skuteczne tipi dla wszystkich |
Autor |
Wiadomo¶æ |
Azarel [Usuniêty]
|
Wys³any: 2006-09-11, 17:17
|
|
|
Patrz na to że nie każdy jest pełnoletni i nie każdy może wysłać kase a nawet jak może to zapewne tego nie zrobi dobrze jest jak jest wódz interes ładnie kwitnie |
|
|
|
 |
trurl [Usuniêty]
|
Wys³any: 2006-09-11, 17:23
|
|
|
Też uważam, że wódz jest potrzebny. Tylko jest trochę przesadzony IMHO. 48 godzin pełnego bezpieczeństwa z możliwością opuszczenia tipi w każdej chwili jest przesadą.
A 5 minut niemożności powrotu do tipi, to trochę za mało.
Najlpiej, jakby się tu wypowiedzieli "wodzowie". Znaczy, czy od początku gry jakikolwiek "wódz" zginął choć raz od cudzego ataku??
A czy zginął któryś "wódz" od momentu wprowadzenia ograniczenia atakowania słabszych?? Jestem w 100% przekonany, że żaden...
Zaraz chyba ankietÄ™ zrobiÄ™ |
|
|
|
 |
Azarel [Usuniêty]
|
Wys³any: 2006-09-11, 17:25
|
|
|
Trurl tak jak napisałeś niżej zrób ankiete uwaga tylko dla wodzów i będzie dobrze niech się wypowiedzą ja mam wodza i może co prawdy nie zginełem ale mało brakowało |
|
|
|
 |
silya_88 [Usuniêty]
|
Wys³any: 2006-09-11, 18:07
|
|
|
Azarel napisa³/a: | dobrze jest jak jest wódz interes Å‚adnie kwitnie |
W takim razie jest tak jak mówi Dario... gra dla tych z kasą. Bez sensu. Jak ktoś chce do czegoś dojść to największą satysfakcje ma jeśli dojdzie do tego samemu, a nie z tysiącem ułatwień... ale każdy ma swoje zdanie |
|
|
|
 |
Azarel [Usuniêty]
|
Wys³any: 2006-09-11, 18:10
|
|
|
Nie no oczywiśćie żartuje ale poprostu SiVo pisał że około 40 osób ma wodza a popatrz ile gra więc? 1/3 z tego co bierze Allpay i server ma SiVo to nie wiele na opłate servera |
|
|
|
 |
SiVo
Administrator Wódz nad wodze :)

Nick w grze: sivo
PlemiÄ™: Apache
Do³±czy³: 29 Sie 2006 Posty: 625 Sk±d: WrocÅ‚aw
|
Wys³any: 2006-09-12, 11:20
|
|
|
Cytat: | każdy móglby wyslać esa za złotówke raz na 3 miesiace |
niestety, ale coś czuje, że jakby to nie było obowiązkowe to nawet 100 osób by tego nie zrobiło..... a to nawet na miesięczny koszt nie starczy.... |
|
|
|
 |
simson86 [Usuniêty]
|
Wys³any: 2006-09-12, 11:38 re:
|
|
|
No ale tez nie mozna zrobic tak, ze zeby grac trzeba wyslac tego esa, bo osoby ktore komorki nie maja by mialy pograne... |
|
|
|
 |
Ukryty_Samuraj [Usuniêty]
|
Wys³any: 2006-09-12, 12:25
|
|
|
Oj, ludzie. Aż się płakać chce. Myślisz, że akurat 3 tysiące osób wyśle ci esa za zeta? gdyby tak było to SiVo zostałby ogłoszony Prezydentem Polski z taką kasą! Ale zobacz, że bez przymusu to takiego esa wyśle np. 50 osób. A jakby SiVo zrobił to obowiązkowe to byłoby jeszcze gorzej. Bo niektórzy by zaczęli odchodzić z gry, może nie z własnej woli, bo nie mają możliwości wysłania esa za zeta. Poza tym, SiVo będzie niedługo potrzebował coraz więcej kasy, bo będzie musiał kupić nowy serwer z większym transferem. No i tu wydatki SiVo (według mnie):
-Za usługę AllPay (tego akurat nie wiem ile za to płaci)
-Serwer (Na razie prawdopodobnie około 120 zl, ale żeby był przynajmniej 2 razy większy i szybszy to będzie treba około 320.)
-Domena ".net" nawet taka końcówka kosztuje! W internecie taka końcówka kosztuje około 40 zł (co najmniej!!), najtaniej jak znalazłem to 20 zł.
I to co miesiąc!!! Jak coś przeoczyłem to sorry.
Więc sobie policz! |
|
|
|
 |
Azarel [Usuniêty]
|
Wys³any: 2006-09-12, 13:35
|
|
|
Własnie to tłumaczyłem powiedz mi jedno co ma piernik do wiatraka chodzi o to że jak się ma kasy to nie znaczy że będzie prezydentem SiVo mówił wodza ma zaledwie 40 osób oblicz sobie 10,98 + 40 i zobaczysz ile zarobił |
|
|
|
 |
Ukryty_Samuraj [Usuniêty]
|
Wys³any: 2006-09-12, 14:17
|
|
|
Chodzi mi o to, że jak ktoś tu napisał, gdyby SiVo miał co 3 miesiace te (3000 użytkowinków po 1zl = 3000 zl) to by był prezydentem z taką ilością kasiory. To żart :D |
|
|
|
 |
Azarel [Usuniêty]
|
Wys³any: 2006-09-12, 14:25
|
|
|
Wiem ale prezydent ma kilkanaście milionów co ty porównujesz? |
|
|
|
 |
elymus [Usuniêty]
|
Wys³any: 2006-09-12, 15:37
|
|
|
Cytat: | Wiem ale prezydent ma kilkanaście milionów co ty porównujesz? |
Ukryty_Samuraj napisa³/a: | To żart :D |
Zrozum, że to był żart i on niczego nie porównuje |
|
|
|
 |
dario [Usuniêty]
|
Wys³any: 2006-09-12, 16:33
|
|
|
mieliśmy już nie zaglądać do portfela SiVo ale skoro tak to chciałbym coś sprostować...
Ukryty_Samuraju, po pierwsze: nie co miesiąc tylko to są opłaty roczne (serwer i domena), po drugie: serwerów się nie kupuje (chyba że chcesz ;)), po trzecie: AllPay już zarabia na esemesach i więcej im się już nic nie płaci... no chyba, że na początku, za założenie, ale to i tak już mamy za sobą...
a tak na marginesie, jakoś nie wierzę, żeby ktoś mógł nie mieć dostępu do wysłania SMSa... nie znam rodziny, w której nie ma ani jednej komórki... |
|
|
|
 |
silya_88 [Usuniêty]
|
Wys³any: 2006-09-12, 18:53
|
|
|
Mi nie chodzi o te esy tylko o sens gry, w której chodzi o to, żeby dojść do celu, ale właśnym wysiłkiem, a nie wysyłaniem smsów. I nie chodzi mi o taki wysiłek jak ktoś napisał, że przez miesiąc nie rozmawia przez telefon, żeby mieć na wodza co to za gra
A co do esów za złotówkę raz na kilka miesięcy to była taka przykładowa propozycja. Ktoś napisał, że wiele osób by poodchodziło z tej gry gryby coś takiego było. haha Zrób sobie ankiete ile osób nie wysłało, żadnego esa podczas tej gry, żeby się wskrzesić, doładować konto o 1000 złota czy tam jeszcze co innego. Napewno zgłosi się tłum ludzi. Nawiasem jak wszyscy sobie zrobią wodza to dopiero będzie się grało |
|
|
|
 |
dario [Usuniêty]
|
Wys³any: 2006-09-12, 19:19
|
|
|
daj spokój... ten człowiek nie ma pojęcia nawet co się wokół niego dzieje, a pisze, że wtedy i wtedy ludzie przestaną grać... cóż za globalne myślenie... powodzenia... hehe... |
|
|
|
 |
|