Czystość w rankingu, powrót Avasta, przyszłość itemów. |
Chcesz by ekwipunek posiadał co najmniej 6 miejsc? tzn. Broń dystansowa, broń do walki w zwarciu, ochrona zwierzchnia, ochrona nóg, artefakt i koń. |
TAK |
|
32% |
[ 8 ] |
TAK, ale bez podziału ochrony i bez artefaktu |
|
28% |
[ 7 ] |
TAK, ale bez podziału ochrony |
|
4% |
[ 1 ] |
TAK, ale bez artefaktu |
|
4% |
[ 1 ] |
NIE, to głupi pomysł |
|
20% |
[ 5 ] |
NIE, SiVo nigdy siÄ™ na to nie zgodzi |
|
12% |
[ 3 ] |
|
G³osowañ: 25 |
Wszystkich G³osów: 25 |
|
|
|
Autor |
Wiadomo¶æ |
Old_Shatterhand
Nick w grze: konto sprzedane
PlemiÄ™: Chiricauha
Do³±czy³: 03 Kwi 2008 Posty: 352 Sk±d: --
|
Wys³any: 2008-07-20, 20:23 Czystość w rankingu, powrót Avasta, przyszÅ‚ość itemów.
|
|
|
Czystość w rankingu.
Zastanawiam się po co w rankingu widnieją jeszcze nicki graczy, którzy zostali zbanowani na stałe, czyli np. Boruc, Avast itd. Na pewno lepiej będzie jeśli o te parę pozycji wskoczą ci, którzy grają...
Powrót Avasta.
Ciekawe, że dwie postacie z plemienia Anti_virus są do siebie jakoś tak... podobne?
Przyszłość itemów.
Konkretnie nazwy. Im dalej postępuje Uente tym nosi equ o dziwniejszych nazwach... :P Coraz mniej gra ma przez to wspólnego z rdzennymi mieszkańcami Ameryki... A przecież nazw prawdziwych broni, które w czasach dzikiego zachodu były używane jest baaaaardzo wiele. Można też spokojnie numerować bronie, dołączać w nazwie jego cechy itd. itp. Np.: 7-strzałowy Spencer,
9-strzałowy Spencer,
16-strzałowy sztucer Henry'ego,
24-strzałowy sztucer Henry'ego,
Winchester I
Winchester II.
Itd. Itp. Gra dzięki temu nabrałaby trochę powagi i uroku przede wszystkim dla tych, którzy są miłośnikami tamtych czasów oraz walorów edukacyjnych dla tych, którzy chcą się czegoś o nich dowiedzieć.
Dziękuję.
Kolejna propozycja to podział broni i ochrony po dwie grupy oraz dodanie nowego rodzaju itemu - artefaktu. Oczywiście siła rażenia i obrony w przypadku tych pierwszych by się sumowała, zaś artefakty dawały by premie do ataku lub obrony. Gra zyska na popularności, a Liczba graczy szybko przekroczy 10k itd... Tylko właściciele gry muszą nie bać się zmian. Pozdrawiam i liczę na poparcie. |
_________________ ... |
Ostatnio zmieniony przez Old_Shatterhand 2008-07-25, 10:04, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
luchu
Nick w grze: lechu
Do³±czy³: 18 Kwi 2008 Posty: 46 Sk±d: z Polski
|
Wys³any: 2008-07-20, 20:41
|
|
|
Old_Shatterhand jest dosyć zorientowany w sprawach rdzennych Indian w Ameryce i tamtych czasów. Myślę, że jego wiedzę można wykorzystać dla dobra gry. |
|
|
|
 |
Old_Shatterhand
|
Wys³any: 2008-07-20, 20:44
|
|
|
Wystarczy trochę pogrzebać w internecie, albo poczytać książki. ;) Ameryki tym postem nie odkryłem... Pozdro. |
_________________ ... |
|
|
|
 |
Molph
Nick w grze: mohave
PlemiÄ™: AJMAROWIE
Do³±czy³: 01 Sty 2008 Posty: 248 Sk±d: CheÅ‚m
|
Wys³any: 2008-07-20, 20:57
|
|
|
Co do usuwania zbanowanych konto to siÄ™ zgodzÄ™, po co sÄ… one potrzebne jeszcze, do kasacji :)
Wg. mnie ta ekipa Antywirusów to też multi Avasta ;P Ale to niech SM sprawdzą lub SiVo.
A co do nazw, podobają mi się Twoje, są utrzymane w klimacie Indiańskim :) |
|
|
|
 |
Holigula_Mixrus

Nick w grze: Holigula_Mixrus
PlemiÄ™: Brudne Stopy
Wiek: 31 Do³±czy³a: 21 Mar 2007 Posty: 634 Sk±d: Å»arki Letnisko
|
Wys³any: 2008-07-20, 21:06
|
|
|
Jestem za wszystkim;] W rankingu jest dużo osób, które mają bany... Ja niestety nie mam czasu sprawdzić tego, niektórzy wiedzą czemu... |
_________________ Lecz zaklinam, niech żywi nie tracą nadziei!
A kiedy trzeba, na śmierć idą po kolei,
Jak kamienie przez Boga rzucane na szaniec...
1. Moderator nie nabija wpisów - moderator ma wiele do przekazania.
2. Moderator nie myli siÄ™ - moderator ma inne zdanie.
3. Moderator nie obija siÄ™ - moderator czuwa.
4. Moderator nie rozmywa tematu - moderator przypomina o innych ważnych sprawach.
5. Moderator nie obraża innych - moderator dobitnie zwraca uwagę.
6. Moderator nie flooduje - moderator ekspresywnie wyraża swoje myśli.
7. Moderator nie wykłóca się - moderator szkoli userów.
8. Moderator nie porusza głupich tematów - moderator sprawdza czujność userów.
9. Kto przychodzi ze swoimi przekonaniami - wychodzi z przekonaniami moderatora.
10. Szanuj moda swego - możesz mieć gorszego.
 |
|
|
|
 |
burek [Usuniêty]
|
Wys³any: 2008-07-21, 01:15
|
|
|
chyba każdy jest za usuwaniem bo zrobi sie wtedy miejsce w rankingu:p ale z tego co mi wiadomo to po 30 dniach nie logowania konto samo sie usuwa:) |
|
|
|
 |
Old_Shatterhand
|
Wys³any: 2008-07-21, 09:33
|
|
|
No... Boruc ma bana grubo ponad miesiÄ…c... |
_________________ ... |
|
|
|
 |
wredna_squaw
Szefowa...
Nick w grze: wredna_squaw
PlemiÄ™: Brudne_Stopy
Do³±czy³a: 02 Wrz 2007 Posty: 109 Sk±d: Warszawa
|
Wys³any: 2008-07-21, 12:22
|
|
|
Hmmm - bardziej stylowe nazwy - czemu nie. Ale chyba przydałoby się zrobić małą rewolucję - przygotować zupełnie nowy zestaw nazw, uporządkować je mniej więcej w/g wzrostu "mocy" i... wyrzucić wszystkie stare fanty zastępując je nowymi nazwami. Brutalne, ale chyba inaczej się już nie da, żeby nie uniknąć sytuacji, kiedy winchester okaże się słabszą bronią od jakiegoś łuku z trzciny... (wiem, przesadzam, ale tylko troszkę...)
Pomysłów w stylu "Winchester I", "Winchester II" nie kupuję bo to byłoby lepiej już iść na kompletną łatwiznę - "broń #17 - 19", "broń #18 - 20", ..., "broń #23 - 26", ..., "broń #26 - 32". Oczywiście - bzdura...
No ale jak się zacznie "Winchester I", "Winchester II" to będzie ciężko wrócić do "Colta VIII", "Colta IX" i następnie znowu "Wichcestera III" bo logiki tutaj nie będzie żadnej...
Fakt - przydałoby się ułożyć listę perspektywicznie i przgotować jeszcze z kilkanaście poziomów do przodu.
Swoją drogą - czy nie warto byłoby zmniejszyć częstotliwość występowania nowych fantów i zmniejszyć różnice w sile pomiędzy nimi. Wyścig zbrojeń, którego jesteśmy świadkami, doprowadzi wkrótce do tego, że za super-wypasioną-strzelbę trzeba będzie zapłacić siedmiocyfrową kwotę. Fakt - słabsze zabawki radykalnie tanieją, ale obawiam się, że doprowadza to do potwornej hermetyzacji gry - nowi gracze są wręcz zmuszeni do utrzymywania konta na 4. poziomie aż do momentu zebrania dostatecznej kwoty żeby móc zaryzykować dalszą grę.
Bardziej radykalne pomysły umieściłam w osobnym temacie. Zapraszam! |
|
|
|
 |
Old_Shatterhand
|
Wys³any: 2008-07-21, 13:54
|
|
|
Nie mówiłem, że miałyby być numeracje broni aż tak wysokie, ale np. do numeru 3 spokojnie można by chrzcić itemy... Też myślałem o tym, by zmienić nazwy od samego początku, ale wydawało mi się to nierealne. Jeśli zostanie mi powierzona budowa nowych nazw to zajmę się tym wkładając w to wszystkie moje atuty... |
_________________ ... |
|
|
|
 |
SiVo
Administrator Wódz nad wodze :)

Nick w grze: sivo
PlemiÄ™: Apache
Do³±czy³: 29 Sie 2006 Posty: 625 Sk±d: WrocÅ‚aw
|
Wys³any: 2008-07-22, 13:43
|
|
|
ok, w rankingu już nie ma osób zbanowanych, a nowe nazwy mogą być... w sumie to nawet pierwotnie miałem też taki pomysł, aby gra się trzymała realiów (między innymi dlatego nie ma żadnych czarów, albo proponowanych przez niektórych bazook etc), ale niestety nie mam do tego wystarczającej wiedzy ani kreatywności...
więc jeśli Old_Shatterhand chciałbyś pomyśleć nad nowymi nazwami oraz ich odpowiednim uszeregowaniu (dobrze by było odrazu zrobić liste np. 30 lub więcej broni, aby bylo na przyszłość) to byłbym wdzięczny i zobowiązany :) |
|
|
|
 |
Old_Shatterhand
|
Wys³any: 2008-07-22, 15:24
|
|
|
Do końca tygodnia postaram się przedstawić listę broni, pancerzy i koni na 30-50 lvli.
[ Dodano: 2008-07-22, 15:25 ]
Chciałbym też, żebyś odpowiedział mi na priv co do niepoprawnego nazywania mnie na placu... |
_________________ ... |
|
|
|
 |
Avast
siemaneczko !!
Nick w grze: kropek (ale nie gram)
PlemiÄ™: brak :)
|
Wys³any: 2008-07-22, 20:55
|
|
|
Old_Shatterhand napisa³/a: | Powrót Avasta.
Ciekawe, że dwie postacie z plemienia Anti_virus są do siebie jakoś tak... podobne? |
Molph napisa³/a: | Wg. mnie ta ekipa Antywirusów to też multi Avasta ;P Ale to niech SM sprawdzÄ… lub SiVo. |
nie jesteśmy multi, Holigula_Mixrus nawet sprawdzała IP a nazwy były perfidnie omawiane na gadu gadu i Skype żeby was trochę poddenerwować ponieważ zostałem niewinnie zbanowany to zrobiłem z kolegom perfidne plemię anti virusów a wy sie główcie ja je zrobiłem tylko po to żeby patrzeć jak sie rozwija gra i kłócić sie o odbanowanie mojej pierwotnej postaci lecz niestety SiVo nie jest łaskaw nawet odpowiedzieć na moje prośby lub rozpatrzeć ponownie tej niby kradzieży. |
_________________ Total nokaut szach mat! |
|
|
|
 |
lukas9189
User

Nick w grze: lukas9189
Wiek: 32 Do³±czy³: 11 Lut 2008 Posty: 178 Sk±d: Pabianice
|
Wys³any: 2008-07-23, 02:40
|
|
|
myśle ze ekwipunek trzeba zrestować czyli nowe nazwy, lvle od których się pojawiają i moc...te co są teraz można gre nazwać raczej cowboje a nie indianie...ja tez zrobie liste mysle ze 1 propozycjia listy broni ochron i koni i 2. (moze 3 ) |
_________________ ==========: :==========
 |
|
|
|
 |
Old_Shatterhand
|
Wys³any: 2008-07-25, 10:07
|
|
|
GÅ‚osujcie. |
_________________ ... |
|
|
|
 |
Molph
Nick w grze: mohave
PlemiÄ™: AJMAROWIE
Do³±czy³: 01 Sty 2008 Posty: 248 Sk±d: CheÅ‚m
|
Wys³any: 2008-07-25, 10:12
|
|
|
Hmmm nowe miejsca w ekwipunku... Kolejne utrudnieni, tzn. im więcej eq tym więcej złota trzeba wydać na jego zakup, tym ciężej jest zacząć grę nowym graczom, na razi się wstrzymam z głosem, jak się zastanowię głębiej to zagłosuje. |
|
|
|
 |
|