INDIANIE.net Strona G³ówna INDIANIE.net
Oficjalne forum

FAQFAQ  SzukajSzukaj  U¿ytkownicyU¿ytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Otwarty przez: SiVo
2008-02-19, 15:27
TuPac10
Autor Wiadomo¶æ
Molph 

Nick w grze: mohave
PlemiÄ™: AJMAROWIE
Do³±czy³: 01 Sty 2008
Sk±d: CheÅ‚m
Wys³any: 2008-02-14, 11:11   

Uznajmy, że nie dał hasła.
Owy "złodziej" włamał się do bazy danych, po czym wykradł hasło na konto tupaca (bo inaczej skąd by je miał?)
SiVo ma logi z logowań na bazę, gdy by tylko zobaczył jakieś nie prawidłowości to by się "polała krew".
Przytoczę tutaj zdarzenie które miało miejsce jakiś czas temu: mój kolega zaufał koledzę z ekipy i dał mu hasło, aby w razie jego nieobecności miał go schować do tipi, jednak ten wykorzystał posiadanie hasła i zakosił mu 50k złota. SiVo nie oddał 100% kasy, nawet nie oddał 1/2. Bana nie było dla nikogo, nawet dla złodzieja kasy. Mój kolega dostał tylko nie zły zjeb za to, że podał hasło komuś.
Dla mnie sprawa jest jednoznaczna, wina jest tupaca (tak jak powiedział SiVo do mojego kumpla, "wina jest Twoja, po co było rozdawać hasło"), teraz tupac może mieć pretensje tylko do siebie, że zaufał komuś lub przez przypadek rozdał hasło. Tupac nie został ukarany w żaden sposób za złamanie regulaminu, który jest tak ważny dla wszystkich, więc czego on chcę?
Odzyskał konto niby skradzione, może jeszcze SiVo ma mu dać 100k kasy odszkodowania za to, że złamał regulamin?
Borszczu jesteś moderatorem i sam przyznajesz się do złamania regulaminu, sam sobie kopiesz grób. Niby moderator powinien świecić przykładem dla innych, a tutaj podajesz przykłady po co złamałeś regulamin, no wiesz... dla mnie to jest dziwne, bo nawet jak się zrobi drobny przekręt to się nikomu nie mówi, równie dobrze mogłeś wykorzystywać jakis błąd w grze i robić lewą kase (ja to widzę tak samo).
Regulamin jest, wiec grajmy zgonie z nim, a nie, że wybieramy sobie specjalne punkty które przestrzegamy i specjalne puknty których nie przestrzegamy.
Następnym razem jeżeli ktoś chce się przyznać do jakiegoś wałka lub złamania regulaminu to niech się zastanowi i nie mówi tego tak publicznie, bo tylko sam pokazuje jak bardzo gra nie uczciwie.

Borszczu 
Siurak The Great

Nick w grze: Borszczu
PlemiÄ™: INKOWIE
Do³±czy³: 08 Wrz 2006
Sk±d: Kielce
Wys³any: 2008-02-14, 12:03   

Ehh... Widzę że jeszcze sporo przed Tobą... Logowania w celu włączenia urlopu są naturalne w każdej grze tego typu (czyt. tam gdzie zachodzą interakcje miedzy graczami bez Twojej chęci na nie - ataki, oblężenia itp...). Możesz zostać zaatakowany mino ze tego nie chcesz i ponieść z tego względu stosunkowo duże starty, a brak neta nie nie w żaden sposób z Twoja winą. A ze za moich czasów w indianach nie było urlopu i trzeba było prosić o zdjęcie broni... Brakowało tam tylko dość istotnej funkcji zgłaszania do operatora co powinno być robione mechanicznie jednak pisanie na pw do SiVo było zbyteczne i bezsensowne... A czemu nikt do niego nie pisał? Bo po co zawracam mu głowę skoro żadnej innej akcji jak zdjęcie broni czy schowanie do tipi na koncie nie było. Co innego nabijanie expa na wspólnych robotach czy atakowanie z IP. To już jest poważne złamanie regulaminu.

A odnosnie oskarżania TuPac'a o to jakoby dał hasło komuś z osób okradających go, to powiem ze jedyną osobą która jest zamieszana w kradzież i mogła znać hasło jest Grassman. Kiedyś był Inkiem i kto wie czy TuPac nie zaufał mu bardziej, ale Taikomol sie wypiera ze hasła nie znał. Stad Twoje oskarżenia są bezpodstawne.
Jak widzisz TuPac i ja nie domagamy sie zwrócenia tego co stracił, a ukarania winnych by taka sytuacja ponownie nie miała miejsca. Jeśli teraz pozostaniemy bierni to znajdą sie kolejni, którym taki pomysł sie spodoba i poleci kolejne konto...

P.S. I nie myl moderatora forum i operatora gry. Ja mam jedynie możliwość pilnowania by wypowiedzi mieściły sie w granicach pewnych ogólnie przyjętych norm społecznych...

tupaczek
[Usuniêty]

Wys³any: 2008-02-14, 12:09   

Molph napisa³/a:
Dla mnie sprawa jest jednoznaczna, wina jest tupaca (tak jak powiedział SiVo do mojego kumpla, "wina jest Twoja, po co było rozdawać hasło"), teraz tupac może mieć pretensje tylko do siebie, że zaufał komuś lub przez przypadek rozdał hasło. Tupac nie został ukarany w żaden sposób za złamanie regulaminu, który jest tak ważny dla wszystkich, więc czego on chcę?

co ty za przeproszeniem pie***** zastanow sie co mowisz powiem tylko ze haslo znala 1 osoba nie podam nicku ta osoba wie o kogo chodzi wiec skonczcie te glupie rozmowy ze rozdawalem halsla na prawo i lewo

tak samo jak sprzedaz za doladowanie litosci na kij mi doladowanie za 50 zl jak mam komore na abonament

konto zostalo skradzione i juz winny powinien zostac ukarany :evil:

Kotecek
[Usuniêty]

Wys³any: 2008-02-14, 12:51   

Ja pie***** ale wy już głupoty piszecie :P

Nie gram może w indian ale jak czytam co po nie które osoby wypisują to mi się płakać chce.

Po pierwsze jakoby sprzedanie przez TuPac'a konta za doładowanie jest nie możliwe bo jak już sam napisał ma komórkę na abonement.
Po drugie znam TuPac'a nie od dziś nie rozdaje on hasła na prawo i lewo bo jaki by miał w tym interes? Zawsze jest szansa że komuś coś odwali, jak już wyżej Borszczu napisał że jego hasło znały dwie osoby(TuPac'a jedna osoba) w celu sciągniecia broni czy schowania to tipi. W każdej tego typu grze jest taka możliwość weźmy na przekład BloodWars gdzie takie coś się zgłasza operatorowi. Tutaj nie było takiej możliwość to po kiego wysyłać za każdym razem PW do SiVo i mu zaśmiecać skrzynkę? Teraz se pomyślcie macie na sobie strzelbe i nagle wam internet pada czy też prąd i nie zapowiada się by prędko znów był co byście zrobili czekali i się modlili żeby nikt wam w tym czasie broni nie zabrał czy zadzownili do koleżanka/kolegi, puścili sms'a w celu żeby on/ona was schował/schowała do tipi czy też włączył/włączyła urlop?? Nikt na tym nie korzysta a Wy nie narażacie się na straty? Nie prawdaż?
Teraz wasze bez podstawne oskarżenia że niby to wina TuPac'a, śmieszni jesteście. TuPac'a ma swój rozum. A takie gadanie że dawał na prawo i lewo to można powiedzić o Pani zarabiającej na ulicy.
Grassman jest współwinny i chyba każdy o tym wie. Krycie sprawcy jest przestępstwem.
A jeszcze takie plątanie się w zeznaniach przez niego chyba samo za siebie mówi..

Z pozdrowieniami Kotecek :)

Bugi
[Usuniêty]

Wys³any: 2008-02-14, 14:25   

nawed jak mu ukradli to ty kotecek napisaleś ze Tupac podał hasło innym również a w regulaminie pisze ze nie mozna podawać innym hasła

Kotecek
[Usuniêty]

Wys³any: 2008-02-14, 14:39   

Przeczytaj inteligencie co tam pisze i w jakim to jest znaczeniu :)
Inaczej było by gdyby SiVo bardziej się przyłożył do indian i porobił zgłaszania takich rzeczy :P
A tak trzeba radzić sobie w innym sposób :)

GRASSMAN 
Imperator

Nick w grze: Grassman
Do³±czy³: 12 Lut 2008
Sk±d: tu wziąść kase??
Wys³any: 2008-02-14, 14:52   

tupaczek napisa³/a:
Molph napisa³/a:

co ty za przeproszeniem pie***** zastanow sie co mowisz powiem tylko ze haslo znala 1 osoba nie podam nicku ta osoba wie o kogo chodzi wiec skonczcie te glupie rozmowy ze rozdawalem halsla na prawo i lewo

tak samo jak sprzedaz za doladowanie litosci na kij mi doladowanie za 50 zl jak mam komore na abonament

konto zostalo skradzione i juz winny powinien zostac ukarany :evil:

widzisz!!!! hasło znala jedna osoba i o 1 za duzo teraz nie mozecie nikog ukarac wiec chcecie sie na mnie odegrac bo bylem inkiem zacolem nowa gre i nie jestem z wami tylko z Ajmarami tak?? Po prostu tupac dal haslo osobie nie wlasciwej która je rozpowszechniła a wiec nie szukaj u nikogo plam jak sam je masz!!!!!!!!!!!!!! A moze slesz te oskrazenia dlatego z ci dubeltówke zabralem

Borszczu 
Siurak The Great

Wys³any: 2008-02-14, 15:22   

GRASSMAN napisa³/a:
widzisz!!!! hasło znala jedna osoba i o 1 za duzo teraz nie mozecie nikog ukarac wiec chcecie sie na mnie odegrac bo bylem inkiem zacolem nowa gre i nie jestem z wami tylko z Ajmarami tak?? Po prostu tupac dal haslo osobie nie wlasciwej która je rozpowszechniła a wiec nie szukaj u nikogo plam jak sam je masz!!!!!!!!!!!!!! A moze slesz te oskrazenia dlatego z ci dubeltówke zabralem

Otóż to. Ban Ci sie należy za to ze zabrałeś strzelbę. Wreszcie to do Ciebie dotarło :) Chwała Bogu, bo traciłem już nadzieje :)
Twój kumpel kierował kontem i Ty dobrze o tym wiedziałeś... Poprosiłeś go żeby sie rozebrał i zaatakowałeś. Banalny schemat działa do którego praktycznie sam sie przyznałeś ;)

A ta jedna osoba hasła dalej nie udostępniała. Jestem tego pewien bo nikt inny nie zna jej lepiej ode mnie :-P Więc to czy ona była czy nie jest nie istotne :)

GRASSMAN 
Imperator

Wys³any: 2008-02-14, 15:37   

mi nie chodzilo o to ze zabralem strzelbe ja nic nikomu nie kazalem!!!! zobaczylem ze tupac jest poza tipi a wiec zaatakowalem. Napisalem mu na gg że "chyba" mial zdjeta obrone bo jak jeden hit byl za 113 a drugi rownie duzy to mnie zdziwlo!!! to chyba proste ze mial zdjeta obrone a pomysl czy gdyby moj kumpel ukradl to konto to by dal sobie najlepsza bron zabrac?? a gdybym ja ukradl to konto to uwazasz przezucałbym itemy na konto jeszcze wtedy z 16lvl gdybym mial ukradziony 20?? pomysl troche zanim cos powiesz

wafal 
Moderator

Nick w grze: wafal
PlemiÄ™: AJMAROWIE
Do³±czy³: 20 Wrz 2006
Sk±d: wziąć kasÄ™ na piwo?
Wys³any: 2008-02-14, 15:39   

GRASSMAN, dobrze wiesz, że nikomu nie zależy, abyś Ty był w plemieniu Inkowie. Również dobrze wiesz, że nie chodzi o Strzelbę czy też Dubeltówkę.
TuPac konta również nie sprzedał na pewno (nie obchodzi mnie to czy ma na abonament czy na kartę, po prostu go nie sprzedał)! Jestem pewny w 99,(9)%, że nie było błędnego logowania do bazy, ponieważ sprawca znał hasło (prawdopodobnie podał mu je TuPac ;/).

PS. GRASSMAN plątasz się troszkę w zeznaniach ;P. Grożąc mi w realu licz się z banem w grze (ciesz się, że nie założę sprawy w sądzie).... A i mieszkasz w "Olkuszu", a nie w "oluszu".

Kotecek
[Usuniêty]

Wys³any: 2008-02-14, 16:03   

Borszczu napisa³/a:
A ta jedna osoba hasła dalej nie udostępniała. Jestem tego pewien bo nikt inny nie zna jej lepiej ode mnie :-P Więc to czy ona była czy nie jest nie istotne :)

Dobra, dobra bo lepiej to ja ją chyba znam ona już dawno nie gra w indian i nie ma praktycznie kontaktu z nikim po za Panem Borszczem i TuPac'iem więc jak niby miala rozdawać haslo ? Co TuPac se sam konto może ukradl ? ;/ ja pie**** plakac sie chce jak sie to czyta

Borszczu 
Siurak The Great

Wys³any: 2008-02-14, 16:30   

A co do sprawy TuPac'a to nie odwracaj kota ogonem. Moje oskarżenia nie są wynikiem mojej złośliwości a ręką sprawiedliwości :P
Wyjaśnię reszcie bo Grassman dobrze wie co zrobił i nie muszę mu tego tłumaczyć.
Strzelba jest gwoździem do Twojej trumny. To ona łączy wszystko w logiczna całość i rozwiewa wszystkie Twoje wcześniejsze zeznania, które zmieniałeś z ujawnieniem każdego nowego dowodu. Przeanalizujmy wydarzenia:
1. Twój kumpel kradnie konto TuPaca.
2. Ty wiesz o tym od samego poczÄ…tku

GRASSMAN napisa³/a:
to fakt krylem sprawce :D

3. Atakujesz TuPac'a wtedy już Twojego kumpla i dziwnym trafem jest on bez obrony przez co bez problemu zabierasz mu strzeble (Twoje chore tłumaczenia sa totalnie nie na miejscu - tonący brzytwy sie chwyta) - ten fakt jednoznacznie wskazuje na to ze jednak miales jakieś korzyści z tej kradzieży.
4. Sprawa trafia na forum, gdzie kilkukrotnie przyłapałem Cie na kłamstwie:

GRASSMAN napisa³/a:
TuPac10 napisał:
siema geju z wampa

odpisz skasuj

Uważacie że pisałbym tą wiadomość sam do siebie?? czy żeby nawet jak borszczu sugeruje był to mój kumpel?? zastanówcie sie ludzie !!!! tam nie ma mojego ip nawet!!

Później sie przyznałeś ze go znasz...

Twierdziłeś także ze nie miałeś zysków z kradzieży konta. Patrz pkt 3

A wiec wiedziałeś o kradzieży, zyskałeś na niej co najmniej 1 bron czyli brałeś w niej udział. Takie wyczyny nagradzane są banem i czekam na decyzje SiVo :)
Ostatnio zmieniony przez wafal 2008-02-14, 23:16, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

GRASSMAN 
Imperator

Wys³any: 2008-02-14, 16:40   

bron zabralem przypadkowo

Borszczu 
Siurak The Great

Wys³any: 2008-02-14, 16:45   

Przypadkowo mógłbyś zabrać przy odwrotnej kolejności zdarzeń. Niestety na Twoje nieszczęście najpierw skradziono konto a później zabrałeś broń. A o całym zajściu wiedziałeś od początku :)
Wiec bardzo mi przykro ale poleciałeś w ch... kulki z dawnym kumplem. Raz z nim piszesz na gg innym razem okradacie konto. Dla mnie to żenada...

Temat zamykam bo sie burdel robi. Wszystko jest odpowiednio przedstawione i narazie nie ma potrzeby nic więcej dodawać.

Edit by wafal:
Posprzątałem już troszkę tego burdelu i myślę, że teraz jest wszystko bardziej przejrzyście bez większego spamu ;)
Dalsze rozmowy i oskarżenia nie mają sensu... Potrzeba tutaj SiVo, który musi przejrzeć skrzynkę TuPac'a oraz ukarać winnego lub winnych tego całego zamieszania...
Ostatnio zmieniony przez wafal 2008-02-14, 23:20, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

SiVo 
Administrator
Wódz nad wodze :)

Nick w grze: sivo
PlemiÄ™: Apache
Do³±czy³: 29 Sie 2006
Sk±d: WrocÅ‚aw
Wys³any: 2008-02-19, 15:27   

no cóż.... niestety, ale jak narazie to muszę się zgodzić z konkluzjami Borszcza... tylko też nie wiem jakie wyciągnąć z tego konsekwencje... :/

a co do tego wchodzenia do tipi... właśnie mnie naszła myśl, że chyba będzie opcje utworzenia oddzielnego hasła, właśnie aby dawać je innym, i dzięki któremu będzie można TYLKO wejść do tipi... co myślicie?

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: