Pare propozycji |
Autor |
Wiadomo¶æ |
wredna_squaw
Szefowa...
Nick w grze: wredna_squaw
PlemiÄ™: Brudne_Stopy
Do³±czy³a: 02 Wrz 2007 Posty: 109 Sk±d: Warszawa
|
Wys³any: 2008-05-01, 22:57
|
|
|
luchu napisa³/a: | niedźwiedź brunatny chyba w Ameryce nie żyje |
Chyba jednak żyje... Bardzo specyficzny "garbaty" podgatunek zwany czasem niedźwiedziem szarmy lub... grizzli (z magazynu dla miłośników broni - "jaki rodzaj rewolweru jest dobry na grizzli - w zasadzie dowolny ale należy zostawić ostatnią kulę dla siebie...")
Może być oczywiście dużo popularniejszy niedźwiedź czarny (czyli baribal), ale - wybaczcie - przydałoby się go umieścić przed grizzlim, który z kolei powinien stać się bardziej zjadliwym...
Co do dodatkowych wspólnych robót - oczywiście można dodać kolejne ale tu też optowałabym, żeby dodać taką robotę gdzieś w środek a z Fortu zrobić bardziej lukratywną robotę (tu akurat dodatkowo na tym mi zależy, bo jednak miałam swój udział w powstaniu napadu na Fort Knox...)
luchu napisa³/a: | Wiec ja nie wiem czy jako wódz bym pozwoliÅ‚ na regularne roboty na 20 czy 25 osób bo czekanie mogÅ‚oby blokować wspólne i zarobek byÅ‚by marniejszy. |
W pełni się zgadzam i nawet na przyszłość radziłabym przyjrzeć się bliżej plemionom, w których dziennie wykonywanych jest dużo bardzo licznych skoków - w przypadku nie za dużego plemienia w/g mnie mogłoby to sugerować jednak sporą ilość multi... (nie wykluczam oczywiście wyjątkowo dobrze zgranej dużej grupy, ale kiedyś też wierzyłam w Świętego Mikołaja... ) |
|
|
|
 |
pocahontas [Usuniêty]
|
Wys³any: 2008-05-02, 00:39
|
|
|
Wspolna na wiecej nic 14 osob to poronione, wedlug mnie powinna powstac wspolna na 7-8 osob. Obecnie sa wspolne na 4,5 i potem od razu na 10 (pominmy niewymienione), mozna tu nawiazywac do menele.net gdzie niedawno wprowadzono "wiejska potancowke w remizie".
Mysle ze to by sie przyjelo ;) |
|
|
|
 |
miszczu [Usuniêty]
|
Wys³any: 2008-05-05, 20:31
|
|
|
pocahontas napisa³/a: | mozna tu nawiazywac do menele.net |
to sÄ… indianie nie menele |
|
|
|
 |
Mahone
Nick w grze: Mahone
PlemiÄ™: AJMAROWIE
Do³±czy³: 08 Kwi 2008 Posty: 55 Sk±d: BÅ‚Ä™kitni
|
Wys³any: 2008-05-06, 14:01
|
|
|
proponuje ograniczyc urlop. np po wyjsciu z niego aby mozna było powrócic na wakacje za kilka dni a nie od razu! Niektóre osoby własnie tak robią i doswiadczenie zdobywają tylko na wspólnych! płaszczą zadek w tipi i zgrywają bohaterów! co to za gra? i tak jak napisał/a pocahontas wspolne na 7-8 osób. |
|
|
|
 |
lukas9189
User

Nick w grze: lukas9189
PlemiÄ™: Chiricauha
Wiek: 32 Do³±czy³: 11 Lut 2008 Posty: 178 Sk±d: Pabianice
|
Wys³any: 2008-05-07, 17:20
|
|
|
niee wedlug mnie jest dobrze moze byc najwyzej 10h ograniczenie albo 24max a wspolne to na 20 osob by sie przydały wy mowicie na 7-8 osob bo z 15nastki nie korzystacie w plemieniach... |
|
|
|
 |
wredna_squaw
Szefowa...
|
Wys³any: 2008-05-08, 15:48
|
|
|
A co powiecie na to, żeby wódz plemienia mógł zakończyć robotę przed czasem ale tak, jakby to była mniejsza robota. Np. organizowany jest Fort Knox, zebrało się 14 i wtedy wódz stwierdza, że kończy tę robotę jako miasteczko - wszyscy biorący udział dostają złoto i doświadczenie tak jak za miasteczko ale niestety - stracili energii jak za Fort...
Przy takim rozwiązaniu faktycznie mogłaby powstać robota na 20 osób (wyprawa na Manhattan) a nawet na 30 (przejęcie rządow w Białym Domu) |
|
|
|
 |
SiVo
Administrator Wódz nad wodze :)

Nick w grze: sivo
PlemiÄ™: Apache
Do³±czy³: 29 Sie 2006 Posty: 625 Sk±d: WrocÅ‚aw
|
Wys³any: 2008-05-08, 16:57
|
|
|
ale kto chiałby dołączać do takich wielkich akcji i marmować energie wiedząc, że jest spora szansa, że to sie zmarnuje :> |
|
|
|
 |
wafal
Moderator

Nick w grze: wafal
PlemiÄ™: AJMAROWIE
Wiek: 32 Do³±czy³: 20 Wrz 2006 Posty: 1004 Sk±d: wziąć kasÄ™ na piwo?
|
Wys³any: 2008-05-08, 17:52
|
|
|
Ja byłbym za tym, aby stworzyć robotę na 7-8 osób ;) |
|
 |
lukas9189
User

Nick w grze: lukas9189
Wiek: 32 Do³±czy³: 11 Lut 2008 Posty: 178 Sk±d: Pabianice
|
Wys³any: 2008-05-08, 21:35
|
|
|
na 8 osob ale zeby na 15 nie znikały i żeby mniej energii kosztowały forty :S
[ Dodano: 2008-05-08, 21:38 ]
wogole to tutaj admin jest 200% lepszy od meneskiego |
|
|
|
 |
wredna_squaw
Szefowa...
|
Wys³any: 2008-05-09, 06:30
|
|
|
SiVo napisa³/a: | ale kto chiaÅ‚by doÅ‚Ä…czać do takich wielkich akcji i marmować energie wiedzÄ…c, że jest spora szansa, że to sie zmarnuje :> |
A priori ciężko powiedzieć, czy energia się zmarnuje, czy nie. Staramy się zrobić dużą robotę, ale okazuje się, że na ostatnią osobę czeka się za długo. Energia dawno już wróciła do normy, wszyscy są gotowi do kolejnej roboty a tu nadal się czeka. Myślę, że w takim przypadku lepiej byłoby zamknąć skok z mniejszym zyskiem niż czekać dalej... |
|
|
|
 |
Old_Shatterhand
Nick w grze: konto sprzedane
Do³±czy³: 03 Kwi 2008 Posty: 352 Sk±d: --
|
Wys³any: 2008-05-29, 21:59
|
|
|
Jeśli jakieś plemię ma 50 członków, a drugie ma 10 to choćby byli dużo lepsi osobno to i tak jako plemię będą słabsi... Więc wg mnie liczebność plemienia jako siła powinna we wspólnych skokach być podkreślona. Po forcie Knox mógłby być np. Atak na Nouvelle Orleanais. ;) W każdym razie nowa wspólna np. na 22 osoby w naszym plemieniu byłaby robiona od 18 do 23 na pewno z 2x. |
_________________ ... |
|
|
|
 |
Borszczu
Siurak The Great

Nick w grze: Borszczu
PlemiÄ™: INKOWIE
|
Wys³any: 2008-06-03, 20:40
|
|
|
Cytat: | Jeśli jakieś plemię ma 50 członków, a drugie ma 10 to choćby byli dużo lepsi osobno to i tak jako plemię będą słabsi... |
I tutaj błędnie rozumujesz. Hmm... Jak to najprościej wyjaśnić? Spróbuj wysłać 100 ludzi z gołymi rekami na chociażby 1 średnio uzbrojona ekipę czołgistów. Bo chyba każdy wolałby siedzieć w blaszanej puszcze w odpowiednio grubymi ściankami ;) Dalej sadzisz ze liczebna przewaga ma tutaj znaczenie?
Tak samo jest z poziomami postaci i ich sprzętem a także statami. Chocby was było 9873493457 a żaden nie będzie w stanie trafić silniejszej osoby to nie jesteście w stanie wygrać. |
|
|
|
 |
SiVo
Administrator Wódz nad wodze :)

Nick w grze: sivo
PlemiÄ™: Apache
Do³±czy³: 29 Sie 2006 Posty: 625 Sk±d: WrocÅ‚aw
|
Wys³any: 2008-07-02, 15:55
|
|
|
Borszczu napisa³/a: | Spróbuj wysÅ‚ać 100 ludzi z goÅ‚ymi rekami na chociażby 1 Å›rednio uzbrojona ekipÄ™ czoÅ‚gistów |
to akurat kiepskie porównanie ;) czołgi bez wsparcia się do niczego nie nadają... prędzej im się pociski skończą niż by wszystkich zabili ;) a jeden celny koktajl mołotowa i po czołgu..... :> |
|
|
|
 |
Czesio [Usuniêty]
|
Wys³any: 2008-07-03, 20:00
|
|
|
ale np. naślij 100 osub ktorzy mają 10 lvl na jedną osobe np. uente z 25 lvl'em kto wygra ? |
|
|
|
 |
wredna_squaw
Szefowa...
|
Wys³any: 2008-07-04, 07:41
|
|
|
Jest szansa, że setka 10-levelowców w koÅ„cu powali 25-levelowca. Niech każdy zada Å›rednio po dwa ciosy… OczywiÅ›cie to wszystko przy zaÅ‚ożeniu, że ten silniejszy nie bÄ™dzie siÄ™ leczyÅ‚ w trakcie…
„Nec Hercules contra plures” czyli „I Herkules dupa, kiedy ludzi kupa”… |
|
|
|
 |
|