|
INDIANIE.net
Oficjalne forum
|
Przesuniêty przez: Holigula_Mixrus 2008-10-31, 13:18 |
Błąd w piórach cd |
Autor |
Wiadomo¶æ |
Borszczu
Siurak The Great

Nick w grze: Borszczu
PlemiÄ™: INKOWIE
|
Wys³any: 2008-10-26, 15:48
|
|
|
Tyleq napisa³/a: | nie ma tego bo byÅ‚y one lewe, a gdy SiVo usunÄ…Å‚ wszystkie piórka to zniknęły też handle ;/ |
Nie mogło wyczyścić starych transakcji z bazy danych ;)
old warn |
|
|
|
 |
Tyleq
cFaNiAkI 4EvEr
Nick w grze: Tyleq
PlemiÄ™: Chiricauha
Wiek: 31 Do³±czy³: 29 Maj 2008 Posty: 224 Sk±d: JastrzÄ™bie Zdrój
|
Wys³any: 2008-10-26, 19:06
|
|
|
No to nie wiem jak to jest, nie tylko lechu widział że były na niego wystawione ponad 300 piór, nie kupował bo nie miał potrzeby, ja je cofnąłem i nie pojawiły mi się że je mogę sprzedać, po prostu znikły. |
_________________ Tyleq nie kradnie - bierze, co mu sie nalezy
Tyleq nie grozi - uswiadamia o przyszlosci
Tyleq nie rozkazuje - stanowczo doradza
Tyleq nie spi - Tyleq CZUWA !!!
Tanie wino jest dobre, bo jest dobre i tanie :) |
|
|
|
 |
Old_Shatterhand
Nick w grze: konto sprzedane
Do³±czy³: 03 Kwi 2008 Posty: 352 Sk±d: --
|
Wys³any: 2008-10-26, 19:42
|
|
|
Tak, dawaj warny, bo jestem za to, że jestem tak bardzo niewygodny. ;] Jesteś kolejny do wypadu po ZM dla mnie...
Nie grasz, nie wiesz o co chodzi w temacie, wypowiadasz siÄ™ idiotycznie i jeszcze dajesz idiotyczne warny. <bravo>
Co do tematu:
nie dość, że Tyleq stracił kilkaset piórek i jeszcze bezczelnie twierdzicie, że zwrot się nie należy to jeszcze "zadośćuczynienie" - 100 piórek Matika zniknęło. Brawo.
Szydzicie, że tylko nam dziwnym zbiegiem znikają piórka. Może ktoś znalazł nowy błąd i akurat zależy mu, żeby nam na złość zrobić? Rzadko zwracam się tak dosadnie, ale: żałośni jesteście z tym "modem na czele.
Howgh! ;] |
_________________ ... |
|
|
|
 |
kaban99
Nick w grze: kaban99
Do³±czy³: 01 Cze 2008 Posty: 69 Sk±d: Skierniewice
|
Wys³any: 2008-10-26, 20:47
|
|
|
Tyleq nie należną ci się piora, ale należna się im levele za lewe piórka!!!
Twórzmy BUGI bo są niskie kary a zyski wielkie!!! |
_________________ Mohave gdzie moj winchester???na baazarze za 50k jak dla ciebie!!! |
|
|
|
 |
Tyleq
cFaNiAkI 4EvEr
|
Wys³any: 2008-10-26, 21:00
|
|
|
Zrobię 45 kukueł, w 1 dzień ze wspólnych wyciągnę 450k, w tydzień będę miał ponad 3mln złota, zrobię za to 26lvl i dostane bana na 2 tygodnie ;) Przecież każdemu trzeba dać szansę. |
|
|
|
 |
Molph
Nick w grze: mohave
PlemiÄ™: AJMAROWIE
Do³±czy³: 01 Sty 2008 Posty: 248 Sk±d: CheÅ‚m
|
Wys³any: 2008-10-26, 21:11
|
|
|
Tyleq napisa³/a: | ZrobiÄ™ 45 kukueÅ‚, w 1 dzieÅ„ ze wspólnych wyciÄ…gnÄ™ 450k, w tydzieÅ„ bÄ™dÄ™ miaÅ‚ ponad 3mln zÅ‚ota, zrobiÄ™ za to 26lvl i dostane bana na 2 tygodnie ;) Przecież każdemu trzeba dać szansÄ™. |
Rób! Nikt Ci nie broni. |
|
|
|
 |
Tyleq
cFaNiAkI 4EvEr
|
Wys³any: 2008-10-26, 21:15
|
|
|
Ja nie ty, ja gram uczciwie. Tylko ty potrafisz robić z siebie idiotę i grać na bugach. Mi lvl cofną. Tobie nie cofnęli bo ty liżesz ***e adminowi i całej reszcie wpływowych osób. |
|
|
|
 |
taikomol
Nick w grze: takiomol
PlemiÄ™: AJMAROWIE
Do³±czy³: 06 Pa¼ 2008 Posty: 25 Sk±d: ta tÄ™pota
|
Wys³any: 2008-10-26, 23:20
|
|
|
i taka osoba stara sie o urzad moderatora. kiepsko troche skoro nie potrafisz utrzymac nerwow na wodzy. ale coz. daje sie we znaki bezsilnosc. a ogolnie to smieszne ze podajecie za dowod ze lechu widzial. to o niczym swiadczy. normalne ze ludzie z jednej ekipy sie popieraja. czasem nawet slepo. |
|
|
|
 |
moonchild
Nick w grze: moonchild
Do³±czy³a: 17 Lip 2008 Posty: 64 Sk±d: ...
|
Wys³any: 2008-10-27, 11:04
|
|
|
Borszczu napisa³/a: |
Skoro nie rozumiesz wytłumaczę to jak przedszkolakowi.
Dostałeś od mamy 10 zł na ciastka. Kupiłeś 1kg wyrobu, bo ładnie wyglądał i był tani. Zaniosłeś go do domu z uśmiechem na twarzy, gdzie się okazało, ze nie da się tego zjeść. Czy w tej sytuacji mama musi Ci oddać źle wydane pieniądze?
ODP: NIE.
Korzystaj tylko z zaufanych źródeł... |
bardzo piękny i obrazowy przykład, niestety całkowicie nieprzystający do sytuacji.
Bo sytuacja jest taka:
Dostałeś od mamy 10 zł na ciastka. Kupiłeś 1kg wyrobu, bo który był tani, legalny i wyglądał dokładnie tak samo jak inne wyroby. Zaniosłeś go do domu z uśmiechem na twarzy, gdzie się okazało, ze nie da się tego zjeść. Czy w tej sytuacji mama musi Ci oddać źle wydane pieniądze?
ODP: NIE (tu siÄ™ zgadzamy :)
Mama nie musi - powinien to zrobić właściciel sklepu, który pozwala na wprowadzanie takich bubli do LEGALNEGO obrotu.
powinien oddać kasę, albo dać dobre ciastka za to.
Miałeś wytłumaczyć jak przedszkolakowi, a wytłumaczyłeś jak przedszkolak :) |
|
|
|
 |
wredna_squaw
Szefowa...
Nick w grze: wredna_squaw
PlemiÄ™: Brudne_Stopy
Do³±czy³a: 02 Wrz 2007 Posty: 109 Sk±d: Warszawa
|
Wys³any: 2008-10-27, 13:11
|
|
|
Borszczu napisa³/a: | sÄ… tylko 2 opcje kupowania ich bez narażenia siÄ™ na straty (allegro i sms'y). |
Super. Zamknijmy serwer i powiedzmy, że to dlatego, że umożliwia robienie przekrętów.
Podstawowe założenie jest takie, że gracz ma ufać temu co serwer gry wysyła mu na ekran. Jeśli jeden gracz sprzedaje lewe piórka to serwer - jako pośrednik tej transakcji - staje się paserem.
Jak ktoś chce odbierać lewe piórka niech odda wydane na nie złoto. Przecież jest taka możliwość, zwłaszcza, że jest ono zupełnie wirtualne...
Albo dodajmy punkt do regulaminu w treści:
Każda osoba przez sam fakt grania w Indian łamie zasady niniejszego regulaminu i może zostać ukarana zupełnie dowolnie zależnie jedynie od widzimisię osoby posiadającej uprawnienia do karania graczy. |
|
|
|
 |
Borszczu
Siurak The Great

|
Wys³any: 2008-10-27, 14:28
|
|
|
wredna_squaw napisa³/a: | Podstawowe zaÅ‚ożenie jest takie, że gracz ma ufać temu co serwer gry wysyÅ‚a mu na ekran. JeÅ›li jeden gracz sprzedaje lewe piórka to serwer - jako poÅ›rednik tej transakcji - staje siÄ™ paserem. |
Dokładnie. SiVo nie może odpowiadać za coś co gracze wystawiają na bazar. Jedynym rozwiązaniem jest podanie nicków osób od których pióra były kupowane i wyciągniecie z tego konsekwencji (czyt. bany dla tych osób).
moonchild, nie wszystko co jest w sprzedaży jest legalne. Alkohol jest nielegalny, a jednak dzieci go kupują. Narkotyki są zabroniony, a każdy ma do nich dostęp. Takie przypadki można mnożyć. W tej chwili póki Tyleq nie napisze kogo należy ukarać za lewy handel może być sam posadzony o kopiowanie piórek.
Takie jest moje zdanie.
Ja tu jestem tylko modem, wiec przyjdzie SiVo to rozsadzi co i jak. Do tego czasu apeluje o niezaśmiecanie tematu.
warny za spam:
+1 old
+2 tyleq
+1 kaban
+1 molph
+1 taikomol |
|
|
|
 |
moonchild
Nick w grze: moonchild
Do³±czy³a: 17 Lip 2008 Posty: 64 Sk±d: ...
|
Wys³any: 2008-10-27, 14:51
|
|
|
Borszczu napisa³/a: |
moonchild, nie wszystko co jest w sprzedaży jest legalne. Alkohol jest nielegalny, a jednak dzieci go kupują. Narkotyki są zabroniony, a każdy ma do nich dostęp. Takie przypadki można mnożyć. W tej chwili póki Tyleq nie napisze kogo należy ukarać za lewy handel może być sam posadzony o kopiowanie piórek.
Takie jest moje zdanie.
|
Zgadam się z Tobą, że można takie przykłady mnożyć, tylko po co - skoro znów są błędne i nie mają przełożenia na sytuację w grze.
Sprzedaż alkoholu nieletnim i sprzedaż nartotyków są NIELEGALNE.
A w tej grze sprzedaż piór na bazarze jest LEGALNA, wprowadzona przez Admina, więc nie rozumiem Twojego zdania, że tylko pióra i allegro są pewnymi źródłami.
A itemy mogę kupować na bazarze?? bo wg Twojego rozumienia jest to podejrzana transakcja :)
Jednym słowem Tyleq kupił pióra w legalny i w pełni dozwolony w tej grze sposób i nie mógł się domyślać, czy zakładać, że są lewe, więc powinien dostać zwrot. |
|
|
|
 |
NoName
Nick w grze: NoName-portal
Do³±czy³: 07 Pa¼ 2008 Posty: 49 Sk±d: z portalu :)
|
Wys³any: 2008-10-27, 15:34
|
|
|
moonchild napisa³/a: | Borszczu napisaÅ‚/a:
Skoro nie rozumiesz wytłumaczę to jak przedszkolakowi.
Dostałeś od mamy 10 zł na ciastka. Kupiłeś 1kg wyrobu, bo ładnie wyglądał i był tani. Zaniosłeś go do domu z uśmiechem na twarzy, gdzie się okazało, ze nie da się tego zjeść. Czy w tej sytuacji mama musi Ci oddać źle wydane pieniądze?
ODP: NIE.
Korzystaj tylko z zaufanych źródeł...
bardzo piękny i obrazowy przykład, niestety całkowicie nieprzystający do sytuacji.
Bo sytuacja jest taka:
Dostałeś od mamy 10 zł na ciastka. Kupiłeś 1kg wyrobu, bo który był tani, legalny i wyglądał dokładnie tak samo jak inne wyroby. Zaniosłeś go do domu z uśmiechem na twarzy, gdzie się okazało, ze nie da się tego zjeść. Czy w tej sytuacji mama musi Ci oddać źle wydane pieniądze?
ODP: NIE (tu siÄ™ zgadzamy :)
Mama nie musi - powinien to zrobić właściciel sklepu, który pozwala na wprowadzanie takich bubli do LEGALNEGO obrotu.
powinien oddać kasę, albo dać dobre ciastka za to.
Miałeś wytłumaczyć jak przedszkolakowi, a wytłumaczyłeś jak przedszkolak :) |
Ahh... Uprzedziłeś mnie, miałem to właśnie pisać, że to byłaby po prostu reklamacja produktu. No ale nic.
moonchild napisa³/a: | Borszczu napisaÅ‚/a:
Takie jest moje zdanie.
Zgadam się z Tobą, że można takie przykłady mnożyć, tylko po co - skoro znów są błędne i nie mają przełożenia na sytuację w grze.
Sprzedaż alkoholu nieletnim i sprzedaż nartotyków są NIELEGALNE.
A w tej grze sprzedaż piór na bazarze jest LEGALNA, wprowadzona przez Admina, więc nie rozumiem Twojego zdania, że tylko pióra i allegro są pewnymi źródłami.
A itemy mogę kupować na bazarze?? bo wg Twojego rozumienia jest to podejrzana transakcja :)
Jednym słowem Tyleq kupił pióra w legalny i w pełni dozwolony w tej grze sposób i nie mógł się domyślać, czy zakładać, że są lewe, więc powinien dostać zwrot. |
Dokładnie. Jak kupuję piórko, to czy muszę się najpierw dowiedzieć, kto je miał skąd je miał jaka była ich droga? Nie. Chce kupić piórka, piórka kupiłem. Jeśliby komuś na przykład na bugu udało się wystawiać powierdzmy 30 piórek na bazar po 2k, chociaż nie ma żadnych (taki bug przykładowo), to czy ja jako kupujący jestem winny? Nie. SiVo powinien byłby mi w takim wypadku odebrać kupione piórka, i dać mi kasę, za jaką je kupiłem.
taikomol napisa³/a: | i taka osoba stara sie o urzad moderatora. kiepsko troche skoro nie potrafisz utrzymac nerwow na wodzy. ale coz. daje sie we znaki bezsilnosc. a ogolnie to smieszne ze podajecie za dowod ze lechu widzial. to o niczym swiadczy. normalne ze ludzie z jednej ekipy sie popieraja. czasem nawet slepo. |
Zanim zaczniesz osądzać kogoś, osądź najpierw siebie. Tyleq może i ma troche "nieqyparzoną" gębe i działa pod wpływem emocji, ale cóż - w większości przypadków jednak ma rację... Choć prawda, jest trochę za bardzo podejrzlwy ;) |
_________________ NoName
-Howgh!
Nie mam nic wspólnego z graczem NoName w grze. Zbieżność nicków :) |
|
|
|
 |
Borszczu
Siurak The Great

|
Wys³any: 2008-10-27, 18:03
|
|
|
moonchild napisa³/a: | A w tej grze sprzedaż piór na bazarze jest LEGALNA, wprowadzona przez Admina, wiÄ™c nie rozumiem Twojego zdania, że tylko pióra i allegro sÄ… pewnymi źródÅ‚ami. |
Szybko zapominasz co czytałaś. Pisałem o sprzedaży ciastek, które też są LEGALNE. To, że coś kupisz taniej, niż oferuje SiVo to nie znaczy ze masz towar w pełni odpowiadający oczekiwaniom, jak w przypadku ciastek.
NoName napisa³/a: | JeÅ›liby komuÅ› na przykÅ‚ad na bugu udaÅ‚o siÄ™ wystawiać powierdzmy 30 piórek na bazar po 2k, chociaż nie ma żadnych (taki bug przykÅ‚adowo), to czy ja jako kupujÄ…cy jestem winny? |
Jasne, że nie jesteś winien, ale czytaj ze zrozumieniem. Kupujesz coś od kogoś, wiec ewentualnego zwrotu możesz zadać tylko od niego ;) (a nie od SiVo) SiVo ma obowiązek ewentualnego ukarania oszusta, a nie musi oddawać wam piórek (co nie oznacza, ze tego nie zrobi). Zamiast walczyć i sypać wulgaryzmami oskarżając się nawzajem powinniście prosić o sensowne rozwiązanie problemu.
Nie powtarzajcie w kółko tych samych argumentów bo zaśmiecacie temat i gdzies w tym spamowisku ginie jego istota.
W przypadku dalszego wałkowania tego samego zamknę temat...
Przyjdzie SiVo to będzie myślał. Ja bym zbanował na stałe handlarzy lewymi piórkami... |
|
|
|
 |
Holigula_Mixrus

Nick w grze: Holigula_Mixrus
PlemiÄ™: Brudne Stopy
Wiek: 31 Do³±czy³a: 21 Mar 2007 Posty: 634 Sk±d: Å»arki Letnisko
|
Wys³any: 2008-10-27, 18:07
|
|
|
SiVo piórka zwrócił tym osobom, które do niego napisały... Innym odda jak to samo zrobia i jak udowodnia, że je miały... Koniec dyskusji... |
_________________ Lecz zaklinam, niech żywi nie tracą nadziei!
A kiedy trzeba, na śmierć idą po kolei,
Jak kamienie przez Boga rzucane na szaniec...
1. Moderator nie nabija wpisów - moderator ma wiele do przekazania.
2. Moderator nie myli siÄ™ - moderator ma inne zdanie.
3. Moderator nie obija siÄ™ - moderator czuwa.
4. Moderator nie rozmywa tematu - moderator przypomina o innych ważnych sprawach.
5. Moderator nie obraża innych - moderator dobitnie zwraca uwagę.
6. Moderator nie flooduje - moderator ekspresywnie wyraża swoje myśli.
7. Moderator nie wykłóca się - moderator szkoli userów.
8. Moderator nie porusza głupich tematów - moderator sprawdza czujność userów.
9. Kto przychodzi ze swoimi przekonaniami - wychodzi z przekonaniami moderatora.
10. Szanuj moda swego - możesz mieć gorszego.
 |
|
|
|
 |
|
|