INDIANIE.net Strona G³ówna INDIANIE.net
Oficjalne forum

FAQFAQ  SzukajSzukaj  U¿ytkownicyU¿ytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Nowa opcja - wpłata na lidera!

Czy twoim zdaniem opcja: wpłata na lidera była by dobrym pomysłem??
tak
68%
 68%  [ 26 ]
nie
31%
 31%  [ 12 ]
G³osowañ: 38
Wszystkich G³osów: 38

Autor Wiadomo¶æ
Holigula_Mixrus 

Nick w grze: Holigula_Mixrus
PlemiÄ™: Brudne Stopy
Do³±czy³a: 21 Mar 2007
Sk±d: Å»arki Letnisko
Wys³any: 2008-10-18, 21:49   

Hmm zamiast pushu zastanawiamy się własnie z sivem nad blokadą eq... I raczej to wejdzie w zycie...

1. Moderator nie nabija wpisów - moderator ma wiele do przekazania.
2. Moderator nie myli siÄ™ - moderator ma inne zdanie.
3. Moderator nie obija siÄ™ - moderator czuwa.
4. Moderator nie rozmywa tematu - moderator przypomina o innych ważnych sprawach.
5. Moderator nie obraża innych - moderator dobitnie zwraca uwagę.
6. Moderator nie flooduje - moderator ekspresywnie wyraża swoje myśli.
7. Moderator nie wykłóca się - moderator szkoli userów.
8. Moderator nie porusza głupich tematów - moderator sprawdza czujność userów.
9. Kto przychodzi ze swoimi przekonaniami - wychodzi z przekonaniami moderatora.
10. Szanuj moda swego - możesz mieć gorszego.

Old_Shatterhand 

Nick w grze: konto sprzedane
PlemiÄ™: Chiricauha
Do³±czy³: 03 Kwi 2008
Sk±d: --
Wys³any: 2008-10-18, 21:54   

:/ Niezbyt mądrze... Ludzie płacili miliony złota po to, żeby móc nosić lepsze equ, a tu ktoś to przekreśli jedną decyzją. Po drugie to tylko pożywka dla wysokich lvli, bo będą mogli się niemiłosiernie wyżywać na słabszych lvlach. Nie dość, że Ajmarowie już mają equ z 27 lvlu i mają widoczną przewagę na arenie, to jak słabszym lvlom zabierzecie możliwość noszenia dobrej ochrony- ja podziękuję. ;)

Molph 

Nick w grze: mohave
PlemiÄ™: AJMAROWIE
Do³±czy³: 01 Sty 2008
Sk±d: CheÅ‚m
Wys³any: 2008-10-18, 21:59   

Wasze pomysły są najlepsze a innych najgorsze...
Mój pomysł rozwiązałby problem pushu.

Old_Shatterhand 

Wys³any: 2008-10-18, 22:16   

Powiedz wreszcie coÅ› konkretnego. ;]
To, że by rozwiązał to nie znaczy, że rozwiązał by dobrze...

wredna_squaw 
Szefowa...

Nick w grze: wredna_squaw
PlemiÄ™: Brudne_Stopy
Do³±czy³a: 02 Wrz 2007
Sk±d: Warszawa
Wys³any: 2008-10-19, 00:28   

Jeśli ma być blokada ekwipunku niech będzie razem z radykalną blokadą możliwości atakowania słabszych. Albo w ogóle bez, albo z "punktami karnymi" w stylu osoba z 20 levelu atakująca osobę z 15 ma policzone zaledwie 75% swoich punktów (łącznie z ekwipunkiem, choć - biorąc pod uwagę brak liniowości - tu może należałoby nałożyć jakieś inne ograniczenia). Ograniczeń takich nie ma w przypadku zaatakowania osoby z wyższego poziomu przez osobę z poziomu niższego.

Nie róbmy z tego meneli (dla nie wtajemniczonych - pierwsza 40 składa się z ludzi od 17. do 26. (sic!) poziomu; drugie miejsce jest o 3 poziomy niżej a pierwsze - jeszcze o jeden poziom niżej; w pierwszej dziesiątce mieszczą się już ludzie z 20. poziomem...).

Dużo silniejszy ekwipunek plus lepsze statystyki plus możliwość atakowania osób z dużo niższym poziomem (którzy nie mogą jeszcze zaryzykować i oddać) sądzę, że spowoduje wycofanie się wielu graczy. A przecież dla gry byłoby lepiej, gdyby wycofały się nawet wszystkie osoby z poziomów od 23 w górę (sztuk 15 + 3 zbanowane) niż tylko z 22. poziomu (19 osób).

A najgorsze jest to, że de facto nie zmniejszy to w sposób radykalny popytu na ekwipunek z samego szcztytu. Fakt - wzrosną ceny słabszych fantów. Ale nadal najlepsze będą towarem pożądanym, choć przez mniejszą grupę. I grupa ta będzie miała nadal interes wspierać lidera. A resztę się zmobilizuje obietnicami dostarczenia broni z odrobinę niższych poziomów. Ergo - problem pushowania herszta bandy nie zostanie wyeliminowany...

Borszczu 
Siurak The Great

Nick w grze: Borszczu
PlemiÄ™: INKOWIE
Do³±czy³: 08 Wrz 2006
Sk±d: Kielce
Wys³any: 2008-10-19, 00:52   

wredna_squaw napisa³/a:
Jeśli ma być blokada ekwipunku niech będzie razem z radykalną blokadą możliwości atakowania słabszych. Albo w ogóle bez, albo z "punktami karnymi" w stylu osoba z 20 levelu atakująca osobę z 15 ma policzone zaledwie 75% swoich punktów (łącznie z ekwipunkiem, choć - biorąc pod uwagę brak liniowości - tu może należałoby nałożyć jakieś inne ograniczenia). Ograniczeń takich nie ma w przypadku zaatakowania osoby z wyższego poziomu przez osobę z poziomu niższego.

Ja proponuje całkiem zlikwidować ataki i dać +5k expa za każde logowanie się na konto.

wredna_squaw napisa³/a:
Dużo silniejszy ekwipunek plus lepsze statystyki plus możliwość atakowania osób z dużo niższym poziomem (którzy nie mogą jeszcze zaryzykować i oddać) sądzę, że spowoduje wycofanie się wielu graczy. A przecież dla gry byłoby lepiej, gdyby wycofały się nawet wszystkie osoby z poziomów od 23 w górę (sztuk 15 + 3 zbanowane) niż tylko z 22. poziomu (19 osób).

Fakt, po co się męczyć i wkładać coś w ta grę. Najlepiej dajmy każdemu 40 lvl i maksymalny sprzęt. Wtedy każdy będzie miał równe szanse. Tak samo Ci którzy nie grali i ci którzy siedzieli całymi miesiącami nad swoja postacią.

wredna_squaw napisa³/a:
A najgorsze jest to, że de facto nie zmniejszy to w sposób radykalny popytu na ekwipunek z samego szcztytu. Fakt - wzrosną ceny słabszych fantów. Ale nadal najlepsze będą towarem pożądanym, choć przez mniejszą grupę. I grupa ta będzie miała nadal interes wspierać lidera. A resztę się zmobilizuje obietnicami dostarczenia broni z odrobinę niższych poziomów. Ergo - problem pushowania herszta bandy nie zostanie wyeliminowany...

Mam wrażenie ze nie czytasz tego co tu napisaliśmy. Wróć do redagowania posta jak nadrobisz zaległości.

bambus 

Nick w grze: bambus
Do³±czy³: 14 Pa¼ 2008
Sk±d: z meneli
Wys³any: 2008-10-19, 02:39   

Borszczu ty sobie za swoje wypowiedzi powinieneś dać warna za spam. Tak żałosnych wypocin nie na temat dawno nie czytałem i ciągle tylko szmalec. Widać że z Kielc jesteś.

WS mówi bardzo sensownie. Wprowadzenie ograniczenia noszenia eq dla niższych lvl będzie równoznaczne z pogorszeniem sytuacji niższych lvl. Nie podoba mi sie pomysł z wprowadzaniem jakiś zmian odnośnie atakowania silniejszych przez słabszych i odwrotnie w sile ataku ale dodatkowe pogarszanie sytuacji słabszych nie jest rozwiązaniem. W menelach sam miałem dostęp do najlepszego ekwipunku i byłem przeciwko tym zmianom mimo ze miałem wysoki lvl. Tutaj mając niski lvl też uważam że wprowadzenie ograniczenia jest złe. Ja przynajmniej jestem stały w swoich poglądach niezależnie od lvl.

[ Dodano: 2008-10-19, 02:42 ]
Molph napisa³/a:

Mój pomysł rozwiązuje problem pushu i multikont jest zatem najlepszy:)

Zlikwidować przekazywanie kasy, zlikwidować bazar, zlikwidować arene walk.

Wszyscy będziemy płukać złoto, chodzić na polowania i kupować piórka do expienia. Przednia zabawa molph.

Old_Shatterhand 

Wys³any: 2008-10-19, 10:46   

Jeśli Ty Borszczu negujesz wszystkie pomysły Wrednej to narażasz się na powszechny śmiech. Kto jak kto, ale Wredna jeśli coś napisze to jest to przemyślane i na pewno lepsze niż Twoje durne posty.

lukas9189 
User

Nick w grze: lukas9189
Do³±czy³: 11 Lut 2008
Sk±d: Pabianice
Wys³any: 2008-10-19, 10:53   

no właśnie zamiast krytykować jedyny dobry pomysł tyczący się tematu mógłbyś Borszczu sam coś wymyślić

Molph 

Nick w grze: mohave
Do³±czy³: 01 Sty 2008
Sk±d: CheÅ‚m
Wys³any: 2008-10-19, 11:02   

Borszczu dobrze gada, ukłon w jego stronę.
Włożyłeś dużo w grę - masz dużą przewagę.
Włożyłeś mało w grę - łapiesz baty.
Tak byÅ› powinno.
A nie, że ten kto gra krótko powinien dostać bonus i mieć łatwiej z silniejszymi którzy włożyli kupę kasy i czasu aby być dobrym.

Tyleq 
cFaNiAkI 4EvEr

Nick w grze: Tyleq
Do³±czy³: 29 Maj 2008
Sk±d: JastrzÄ™bie Zdrój
Wys³any: 2008-10-19, 11:27   

Ktoś Ci kazał wkładać w to kase ? To jest darmowa gra.
Tyleq nie spi - Tyleq CZUWA !!!

Tanie wino jest dobre, bo jest dobre i tanie :)

Old_Shatterhand 

Wys³any: 2008-10-19, 11:46   

Taaaa. Włożyło się dużo, ale krętactw... ;]

moonchild 

Nick w grze: moonchild
Do³±czy³a: 17 Lip 2008
Sk±d: ...
Wys³any: 2008-10-19, 12:18   

Holigula_Mixrus napisa³/a:
Hmm zamiast pushu zastanawiamy się własnie z sivem nad blokadą eq... I raczej to wejdzie w zycie...

W koncu jakiś sensowny pomysł, ale tylko wtedy gdy będzie realizowany w trochę szerszym zakresie niż pomysł molpha, żeby nosić ekwip tylko ze swojego levelu.
Myślę, że levelowe ograniczenia noszenia broni powinny być identyczne jak levelowe ograniczania ataków w dół. Po to by osoba z niższym levelem, którą może zaatakować wyższy level mogła nosić taki sam ekwipunek jak atakujący. Wtedy będzie sprawiedliwie i nie powinno być protestów.

Molph napisa³/a:

może problem pushu by rozwiązał, ale spowodowałby wiele innych

wredna_squaw 
Szefowa...

Nick w grze: wredna_squaw
PlemiÄ™: Brudne_Stopy
Do³±czy³a: 02 Wrz 2007
Sk±d: Warszawa
Wys³any: 2008-10-19, 18:38   

moonchild napisa³/a:
Myślę, że levelowe ograniczenia noszenia broni powinny być identyczne jak levelowe ograniczania ataków w dół. Po to by osoba z niższym levelem, którą może zaatakować wyższy level mogła nosić taki sam ekwipunek jak atakujący. Wtedy będzie sprawiedliwie i nie powinno być protestów.

Sorry, ale to akurat nie ma sensu. Opisaną sytuację można rozwiązać tylko w trzy sposoby - dwa skrajne - albo pozostawić jak jest, albo zezwolić na atak tylko własny poziom. No i ogólniej - zrobić grupy poziomów - np. 7-10 może nosić ekwipunek z 10. i może atakować jedynie 7-10.

Czyli dzielimy poziomy w grupy i można atakować tylko kogoś z własnej grupy i wszyscy w grupie mają identyczne uprawnienia.

Dlaczego? Bo jeśli 20. poziom może zostać zaatakowany przez poziom 25., który może nosić ekwipunek z 25. poziomu to również 20. poziom powinien mieć uprawnienia do takiego ekwipunku. Jeśli 20. może zaatakować kogoś z 15. poziomu to - skoro ma prawo nosić ekwipunek z 25. poziomu takie same prawo przysługuje również 15. poziomowi. I tak dalej...

wafal 
Moderator

Nick w grze: wafal
Do³±czy³: 20 Wrz 2006
Sk±d: wziąć kasÄ™ na piwo?
Wys³any: 2008-10-19, 19:38   

wredna_squaw napisa³/a:
jeśli 20. poziom może zostać zaatakowany przez poziom 25., który może nosić ekwipunek z 25. poziomu to również 20. poziom powinien mieć uprawnienia do takiego ekwipunku. Jeśli 20. może zaatakować kogoś z 15. poziomu to - skoro ma prawo nosić ekwipunek z 25. poziomu takie same prawo przysługuje również 15. poziomowi. I tak dalej...
Przecież nikt mu nie zabrania kupna - może zgłosić się do kogoś z 25 lvlu i zakupić eq. Jeśli go nie stać to niech bije lvl, bo przecież dana osoba bije lvl po to, aby mieć między innymi dostęp do lepszych itemów. Nie po to, aby ona miała dostęp do lepszych itemów i gracz mający mniejszy poziom. Drugi gracz nie może mieć możliwości zakupu u krama takiego samego eq jak ten pierwszy gracz z wyższym poziomem.

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: