05

to było chyba na plecu plemienia bo nie miewam warnów na placu głównym, tam jestem bardzo kulturalny :)
wafal - 2008-10-15, 22:41

Było to na placu plemiennym jak słusznie zauważył lukas. Warna żadnego nie powinno być. Ukazuje jedynie jak wygląda ten prawdziwy Tyleq...

Temat nadaje się do zamknięcia.