INDIANIE.net Strona G³ówna INDIANIE.net
Oficjalne forum

FAQFAQ  SzukajSzukaj  U¿ytkownicyU¿ytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Otwarty przez: SiVo
2008-02-19, 15:27
TuPac10
Autor Wiadomo¶æ
Borszczu 
Siurak The Great

Nick w grze: Borszczu
PlemiÄ™: INKOWIE
Do³±czy³: 08 Wrz 2006
Sk±d: Kielce
Wys³any: 2008-02-13, 12:44   

No to lecim po kolei. Najpierw zamieszczę wam dość obfita literaturę w postaci screena wiadomości TuPac'a:

Jak widać zaznaczyłem najciekawsze fragmenty rozmowy, które mogą nam wskazywać sprawce. W większości rozmowy dotyczą meneli czyli każdy głupi domyśliłby sie ze stamtąd przyleźli...

A teraz powiązania naszego kochanego Taikomola/Kamsive/Grassmana (w sumie to trochę zawiedziony jestem ze akurat on jest w tej sytuacji współwinnym):

Jak widać zna on włamywacza bo ma on passy do jego konta, co już jest zabronione w regulaminie i kwalifikuje sie pod bana :) Uente wyraźnie zasugerował zeby schował Grassmana do tipi. Wszystko mozna sprawdzic w logach, nawet neo jest sprawdzenia po hoscie :) Grassman i pamiętaj ze neo nie ma nieograniczonej ilości adresów tylko pewien zasób który sie powtarza (nie chce was wprowadzać w błąd, ale dokładnie to chyba 20 adresów).

I najlepsze na koniec :)

Żeby zdementować plotki o tym jakoby Grassman nie miał z tym nic wspólnego a haker włamał sie także na jego konto :)
Jak widzicie bardzo dobrze zna sprawce i wiedział ze konto zostało skradzione a świadczy o tym druga wiadomość "kiedy na tupac 21 lvl wbijesz?" Mało tgo po tej wypowiedzi mozemy sadzic ze ten "Haker" ma więcej niż 1 konto na Indianach :)

Reasumujac:
Grassman jest współwinny kradzieży konta i w razie nie wychwycenia realnego sprawcy powinien za niego odpowiadać.
I nie wykrecaj mi sie tu ze nie ma tam Twojego IP bo to jest oczywiste... Ale przez to ze ukrywałes sprawce jestes tak samo winny jak złodziej :) Moim zdaniem SiVo powinien dac Ci wybór:
1. Milczysz dalej udajac głupiego i dostajesz bana.
2. Opowiesz nam w jaki sposób Twój kolega poznał hasło i podasz nam wszystkie pozostałe jego konta z indian i zostajesz wolny :)

GRASSMAN 
Imperator

Nick w grze: Grassman
Do³±czy³: 12 Lut 2008
Sk±d: tu wziąść kase??
Wys³any: 2008-02-13, 14:20   

to fakt krylem sprawce :D ale sam nie wchodzilem na to konto po prostu dowiedzialem sie ze kumpel je "kupil" za 50zł bo tak mi powiedzial na gg raszty spraw nie znam co do wiadomosci zeby zalatwil hakera nie chodzi o indian :) a tym radziej o konto jakiego kolwiek hakera... dolicz sobie ze nie osiagnolem zadnych zyskow materialnych z konta tupac10 a ze krylem sprawce to nie zasluguje na bana co najwyzej na upomnienie od SiVo aha i ten gracz nie ma kont na indian :)

Holigula_Mixrus 

Nick w grze: Holigula_Mixrus
PlemiÄ™: Brudne Stopy
Do³±czy³a: 21 Mar 2007
Sk±d: Å»arki Letnisko
Wys³any: 2008-02-13, 15:31   

Hmmm nie ma ale chce mieć... Załatwiam mu legalne konto, za które zapłaci!!

Borszczu nie mylisz się 20 lub 15 adresów jest tylko...

Grassem dla mnie jesteś współwinny. Wiedziałeś kto to jest i jsak to zrobił...

1. Moderator nie nabija wpisów - moderator ma wiele do przekazania.
2. Moderator nie myli siÄ™ - moderator ma inne zdanie.
3. Moderator nie obija siÄ™ - moderator czuwa.
4. Moderator nie rozmywa tematu - moderator przypomina o innych ważnych sprawach.
5. Moderator nie obraża innych - moderator dobitnie zwraca uwagę.
6. Moderator nie flooduje - moderator ekspresywnie wyraża swoje myśli.
7. Moderator nie wykłóca się - moderator szkoli userów.
8. Moderator nie porusza głupich tematów - moderator sprawdza czujność userów.
9. Kto przychodzi ze swoimi przekonaniami - wychodzi z przekonaniami moderatora.
10. Szanuj moda swego - możesz mieć gorszego.

GRASSMAN 
Imperator

Wys³any: 2008-02-13, 16:31   

co z tego ze wiedzialem o tym?? a gdybys ty wiedziala ze wczoraj pan iksinski napdl na sklep monopolowy to tez bys byla wspolwinna?? zastanów się!!!!!!!!

Borszczu 
Siurak The Great

Wys³any: 2008-02-13, 16:43   

GRASSMAN napisa³/a:
co z tego ze wiedzialem o tym?? a gdybys ty wiedziala ze wczoraj pan iksinski napdl na sklep monopolowy to tez bys byla wspolwinna?? zastanów się!!!!!!!!

Nie chodzi o to ze wiedziałeś tylko o to ze o tym nie powiedziałeś (zajrzyj do kodeksu karnego i zobacz co grozi za utrudnianie śledztwa/ukrywanie sprawcy). Z resztą to ze celem był TuPac tez pewnie nie jest przypadkiem...

GRASSMAN 
Imperator

Wys³any: 2008-02-13, 17:06   

borszczu widze robisz wszstko zeby zrobic ze mnie winnego :)

Borszczu 
Siurak The Great

Wys³any: 2008-02-13, 18:17   

Robie wszystko żeby ukarać winnego a to duża różnica :)
SiVo to nie żadna akcja humanitarna czy PCK. Dowody są przeciwko Tobie, kłamałeś na początku, kłamiesz dalej... Oskarżać Cię nie muszę bo wszyscy widza co zrobiłeś i są na to odpowiednie dowody. Tu nie chodzi o Twoja obronę a zadość uczynienie. Bardzo dobrze wiesz skąd Twój kolega miał hasło i nam to pięknie wyśpiewasz albo dostaniesz bana :)

Zarzekałeś sie ze nie miałeś z tym nic wspólnego a jednak okazało sie maczałeś w tym palce. Teraz kłamiesz twierdząc ze on Ci powiedział iż kupił to konto. Bardzo dobrze wiedziałeś co się dzieję od samego początku...

Z reszta uważam ze miałeś w tym większy udział aniżeli jedynie ukrywanie kolegi i pewnie sie nie mylę...
Czemu zaraz na początku płakałeś ze nie możesz być winnym ze nie ma tam Twojego IP?
Bo wiedziałeś ze jeśli sie zalogujesz na to konto z miejsca dostaniesz bana, dlatego poprosiłeś o to kolegę...

Holigula_Mixrus 

Wys³any: 2008-02-13, 18:33   

I tacy ludzie dostajÄ… mody;/

Czemu wy nie możecie grać uczciwie? Czy to aż tak trudno miec wysoki lvl bez oszukiwania, multikont, przelewów, kradzież? Hmmm mnie się to udało...

Grassman jesteś tak samo winny jak tamta osoba! I jeśli chcesz się wypowiedzieć to z sensem bo dam warna za spam!!

I nikt nie robi z ciebie winnego, bo nie musi! Ty nim jesteÅ› i tyle!!

4. Moderator nie rozmywa tematu - moderator przypomina o innych ważnych sprawach.
9. Kto przychodzi ze swoimi przekonaniami - wychodzi z przekonaniami moderatora.

GRASSMAN 
Imperator

Wys³any: 2008-02-13, 18:33   

tak tak mnie to nie intersuje co mowisz przyjdzie SiVo i wszystko wyjasni ja nic nie ebde spiewal bo nic nie wiem a bana czy dostane czy nie to nie ty o tym decydujesz!!!! wiec nie badz taki pewny a nie mozna mnie ukarac biorac pod uwage same domysly a wiec czekam na SiVo

Holigula_Mixrus 

Wys³any: 2008-02-13, 18:34   

GRASSMAN napisa³/a:
tak tak mnie to nie intersuje co mowisz przyjdzie SiVo i wszystko wyjasni ja nic nie ebde spiewal bo nic nie wiem a bana czy dostane czy nie to nie ty o tym decydujesz!!!! wiec nie badz taki pewny a nie mozna mnie ukarac biorac pod uwage same domysly a wiec czekam na SiVo

Mylisz się. Właśnie my moderatorzy mozemy cię ukarać!

uente 

Nick w grze: uente
Do³±czy³: 22 Wrz 2007
Sk±d: JGA
Wys³any: 2008-02-13, 18:49   

ej ej ej wtrącić się muszę... na pewno grassman nie powinien dostać bana za to, że wiedział o tym, że ktoś coś zrobił a nie powinien! zgadzam się z ukaraniem złodzieja choć nie wiem czy ma jakieś konto na indianach. Tupack też oczywiście będzie szedł w zaparte że jego hasła nikt nie znał.... - to też jest jego wina tak samo jak ja byłem winny dając hasło filipowi który mnie okradł... SiVo powiedział wprost "jest zakaz dawania komukolwiek hasła...... Jeśli mój dobry znajomy coś tu nawywija a ja będę o tym wiedział to mogę jedynie z nim pogadać by to odkręcił, na pewno nie polecę kapować. Rozumiem że jesteście źli i że wolę jak gra jest uczciwa ale nie róbcie kozła ofiarnego z grassmana....

Borszczu 
Siurak The Great

Wys³any: 2008-02-13, 19:06   

uente napisa³/a:
SiVo powiedział wprost "jest zakaz dawania komukolwiek hasła......

I jak tu sie z Tobą nie zgodzić :) Wróć na druga stronę i przeczytaj screeny Twojej rozmowy z "TuPac'iem".

EDIT:

Grassman znowu sobie zrobiłeś trampka z mordy (mam nadzieje ze rozumiesz to porównanie). Dalej twierdzisz ze nie miałeś żadnych zysków z kradzieży konta TuPac'a? Przypomnij sobie rozmowę z nim na gg 7.02.2008 :) Sam sie tam przyznałeś ze dziwnym trafem konto TuPac'a było bez obrony a Ty całkiem przypadkiem go zaatakowałeś i zabrałeś mu strzelbę...

Widzisz to co jest tutaj napisane? W sumie to całkiem nieźle to sobie przekminiłeś... Po co ryzykować handlem jak możesz zaatakować i mieć bron "legalnie".
SiVo sprawdź cały index od dnia kradzieży (06.02.2008) i pewnie więcej interesujących rzeczy wyjdzie :)
No wiec przeliczyłeś sie deczko :P Rozkminkę mieliście niezła ale pogubiliście sie przy zacieraniu śladów :)

W obliczu kolejnych dowodów wnioskuje o bana :)

GRASSMAN 
Imperator

Wys³any: 2008-02-14, 08:18   

hahahaaha popatrz ze ja atakuje kazdego kto jest poza tipi... nie moja wina ze tupac mial zdjeta obrone a zalozona bron to nie moja sprawa... a moze ze w tym dniu wogole logowalem sie na swoje konto to tez bedziesz wnioskowal o bana??? zastanów sie człowieku

Molph 

Nick w grze: mohave
PlemiÄ™: AJMAROWIE
Do³±czy³: 01 Sty 2008
Sk±d: CheÅ‚m
Wys³any: 2008-02-14, 08:43   

Borszczu jesteÅ› niby moderatorem a nie znasz regulaminu?
Obowiązuje całkowity ZAKAZ dawania haseł komukolwiek, w przypadku złamania tego regulaminu Administrator może dać bana osobie dzielącej się kontem, co Ty nie wiedziałeś o tym?
Więc niech drogi tupaczek siądze na 4 literach i nie podskakuje i cieszy się, że nie dostał bana za złamanie regulaminu, bo wszystko dowodzi, że rozdaje hasła na lewo i prawo a to jest całkowicie zabronione.

Borszczu 
Siurak The Great

Wys³any: 2008-02-14, 10:07   

GRASSMAN napisa³/a:
hahahaaha popatrz ze ja atakuje kazdego kto jest poza tipi... nie moja wina ze tupac mial zdjeta obrone a zalozona bron to nie moja sprawa... a moze ze w tym dniu wogole logowalem sie na swoje konto to tez bedziesz wnioskowal o bana??? zastanów sie człowieku

Grassman takie wałki to Ty możesz swojej mamie wkręcać :P
Uporządkujmy fakty. Twój kumpel kradnie konto TuPaca, po czym Ty go atakujesz.
Nasuwa sie jedynie wniosek ze nie chciałeś bana za kradzież itemu wiec poprosiłeś kumpla o zdjęcie ochrony i zaatakowałeś. W ten sposób masz "legalnie" broń. Z tym ze sam o tym powiedziałeś i gdyby nie to to pewnie nie wyszłoby to na jaw. Po prostu przestraszyłeś sie konsekwencji i zacząłeś sie tłumaczyć z czegoś o czym nikt nie wiedział. Za cienki w uszach jesteś żeby to sensownie posklejać do kupy...

Najpierw twierdziłeś sie, ze nie miałeś z tym nic wspólnego, okazało sie ze niekoniecznie.
Następnie nie znałeś sprawcy - fakty mówią inaczej.
W końcu mówiłeś ze nie miałeś zysku z kradzieży konta, a my widzimy co innego (dostałes w promocji strzelbę i sam jeden SiVo wie co jeszcze) :)

Molph napisa³/a:
Borszczu jesteÅ› niby moderatorem a nie znasz regulaminu?
Obowiązuje całkowity ZAKAZ dawania haseł komukolwiek, w przypadku złamania tego regulaminu Administrator może dać bana osobie dzielącej się kontem, co Ty nie wiedziałeś o tym?
Więc niech drogi tupaczek siądze na 4 literach i nie podskakuje i cieszy się, że nie dostał bana za złamanie regulaminu, bo wszystko dowodzi, że rozdaje hasła na lewo i prawo a to jest całkowicie zabronione.

Nie musisz mnie pouczać odnosnie regulaminu. Widzisz ten wyraz może? Może nie znaczy musi. Są sytuacje uzasadniające podanie hasła... Sam z tego kilka razy korzystałem. Widzisz swego czau, wtedy jeszcze aktywnie grałem w Indian miałem problemy z netem i zdarzało sie ze padał mi net na dzień lub dwa. Wtedy wysyłałem sms'a do jazoo1 (pierwszego właściciela FOXI'ego) lub do Kasi. Do nich było mi najbliżej bo mieli w heyah, chociaż TuPaca koma tez mam. Prosiłem ich o zdjęcie broni lub schowanie mnie do tipi i mogłem być pewien ze to zrobią bez kręcenia zbędnych wałków. Podobnie robi/robiło 3/4 populacji indian, a pozostała 1/4 to ludzie którzy nie dali sie poznać lub byli tak upierdliwi ze nikt nie chciał ich w plemieniu... A jak widzisz bana za to jeszcze nie było.
Widzisz nie wszystko jest białe lub czarne, są jeszcze odcienie szarości i musisz sie nauczyć czytać miedzy wersami.
A rozdawanie hasła przez TuPac'a jest nie bardzo realne, bo jak go znam musiałby być rzeczywiście pod ścianą żeby dać komuś hasło i ryzykować stratę konta, a jeśli już to na pewno osobie której ufa, a taka go na pewno nie okradnie...[/b]

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: