|
INDIANIE.net
Oficjalne forum
|
Gra niesprawiedliwa? Przewaga nad innymi? |
Autor |
Wiadomo¶æ |
Kakito22 [Usuniêty]
|
Wys³any: 2007-06-11, 16:33 Gra niesprawiedliwa? Przewaga nad innymi?
|
|
|
Witam wszystkich.
Nie będe pisał tutaj jakiś większych referatów na temat tej gry. Według mnie gra jest bardzo niesprawiedliwa. Tutaj Ci co zapłacą więcej dostają dodatkowe bonusy dzięki którym zyskują przewagę nad innymi. Dam np. jednego managera piłkarskiego - hattricka. Tam za pieniądze otrzymujesz tylko kilka urządzeń umilających grę i jest to dobrowolna wpłata i nie uzyskujesz dzięki niej przewagi nad innymi graczami. Tak samo po zginięciu na arenie. Musisz wysłać SMSa by móc grać dalej. Jeżeli tak dalej pójdzie to zostaną tylko Ci których stać w realu na wysyłanie dziesiątek SMSów dziennie.... Tak nie może być. Musicie dać szanse innym bo w tej chwili kiedy jest coraz więcej przeciętniaków ubicie przynajmniej 8lvl nie wpłacając pieniędzy równa się z cudem. Mówicie, że do grania w tą grę potrzeba tylko przeglądarki ineternetowej. A prawda jest taka, że potrzeba przeglądarki i pieniędzy na koncie. Pewnie nie jestem pierwszym który Wam to mówi ale cóż... Musicie szybko coś z tym zrobić bo gra schodzi na psy....
Pozdrawiam, Kakito.
edit: Proszę powstrzymać się od beznadziejnych postów typu ''Jak Ci się nie podoba to spadaj''. Każdy ma prawo wyrazić na tym forum swoje zdanie. |
|
|
|
 |
Kiljan [Usuniêty]
|
Wys³any: 2007-06-11, 19:45
|
|
|
W sumie to masz racje ale nie zgodze sie w 100% dzieki smsom wcale nie ma sie WIELKIEJ przewagi nad innymi fakt ze ulatwiaja gre ale nie w takim stopniu ze ci co nie wysylaja nie moga zajsc wysoko.Odnosnie szamana masz racje niestety:( jak umrzesz to zeby grac normalnie musisz wyslac smsa lub stracic eq i statystyke.SiVo staje sie "pazerny" powinien darowac sobie tego smsa lecz coz w sumie to on i tak wiele kasy z tego nie ma.Ogolnie gra kladzie ogromny nacisk na smsy niestety ale to nie tylko ta gra... |
|
|
|
 |
wafal
Moderator

Nick w grze: wafal
PlemiÄ™: AJMAROWIE
Wiek: 32 Do³±czy³: 20 Wrz 2006 Posty: 1004 Sk±d: wziąć kasÄ™ na piwo?
|
Wys³any: 2007-06-11, 20:35
|
|
|
A która gra nie polega na tym, aby wysyłać sms'y? Np bw, tam aby być dobrym trzeba mieć premium i dużo siedzieć przy kompie... A to, że wy wysyłacie dużo sms'ów to świadczy o tym, że wy nie myślicie... Ile kasy mamy tyle władujemy w broń... a tu nie na tym rzecz polega! Najpierw tz z tydzień siedzimy na 4 poziomie i płuczemy złoto... później kupujemy jak najlepszą ochronę na jaka nas stać i idziemy dalej z tym swoim kamyczkiem... później w czasie gry zbieramy na konia... najlepiej najlepszego... A już na samym końcu kupujemy jakąś broń min + 15...
Premium SMS o wartości 1 zł (1,22 zł z VAT) - SiVo dostaje - 0,44 zł (z VAT) |
|
 |
Kakito22 [Usuniêty]
|
Wys³any: 2007-06-11, 21:00
|
|
|
Ludzie! Powinno być tak, że za dobrowolną wpłatę dostajesz coś co znacznie umila grę ale nie stwarza ŻADNEJ przewagi nad innymi graczami. Jeżeli chcesz zaoszczędzić pieniądze to nie masz czego szukać w tej grze. wafal, Zgadzam się z Tobą, większość gier Tego typu polega na wysyłaniu SMSów. Ale nie jest to przymusowe. Rzeczywiście biorę na przykład The Crims (chyba wszystkim znana gra) tam musisz zapłacić by zyskać przewagę nad innymi ale jak zginiesz to nie musisz niczego wysyłać! Gdyby było tak jak napisałem w pierwszych zdaniach walka przynajmniej byłaby wyrównana, nie tak, że najlepszy lvl jest najbardziej hojny i kupuje wodze i inne. A nie przyszło Wam do głowy, że może ktoś kto ma powiedzmy 10lvl jest od Niego 5x lepszy tylko stara się zaoszczędzic pieniądze?
A co do Tego ile zarabia SiVo... mało? (biorąc pod uwagę to ile SMSów zostanie wysłancych)
Ja z kumplem kiedyś byliśmy adminami jednej gry na silniku Vallheru. I co z Tego mieliśmy? Nic. Ale opiekowaliśmy się grą dalej bo lubiliśmy to zajęcie. A gdybyśmy sobie zażyczyli SMSa pod jedną stronkę na którą akurat jesteśmy zarejestrowani by zyskać coś np. w Indianach? Nie zrobiliśmy Tego bo przynajmniej nie jesteśmy tak PAZERNI jak tutejszy Admin i przynajmniej była SPRAWIEDLIWOŚĆ, o ile takie słowo przetrwało jeszcze w tej grze.
Uff....
Pozdrawiam, Kakito. |
|
|
|
 |
SiVo
Administrator Wódz nad wodze :)

Nick w grze: sivo
PlemiÄ™: Apache
Do³±czy³: 29 Sie 2006 Posty: 625 Sk±d: WrocÅ‚aw
|
Wys³any: 2007-06-11, 23:03
|
|
|
mhmmm..... biorąc za przykład opcje konta premium... zasadniczo tam są same umilenia... np. więcej energi może Ci się przez noc odłożyć...możesz częściej atakować, brak reklam etc, itd... a to jak kto to wykorzysta i odbiera to już "jego broszka"... np. dłuższy czas przebywania w tipi nie daje żadnej przewagi komuś kto i tak często zagląda i/lub siedzi sporo przy komputerze.... a kasa za sms to chyba jest taka opcja w każdej grze... jak ktoś nie ma czasu/chęci/umiejętności to może dostać troche pieniędzy na start... bo zasadniczo ten 1000 później to sie b. szybko i łatwo zdobywa podczas walki....
a co do:
wafal napisa³/a: | Premium SMS o wartoÅ›ci 1 zÅ‚ (1,22 zÅ‚ z VAT) - SiVo dostaje - 0,44 zÅ‚ (z VAT) |
BRUTTO to ja mam z tego "aż" 36gr |
|
|
|
 |
Kakito22 [Usuniêty]
|
Wys³any: 2007-06-12, 06:46
|
|
|
Ale np. na temat SMSów na Arenie Walk się już nie wypowiedziałeś... |
|
|
|
 |
SiVo
Administrator Wódz nad wodze :)

Nick w grze: sivo
PlemiÄ™: Apache
Do³±czy³: 29 Sie 2006 Posty: 625 Sk±d: WrocÅ‚aw
|
Wys³any: 2007-06-12, 08:30
|
|
|
Kakito22 napisa³/a: | Ale np. na temat SMSów na Arenie Walk siÄ™ już nie wypowiedziaÅ‚eÅ›... |
a to czego sie tyczyło??
SiVo napisa³/a: | możesz częściej atakować |
no i jak już napisałem:
SiVo napisa³/a: | a to jak kto to wykorzysta i odbiera to już "jego broszka"... |
bo przecież nie wszyscy sachemi siedzą tylko i atakują co te 10 minut.... 24/7 |
|
|
|
 |
silya_88 [Usuniêty]
|
Wys³any: 2007-06-12, 12:35
|
|
|
No też mnie to trochę wkurzało kiedyś. Ale pamiętam, ze doszłam do 12 lvlu, nie mając wodza i ani razu nie ginąc, nie zakładając botów, nie wykorzystując bugów nie mając multikont. wysłałam tylko może 4 smsy, żeby dostać 1000 złota i nadrobić expa. Liczy się taktyka, ja wchodziłam na kompa co 10 h, żeby sobie przełożyć tipi, bo wtedy nie było nawet takiej możliwości, żeby wyjść z niego wcześniej. Poprostu graj. Bo o to w tym chodzi. Nawet masz łatwiej, bo są blokady lvlowe, kiedyś nie było i było 20 razy więcej ludzi więc też 20 razy więcej niebezpieczeństw |
|
|
|
 |
Old_Shatterhand
Nick w grze: konto sprzedane
PlemiÄ™: Chiricauha
Do³±czy³: 03 Kwi 2008 Posty: 352 Sk±d: --
|
Wys³any: 2008-04-04, 17:02
|
|
|
Mogło by być z dedami jak np. w tibii - traci się losowe itemy i jakiś tam procent experience lub nic się nie traci wysyłając smsa.
To tylko taka moja propozycja...
A co do oskarżeń, że tu wygrywają najbogatsi to staję w obronie SiVo - Kakito22 daj mi przykład gry online, w której nie ma absolutnie żadnych udogodnień za pieniądze (tylko opuść te z gry.pl, onet.pl itd itp)...
Na koniec powiem, że dobrym graczom nie potrzeba wielu smsów... A te 3-4 to w naszych czasach na szczęście nie jest wielki majątek. |
_________________ ... |
|
|
|
 |
Kaka_Milan [Usuniêty]
|
Wys³any: 2008-07-11, 15:09
|
|
|
Old_Shatterhand napisa³/a: | A co do oskarżeÅ„, że tu wygrywajÄ… najbogatsi to stajÄ™ w obronie SiVo - Kakito22 daj mi przykÅ‚ad gry online, w której nie ma absolutnie żadnych udogodnieÅ„ za pieniÄ…dze (tylko opuść te z gry.pl, onet.pl itd itp)... |
[wycięto]Linki jak coś to SiVo na PW ;)
Dodam, że to ja jestem Kakito_22. I swojego zdania na temat tej gry nie zmienię.
Dodam, iż w ww. liście są gry gdzie za pieniądze dostajesz umilenia, które nie stwarzają żadnej przewagi nad graczami.
SiVo napisa³/a: | możesz częściej atakować |
To jest umilenie, które stwarza przewagę nad graczami bez sachema.
SiVo napisa³/a: | a to jak kto to wykorzysta i odbiera to już "jego broszka"... |
Zaprzeczasz sam sobie... Czyli jednak są tam udogodnienia stwarzające przewagę, ale niekoniecznie trzeba je wykorzystywać? A jak umrzesz przez to (kilka razy mi się już tak zdarzyło...) ,że ktoś miał sachema to po prostu uznasz, że miałem pecha, iż posiadacz konta premium akurat swoje udogodnienia wyprowadził przeciwko mnie?
SiVo napisa³/a: | BRUTTO to ja mam z tego "aż" 36gr |
Traktujesz to jako pracę, za która odbierasz wynagrodzenie?! |
Ostatnio zmieniony przez wafal 2008-07-12, 00:32, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Holigula_Mixrus

Nick w grze: Holigula_Mixrus
PlemiÄ™: Brudne Stopy
Wiek: 31 Do³±czy³a: 21 Mar 2007 Posty: 634 Sk±d: Å»arki Letnisko
|
Wys³any: 2008-07-15, 11:31
|
|
|
Stwierdzam, że nie macie co robić i wam się nudzi i wymyślacie już... 36 gr... Sam sobie pracuj za takie pieniądze, zobaczymy...
To udogodnienia! Nie dostajemy kasy, broni, nic! Mało tego! My kupujemy sachema bo chcemy być w tipi, bo jak nie wykupimy to niższe lvl mogą nas atakowac jak jesteśmy w nim! |
_________________ Lecz zaklinam, niech żywi nie tracą nadziei!
A kiedy trzeba, na śmierć idą po kolei,
Jak kamienie przez Boga rzucane na szaniec...
1. Moderator nie nabija wpisów - moderator ma wiele do przekazania.
2. Moderator nie myli siÄ™ - moderator ma inne zdanie.
3. Moderator nie obija siÄ™ - moderator czuwa.
4. Moderator nie rozmywa tematu - moderator przypomina o innych ważnych sprawach.
5. Moderator nie obraża innych - moderator dobitnie zwraca uwagę.
6. Moderator nie flooduje - moderator ekspresywnie wyraża swoje myśli.
7. Moderator nie wykłóca się - moderator szkoli userów.
8. Moderator nie porusza głupich tematów - moderator sprawdza czujność userów.
9. Kto przychodzi ze swoimi przekonaniami - wychodzi z przekonaniami moderatora.
10. Szanuj moda swego - możesz mieć gorszego.
 |
|
|
|
 |
trapus xD
Nick w grze: trapek
Wiek: 108 Do³±czy³: 03 Lip 2008 Posty: 58 Sk±d: wziaść kase na piwo?
|
Wys³any: 2008-07-16, 11:39
|
|
|
hÄ™???zawodowy sachema nie ma a jakos atakowac go nie moge:/ |
|
|
|
 |
Borszczu
Siurak The Great

Nick w grze: Borszczu
PlemiÄ™: INKOWIE
|
Wys³any: 2008-07-16, 13:59
|
|
|
Kaka_Milan napisa³/a: | SiVo napisaÅ‚/a:
BRUTTO to ja mam z tego "aż" 36gr
Traktujesz to jako pracę, za która odbierasz wynagrodzenie?!
|
Piszesz jakbyś myślał dupa a nie głową. SiVo płaci za serwer z tych pieniędzy...
Jeśli chcesz się bawić w dobrego samarytanina to zapłać za rok funkcjonowania serwera z góry
A gry które wymieniasz to tylko pionki na rynku gier on-line. Pokaz mi jedną POPULARNA grę, gdzie premium nie jest udogodnieniem... |
|
|
|
 |
Kaka_Milan [Usuniêty]
|
Wys³any: 2008-07-17, 10:26
|
|
|
Chyba żartujesz! W hattricka gra milion ludzi z 48 krajów! A te udogonienia pomagają w grze, prawda? Stwarzają przewagę, nieprawdaż?
Holigula_Mixrus napisa³/a: | To udogodnienia! Nie dostajemy kasy, broni, nic! MaÅ‚o tego! My kupujemy sachema bo chcemy być w tipi, bo jak nie wykupimy to niższe lvl mogÄ… nas atakowac jak jesteÅ›my w nim! |
Potwierdzam. To są udogonienia. Ale co oprócz tego? To są udogodnienia, ktre umilają grę, ale stwarzają również przewagę nad innymi. A jeśli i tym razem zaprzeczysz to uznam, że u Ciebie na przeglądarce pisze o zupełnie innych opcjach, jakich dostarcza sachem, niż i mnie.
W hattricku możesz wykupić premium, dzięki temu dostajesz trochę narzędzi, które sprawiają, że gra staje się ciekawsza i przyjemniejsza, co nie sprawia przewagi na innymi... A wy nigdy nie mówicie całej prawdy... Czemu po prostu nie stwierdzicie, że faktycznie sachem i SMS za złotówkę sprawiają przewagę? Kto wyśle, ten dostanie 1000 złota i szybciej wbije na lepszy level, niż gościu, który tego nie wykupił... |
|
|
|
 |
Molph
Nick w grze: mohave
PlemiÄ™: AJMAROWIE
Do³±czy³: 01 Sty 2008 Posty: 248 Sk±d: CheÅ‚m
|
Wys³any: 2008-07-17, 10:39
|
|