zakaz używanie serwerów proxy |
Autor |
Wiadomo¶æ |
ShermaN
Game_Over
Nick w grze: ShermaN
PlemiÄ™: Najlepsze!
Do³±czy³: 08 Pa¼ 2008 Posty: 101 Sk±d: siÄ™ wzięło zÅ‚oto?:O
|
Wys³any: 2008-10-28, 21:53
|
|
|
SiVo napisa³/a: | kiedyÅ› nie byÅ‚o ograniczenia IP i wcale jakoÅ› lepiej nie byÅ‚o :> |
a gorzej było? z tego co pamiętam to nie.... |
_________________ z opinią jest jak z dziurą w dupie, każdy z nas ją ma |
|
|
|
 |
NoName
Nick w grze: NoName-portal
Do³±czy³: 07 Pa¼ 2008 Posty: 49 Sk±d: z portalu :)
|
Wys³any: 2008-10-29, 06:24
|
|
|
Eh no, niektórzy korzystają z proxy bo mają taki internet... Ja na przykład ;P |
_________________ NoName
-Howgh!
Nie mam nic wspólnego z graczem NoName w grze. Zbieżność nicków :) |
|
|
|
 |
...Morderca
Nick w grze: Zawodowy_Morderca
Do³±czy³: 03 Sty 2008 Posty: 202 Sk±d: Polska
|
Wys³any: 2008-10-29, 14:04
|
|
|
Holigula_Mixrus napisa³/a: |
Trudno. W innych grach takie osoby niestety maja ograniczenia... |
W innych grach za jedno IP masz fundowanego bana na ROK !
np. metaldamage |
_________________ Zawodowy_Morderca The Best :) |
|
|
|
 |
pierdziuch
Nick w grze: pierdziuch
Do³±czy³: 19 Pa¼ 2008 Posty: 44 Sk±d: WrocÅ‚aw
|
Wys³any: 2008-10-30, 14:44 Re: zakaz używanie serwerów proxy
|
|
|
Molph napisa³/a: | SM mogliby pilnować tego, również mogli by mieć bardziej rozbudowany dostÄ™p do IP (taki jak ma admin) aby mogli to kontrolować... |
Ja na miejscu admina nikomu IP bym nie udostępniał w obawie o konsekwencje:) No chyba że zmieni regulamin i poinformuje, ze udostępnia IP jeszcze przed zalogowaniem. Wtedy to nie tylko SM ale i zwykli gracze mogliby mieć dostęp do IP i zgłaszać wszelkie nieprawidłowości. Choć osobiście uważam, że w IP jest zbyt wiele informacji aby je komuś udostępniać.
No i molph mogliby pisze się razem:) Skoro już cytuję to poprawiłem:)
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
NoName
Nick w grze: NoName-portal
Do³±czy³: 07 Pa¼ 2008 Posty: 49 Sk±d: z portalu :)
|
Wys³any: 2008-10-30, 15:16
|
|
|
Nie uważam żeby IP było jakieś specjalnie poufne... Bo co z nim można zrobić?
1.Można wejść przez IP do Udostepnionych plików komputera - ale w końcu ktoś kto udostępnia pliki wie, że każdy może je zobaczyć.
2.Można namierzyć adres. Narzędziami zdobytymi w internecie można to zrobić abo bardzo pobieżnie (różnice w odległościach są dość duże) albo wykrywamy tylko serwer rozsylający internet dalej - wszelkie radiówki i internet udostepniony przez sieci GSM (BlueConnect, iPlus, Orange Freedom etc.).
3. Teoretycznie można się "włamać". Są to jednak głównie czcze bajki dla 11~15-latków.
Praktycznie takie "włamanie" jest praktycznie niewykonywalne do zrobienia w Windowsach począwszy od 2000, w Linuxach nigdy takie coś nie było możliwe. W Mac Os'ach, os/2 i innych systemach się nie orientuję. Dlaczego od Windows 2k? Bo W '95 i chyba w '98 domyślnie aktywowana jest usługa TELNEt - jest ona swego rodzaju przepustką dla początkujących crackerów. Jednak można ją bardzo łatwo wyłączyć a poza tym te '95 i '98 które można ściągnąć z internetu nie mają już domyślnie włączonej tej usługi.
Tak więc ryzyko jest znikome, uważam, że gdyby SM i Moderatorzy mieli dostęp do IP to nie byłoby problemem. Oczywiście zakładając, że moderatorzy to nie banda idiotów. |
_________________ NoName
-Howgh!
Nie mam nic wspólnego z graczem NoName w grze. Zbieżność nicków :) |
|
|
|
 |
wredna_squaw
Szefowa...
Nick w grze: wredna_squaw
PlemiÄ™: Brudne_Stopy
Do³±czy³a: 02 Wrz 2007 Posty: 109 Sk±d: Warszawa
|
Wys³any: 2008-10-30, 15:54
|
|
|
Z tego co pamiętam tylko niektóre proxy ukrywają prawdziwy adres IP. Zwyczajne proxy jednak przekazują ten adres na serwer, więc można ustalić skąd faktycznie się loguje użyszkodnik... |
|
|
|
 |
|