INDIANIE.net Strona G³ówna INDIANIE.net
Oficjalne forum

FAQFAQ  SzukajSzukaj  U¿ytkownicyU¿ytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Ekipa Aparacho...
Autor Wiadomo¶æ
Molph 

Nick w grze: mohave
PlemiÄ™: AJMAROWIE
Do³±czy³: 01 Sty 2008
Sk±d: CheÅ‚m
Wys³any: 2008-07-17, 10:27   Ekipa Aparacho...

Ekipa Aparacho prowadzi wojnę z ekipą Chiricauha, jednak dziwi mnie sprawa po co wódz Aparacho - Kostek (który był przez długi czas w Chiricauha) przyjął wojnę.
Ekipa Aparacho to głównie konta 4/5 lvl które nie grają normalnie a są stworzone po to, aby nabijać expa, np konto "Sanches"
- 10:14 mietek3 - Sanches został pokonany przez ciebie!! Zdobyłeś dzięki temu 540 punktów dla swojego plemienia
- 23:58 Matik - Sanches stracił 20 ran, zostało mu jeszcze 0 | Sanches został pokonany przez ciebie!! Zdobyłeś dzięki temu 670 punktów dla swojego plemienia!
- 16:55 kaban99 - runda: 2 Sanches stracił 40 ran, zostało mu jeszcze 0. Sanches został pokonany przez ciebie!! Zdobyłeś dzięki temu 720 punktów dla swojego plemienia!

A konto Sanches jest to poprostu multi konto gracza Mietek3

83.31.39.242 (crc242.neoplus.adsl.tpnet.pl)
mietek3
alalodz
dlugie_ptaszysko
Sanches

(dane uzyskane dzięki graczowi super moderatorowi Holigula_Mixrus, za które serdecznie dziękuję)

Na pewno jak by Holigula_Mixrus miała czas to by znalazła więcej takich multi kont w ekipie Aparacho co więcej dam sobie uciąć rękę, że w ekipie Aparacho 90% graczy to multi konta graczy z Chiricuaha. Ekipa ta została stworzona tylko po to aby nabijać darmowego expa graczom z Chiricuaha.

I teraz drogi nasz Adminie czy wyciągniesz jakieś konsekwencję wśród oszustów?
Tak być nie może, że wojny plemienne zostały wykorzystane w nie właściwy sposób do uzyskania darmowego doświadczenia.
Liczę, że zareagujesz i zrobisz z tym porządek.

Holigula_Mixrus 

Nick w grze: Holigula_Mixrus
PlemiÄ™: Brudne Stopy
Do³±czy³a: 21 Mar 2007
Sk±d: Å»arki Letnisko
Wys³any: 2008-07-17, 10:31   

Jeśli to prawda, to według mnie prawie całe plemie powinno dostać bana, lub cofnięty lvl...

1. Moderator nie nabija wpisów - moderator ma wiele do przekazania.
2. Moderator nie myli siÄ™ - moderator ma inne zdanie.
3. Moderator nie obija siÄ™ - moderator czuwa.
4. Moderator nie rozmywa tematu - moderator przypomina o innych ważnych sprawach.
5. Moderator nie obraża innych - moderator dobitnie zwraca uwagę.
6. Moderator nie flooduje - moderator ekspresywnie wyraża swoje myśli.
7. Moderator nie wykłóca się - moderator szkoli userów.
8. Moderator nie porusza głupich tematów - moderator sprawdza czujność userów.
9. Kto przychodzi ze swoimi przekonaniami - wychodzi z przekonaniami moderatora.
10. Szanuj moda swego - możesz mieć gorszego.

burek
[Usuniêty]

Wys³any: 2008-07-17, 15:23   

Po pierwsze to żaden kostek nie był u nas w plemieniu po drugie jesteście śmieszni chcąc zbanować całe plemię albo cofać lvl. Mówicie że to nasze multi a nawet tego nie sprawdziliście wiec Mohave najpierw niech twoja koleżaneczka sprawdzi ile osob z tego plemienia to mult iod nas a nie od razu oskarżasz nas o to ze 90% tamtego plemienia to masze multi. Jest to kolejny dowód na to ze jesteście stronniczy.

lukas9189 
User

Nick w grze: lukas9189
PlemiÄ™: Chiricauha
Do³±czy³: 11 Lut 2008
Sk±d: Pabianice
Wys³any: 2008-07-17, 20:02   

Molph napisa³/a:
oszustów

wypraszam sobie, sam jesteÅ› oszust
burek napisa³/a:
Mówicie że to nasze multi a nawet tego nie sprawdziliście

zgadzam się, sprawdźcie i zbanujcie kukły z tego plemienia ja uważam np że filip150 ma multi pocahontas więc też prosze cofnąć lvle i bany dać... :->
Holigula_Mixrus napisa³/a:
ałe plemie powinno dostać bana, lub cofnięty lvl

po1: Wojna z nimi jest po raz 1 i nic nie zyskaliśmy na niej a twoje rozumowanie jak na moda jest stronnicze i widać że nas mocniej atakujesz robiąc z igły widły...lepiej sama daj se bana.... :-/
Molph napisa³/a:
wódz Aparacho - Kostek (który był przez długi czas w Chiricauha)

zastanów się z tego co wiem nigdy nie był w chiricauha a jeśli już to pare dni :lol:
Molph napisa³/a:
A konto Sanches jest to poprostu multi konto gracza Mietek3

jeśli tak to zbanować sancheza i po kłopocie a jeśli nikt ci nie powiedział że specjalnie zrobił tam kukłe to nie masz koleś po co się gorączkować w menelskim też banowali kukły i jakoś nie burzył się nikt do nich :-?

[ Dodano: 2008-07-17, 20:06 ]
całe plemie powinno dostać bana, lub cofnięty lvl...

i jeszcze niech zapłaci 50 piórek 100k złota i 100 zł przeleje na gre hmmm może jeszcze ekwipunek :lol: :lol: :lol:

całe plemie powinno dostać bana, lub cofnięty lvl...

jak chcesz zbanuj aparacho itp :-| :shock: :-) :-D :lol:

mietek3 

Nick w grze: goog
Do³±czy³: 25 Maj 2008
Sk±d: Polska
Wys³any: 2008-07-17, 20:25   

A jak ma plemie niedostać expa to niech tylko ja niedostane skoro tylko mnie przejżano :-/ Dlaczego całe plemie ma ponosić konsekwencje?

Technix 

Nick w grze: Indianin
Do³±czy³: 10 Lip 2008
Wys³any: 2008-07-17, 20:43   

Lol, a ja nie jestem żadne multi i też mam mieć cofany level? W ogóle z tą wojną to było wiadomo, że Aparacho to ma być jakaś farma chiricauha, ale zobaczyłem to dopiero po wstąpieniu. Jeśli jednak okazałoby się, że to nie jest żaden szwindel, to Kostek musiał być niespełny władz umysłowych he he he :)

kaban99 

Nick w grze: kaban99
Do³±czy³: 01 Cze 2008
Sk±d: Skierniewice
Wys³any: 2008-07-17, 20:45   

nie dlugo przyczepia sie ze siedzę o 6 rano na indianach a nie atakuje i nie expie i beda podejrzenia o cokolwiek bo zawsze cos sie znajdzie, o wszystko sie czepiają a sami nie sa świeci daja warny z kont kolegów sobie nie,szczerze to powoli mi sie grac odechciewa tak krotko mówiąc
Mohave lepiej ty napisz o swoich przekrętach, a HM to wiemy kim jest i co wnosi do tej gry...

Molph 

Nick w grze: mohave
PlemiÄ™: AJMAROWIE
Do³±czy³: 01 Sty 2008
Sk±d: CheÅ‚m
Wys³any: 2008-07-17, 21:13   

83.23.175.8 (dgt8.neoplus.adsl.tpnet.pl)
14julita
julitaxD

83.18.57.26 (awf26.internetdsl.tpnet.pl)
Hoplita
Czarny-wilk

213.134.160.229 (NAT-5.autocom.pl)
garbus
brutal
gram303
mephiu

83.19.12.242 (byi242.internetdsl.tpnet.pl)
Domentium
spry
symez
x_files
olek880641
alex123
DaVe

79.187.21.202 (hav202.internetdsl.tpnet.pl)
janek
przemo16_92
billaden
wojak02
wojak01
wojak

83.9.59.32 (abzn32.neoplus.adsl.tpnet.pl)
kiba04
kala04

217.96.119.137 (nat07-zach.metronet.pl)
wujek287
szalony287
CzarnyWaz

Prawie każde to konto było w plemieniu Aparacho. Nie sprawdziłam jeszcze wszystkich... Na razie tylko 3 konta nie zostały zbanowane, by były czyste... Zobaczymy jak będzie dalej... Aha dostały bany stałe...

Cytat z pręgierza, wszystko jasne.

burek
[Usuniêty]

Wys³any: 2008-07-17, 21:45   

było w tym plemieniu ale to nie sa nasze konta wiec dlaczego my nie mamy dostać expa za wojnę bo ktoś sobie pozakładał po 3-4 konta:/

luchu 

Nick w grze: lechu
Do³±czy³: 18 Kwi 2008
Sk±d: z Polski
Wys³any: 2008-07-17, 22:31   

Molph, nie wiem jak to z tymi kukłami, ale cześć z tych które wymieniłeś jest w grze od dłuższego czasu. Jeśli pobanowaliście wszystkie wymienione konta to nie wiem czy nie wylaliście dziecka z kąpielą. Być może dzieciaki nawet nie wiedziały co to IP i część z tych kont nie była multi Czy dokładnie to sprawdziliście? Czy w porywie chwili i emocji zastosowaliście szybkie i doraźne rozwiązanie? Nie wiem więc pytam.

PS. Na forum zwracać się do Ciebie Molph czy Mohave?

moonchild 

Nick w grze: moonchild
Do³±czy³a: 17 Lip 2008
Sk±d: ...
Wys³any: 2008-07-17, 22:57   

Molph
W pierwszym wpisie rzuciłeś sporo oskarżeń i fałszywych informacji (np. o tym, że kostek długo był u nas w plemieniu).
Z Twojego wpisu o 21:13 wynika, że prześwietliłeś dokładnie plemię Arapacho i jak widać nie znalazłeś ŻADNYCH innych kont o tym samy IP co gracze Chiricauha, bo gdybyś znalazł z pewnością zamieściłbyś je na forum

Czy w związku z tym uciąłeś już sobie rękę, zgodnie z Twoją poranną wypowiedzią, że w ekipie Aparacho 90% graczy to multi konta graczy z Chiricuaha?

Czy też wykażesz się kompletnym brakiem honoru i nie będziesz potrafił przyznać sie do błędu?

luchu 

Nick w grze: lechu
Do³±czy³: 18 Kwi 2008
Sk±d: z Polski
Wys³any: 2008-07-17, 23:50   

Mohave - w swoim pierwszym poście postawiłeś kilka bezpodstawnych oskarżeń. Wiele faktów, które przytaczasz są wyssane z palca.

1) Kostek nigdy nie był w Chiri - jego podanie do tej pory u mnie wisi jako jeszcze nie przyjęte i wcalle nie jest ostatnim na liście - już dawno zostało wysłane.

2) Nie my wypowiedzieliśmy wojnę - my je przyjęliśmy.

3) piszesz: "Ekipa Aparacho to głównie konta 4/5" - więc skąd mają średni lvl taki: 21. Aparacho - średni lvl: 5.78, członków: 32 czyżbyś nie odrobił lekcji matematyki? A może to tylko socjotechnika w Twoim wykonaniu?

4) piszesz: "które nie grają normalnie a są stworzone po to, aby nabijać expa, np konto "Sanches" " ---> czy sprawdziłeś w tamtym momencie wszystkie konta czy tylko jedno? bo coś mi się wydaje, że próba z populacji Arapacho na tamten moment wynosiła 1 (słownie: jeden), bo nie podałeś więcej przykładów.

5) piszesz: "A konto Sanches jest to poprostu multi konto gracza Mietek3 " - tu fakty potwierdzajÄ…c Twoje stwierdzenie

6) piszesz: "Na pewno jak by Holigula_Mixrus miała czas to by znalazła więcej takich multi kont w ekipie Aparacho... " - jak dotąd przeszukała około połowę Arapacho i znalazła tyko tego sanczeza jako multi mietek3 więc pisz o faktach które MIAłY miejsce, a nie które BęDą MIEć miejsce, bo....

7) straisz ręce :-( .... piszesz: "...dam sobie uciąć rękę, że w ekipie Aparacho 90% graczy to multi konta graczy z Chiricuaha...."

8) piszesz: "Ekipa ta została stworzona tylko po to aby nabijać darmowego expa graczom z Chiricuaha." ---> Powyższe punkty już mocno podważają tą tezę.

9) piszesz: "Tak być nie może, że wojny plemienne zostały wykorzystane w nie właściwy sposób do uzyskania darmowego doświadczenia." Pierwszy raz się z Tobą w tym poście zgodzę. Masz słuszność pisząc "...być może...". Jednak dalsza teza jest sprzeczna z akapitem napisanym wcześniej. Czyżby rozdwojenie jaźni?

Zacytuję Cię jeszcze raz: " I teraz drogi nasz Adminie czy wyciągniesz jakieś konsekwencję wśród oszustów?" ---> teraz ja ---> I teraz drogi nasz Adminie czy wyciągniesz jakieś konsekwencję wśród... bezpodstawnie rzucających oskarżenia? Ja też "Liczę, że zareagujesz i zrobisz z tym porządek."

PS. To mój pierwszy post w takim tonie, ale sprawa bezpośrednio mnie dotyczy jako wodza Chirkauha. I oskarżenia tyczyły się też mnie. Nie mogłem pozostać obojętny na nie. Jak dam radę to jeszcze dziś napiszę o innej sprawie mającej trochę wspólnego t zaistniałą.

[ Dodano: 2008-07-18, 00:05 ]
Adminie!!!

Z tego co pisała Holigula chcesz nam zabrać expa z wojny z Arapacho na podstawie tego co napisał Molpf/Mohave. Jak dotąd widać, że Mohave nie miał racji i jego teza się ewidentnie nie potwierdza.

Wobec tego zabranie nam expa jest całkowicie niesprawiedliwe. Proponuję odliczyć to doświadczenie, które każdy zrobił na multi gracza mietek3 i zostawić resztę doswiadczenia. Mietek3 niech poniesie jakąś karę za taki pomysł na multi i jego realizację.

Liczę na to, że wykażesz sie profesjonalizmem.

Pozdrawiam Admina

PS. to jeszcze nie jest post który zamierzałem napisać jako ostatni, ale jest późno i nie wiem czy dam radę.

[ Dodano: 2008-07-18, 00:47 ]
Adminie!!!

już kiedyś pisałem Holiguli w sprawie expa na wojnie i on pisze, że skopiowała Ci moje uwagi. Podobno Ci się nie spodobały. Jeszcze raz je opiszę, żeby każdy wiedział o co mi chodziło.

Otóż, jeśli np 21lvl zdobędzie na kimś kto ma 5 lvl np. 450 punktów na wojnie to jest OK, bo jak ktoś ma słabego gracza w plemieniu to takie są konsekwencje, że na wojnie będzie przegrywał z silniejszymi sporą różnicą zabranych żyć w bezpośrednim starciu, więc plemię będzie traciło punkty.

Ale zupełnie niesprawiedliwe wg mnie jest to, żeby ta sama sytuacja spowodowała, że 21 lvl pokonując 5 lvl zdobył na nim 450 doświadczenia. Jest to zupełnie odwrotnie niż w przypadku areny walk. Jest to podobnie jakby za wiewiórkę dostać doświadczenia tyle jakby się pokonało 3 gryzlli. :shock:

To było całkiem do przewidzenia, że możliwość zdobywania doświadczenia w taki sposób będzie prawdopodobnie rodziła patologie.

Tym bardziej dziwi Twoja decyzja (odnośnie zabrania nam doświadczenia z wojny), że już jakiś tydzień temu dawałem o tym znać Holguli i Tobie za jej pośrednictwem.

Mimo tego nie chciałem robić przekrętów i kiedy byłem wodzem Chrikauha_bis prowadziliśmy wojnę z menelskim plemieniem. Niektóre osoby z Chirikauha (głównego plemienia) z wysokimi levelami chciały dołączyć do Chirikaucha_bis na czas wojny, żeby wykorzystując graczy z MenelskiegoPlemienia nabić sobie taniego expa. Nie pozwoliłem na to, bo uważam, że nie było by to uczciwe wobec MenelskiegoPlemienia, żeby po rozpoczęciu wojny wzmocnić szeregi silnymi graczami. Nie wiem czy inni by tak zrobili, ale przydałoby się na przyszłość zapobiec takim patologiom.

Mam jeszcze kilka propozycji na temat poprawienia wojen, ale widzę, że nie znajdują one u Ciebie uznania więc nie będę o nich pisać teraz. Może kiedyś napiszę.

Pozdrawiam jeszcze raz

mietek3 

Nick w grze: goog
Do³±czy³: 25 Maj 2008
Wys³any: 2008-07-18, 08:22   

luchu napisa³/a:
Wobec tego zabranie nam expa jest całkowicie niesprawiedliwe. Proponuję odliczyć to doświadczenie, które każdy zrobił na multi gracza mietek3 i zostawić resztę doswiadczenia. Mietek3 niech poniesie jakąś karę za taki pomysł na multi i jego realizację.

Jak ma całe plemie niedostać przezemnie to ja moge niedostać expa ale inni niech dostaną

lukas9189 
User

Nick w grze: lukas9189
Do³±czy³: 11 Lut 2008
Sk±d: Pabianice
Wys³any: 2008-07-18, 15:23   

18.07.2008 15:16 - Wojna zakończyła się wynikiem: 320770 : 6076.04 Zarobiłeś na niej 96 złota oraz zdobyłeś 1000 doświadczenia.

dziękuje bardzo teraz rozumiem że jeśli w jakimś plemieniu jest kukła to wojna jest nie ważna acha czyli wszystkie wojny są nie ważne nie spodziewałem sie że tutaj jest taki ograniczony admin...szkoda słów najlepiej daj całym ajmarom władze bo widze że holiguli się słucha jak piesek co powiedzą ajmarzy to wypromuje holigula a słowo wafala jest święte...szkoda mi cie panie adminie

napoleon12 
Nocny Å‚owca

Nick w grze: napoleon
Do³±czy³: 31 Gru 2007
Sk±d: brak
Wys³any: 2008-07-18, 15:37   

18.07.2008 15:16 - Wojna zakończyła się wynikiem: 320770 : 6076.04 Zarobiłeś na niej 112 złota oraz zdobyłeś 1000 doświadczenia.

ludzie zlikwidujcie te wojny bo jak ma tak byc to ja dziekuje a co inni braja na oprogramowaniach i co a niewinni dostaja baty skasujcie te wojny i bedzie dobze a nie nam po 1k expa a inni to dostaja po 50k jak tak dalej bedzie to to zejdzie na psy jak menele w indianie liczy sie tylko ajmarowie a reszta to co SiVo pokasuj lvl kazdemu graczowi i zobaczymy kto bedzie lepiej grał

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: