Nowa opcja - wpłata na lidera! |
Czy twoim zdaniem opcja: wpłata na lidera była by dobrym pomysłem?? |
tak |
|
68% |
[ 26 ] |
nie |
|
31% |
[ 12 ] |
|
Gosowa: 38 |
Wszystkich Gosw: 38 |
|
|
|
Autor |
Wiadomo |
lukas9189
User

Nick w grze: lukas9189
Plemię: Chiricauha
|
Wysany: 2008-10-15, 20:01 Nowa opcja - wpłata na lidera!
|
|
|
Na początek małe wyjaśnienie:
Panie i panowie otóż na większość graczy oskarża naszego wspaniałego wodza lecha o "pushing" hmm może najpierw coś sobie wyjaśnimy:
po 1: Nie wierzę iż uente wbijał lvle za swoją kase, oczywiste że plemie go wspomagało złotem (pushing?) robił to wcześniej niż lechu więc nasuwa się pytanie:
Dla czego akurat teraz i akurat my?
po 2: Sprawa z autouleczaniem (co za tym idzie autoexpieniem), wydaje mi się podejrzane
Dla czego akurat teraz?
podsumuwując - dla czego nie możemy płacić na doświadczenie lecha skoro ajmarowie przez tak długi czas to robili? dla czego nie możemy ich gonić? stracili bug na piórka, myślę że teraz zdołalibyśmy ich dogonić ale nie, nie możemy i zostajemy o 1 pułkę w tyle.
Powstrzymajcie się teraz od postów "niech wbija" bo wiadomo że milionów expa za swoją kase nie wbije w ciągu roku.
Przejdźmy do sedna tematu każdy chciałby mieć wodza (gracza) w plemieniu który będzie wbijał na bieżąco lvle i dostarczał plemieniu itemy, jeśli dla was nie mamy korzyści z tego że płacimy na lidera i jest to pushing to może dobrz było by stworzyć w menu plemienia coś w rodzaju:
składka na wodza lub inaczej - wpłaty na lidera
w menu tym będzie okienko gdzie wpisujemy sumę i możemy j na czysto dać wodzowi a pod spodem informacja ile do tej pory wpłaciłeś (wódz będzie miał w tym menu wykaz wpłat wszystkich graczy).
W takim układzie bedzie wiadomo na co kto płaci i że chce za to itemy, każde plemie będzie miało taką opcję i nikt nie będzie pokrzywdzony. |
_________________ ==========: :==========
 |
|
|
|
 |
Holigula_Mixrus

Nick w grze: Holigula_Mixrus
Plemię: Brudne Stopy
Wiek: 31 Doczya: 21 Mar 2007 Posty: 634 Skd: Żarki Letnisko
|
Wysany: 2008-10-15, 20:12
|
|
|
Po 1 push jest zabroniony od początku gry!
Po 2 od dawna rozmawaiałm o tym z borszczem i z sivem... Dowód? Niech borszczu da screena z naszej rozmowy na gg z datą. Bedzie ona miała jakieś półtora miesiąca.
Po 2 czy ktos napisał, że uente nie był sponsorowany? Nie! Dlaczego nie dostał bana? Bo za nim dostałby, lechu i inne osoby. Chcielibyście tak z dnia na dzień dostac bana za push? Nie. Dlatego o tym napisałam.
Po 3. Wiecie może dlaczego push jest zabroniony? Zastanawiał się ktos z was nad tym? Nie?
Postać szybko sie rozwija, za szybko jak na dany lvl.
Ceny rynkowe spadają i to nawet o trzy czwarte ceny! Była już taka sytuacja. Ekwipunek z 25lvl był sprzedawany za grosze... Czy oto chodzi?
Sami widzicie na przykładzie piórek. Nagle pojawiło sie ich mnóstwo na bazarze. To oznacza, że ceny poszły w dół i to o połowę ceny! Jeszcze nie tak dawno jedno piórko kupiło się za 4k i to było tanio. A teraz cena za piórko spada nawet poniżej 2k!
lukas9189 napisa/a: | podsumuwując - dla czego nie możemy płacić na doświadczenie lecha skoro ajmarowie przez tak długi czas to robili? dla czego nie możemy ich gonić? stracili bug na piórka, myślę że teraz zdołalibyśmy ich dogonić ale nie, nie możemy i zostajemy o 1 pułkę w tyle. |
O ile się nie mylę, wy też wtedy się nie leniliście i również lecha sponsorowali... Jest to błędne koło...
Aha i najważjsze. Jestem za NIE!! |
_________________ Lecz zaklinam, niech żywi nie tracą nadziei!
A kiedy trzeba, na śmierć idą po kolei,
Jak kamienie przez Boga rzucane na szaniec...
1. Moderator nie nabija wpisów - moderator ma wiele do przekazania.
2. Moderator nie myli się - moderator ma inne zdanie.
3. Moderator nie obija się - moderator czuwa.
4. Moderator nie rozmywa tematu - moderator przypomina o innych ważnych sprawach.
5. Moderator nie obraża innych - moderator dobitnie zwraca uwagę.
6. Moderator nie flooduje - moderator ekspresywnie wyraża swoje myśli.
7. Moderator nie wykłóca się - moderator szkoli userów.
8. Moderator nie porusza głupich tematów - moderator sprawdza czujność userów.
9. Kto przychodzi ze swoimi przekonaniami - wychodzi z przekonaniami moderatora.
10. Szanuj moda swego - możesz mieć gorszego.
 |
|
|
|
 |
moonchild
Nick w grze: moonchild
Doczya: 17 Lip 2008 Posty: 64 Skd: ...
|
Wysany: 2008-10-15, 21:00
|
|
|
Holigula_Mixrus napisa/a: | Po 1 push jest zabroniony od początku gry!
|
sponsorowanie lidera to nie push. Push est wtedy gdy przelewa się kasę na inne konto w celu jego rozwoju, a ja przelewam kasę lechowi dla WŁASNEGO rozwoju - żeby mieć dostep do itemów w normalnych cenach i nie musiec płacić za rusznicę 1000000 kasy!!!
Holigula_Mixrus napisa/a: |
Po 3. Wiecie może dlaczego push jest zabroniony? Zastanawiał się ktos z was nad tym? Nie?
Postać szybko sie rozwija, za szybko jak na dany lvl.
Ceny rynkowe spadają i to nawet o trzy czwarte ceny! Była już taka sytuacja. Ekwipunek z 25lvl był sprzedawany za grosze... Czy oto chodzi?
|
A Twoim zdaniem chodzi o to, żeby czekać aż ktos własnymi siłami wbił 27 czy 28 lev????
przecież to potrwa rok, a gra w tym czasie umrze z nudów
Sami widzicie na przykładzie piórek. Nagle pojawiło sie ich mnóstwo na bazarze. To oznacza, że ceny poszły w dół i to o połowę ceny! Jeszcze nie tak dawno jedno piórko kupiło się za 4k i to było tanio. A teraz cena za piórko spada nawet poniżej 2k!
|
Akurat ten przykład mogłaś sobie odpuścić. Ceny piórek spadły bo członkowie Twjego byłego plemienia (przypominam tu Twoje słynne słowao zbiorowej odpowiedzialności) nielegalnie je produkowali.
A do tego pytanie do szanownej SM, którejuzdziśkolkakrotnie zadawałam,aleodpowiedzisensownej nie usłuszałam - czy jak kupie od lecha kamień za 100 to jest push?? a za 200?? a za 500? A za 500k??
KTO BĘDZIE DECYDOWAŁ O TYM CO JEST PUSHEM, A CO NIE?? |
|
|
|
 |
Molph
Nick w grze: mohave
Plemię: AJMAROWIE
Doczy: 01 Sty 2008 Posty: 248 Skd: Chełm
|
Wysany: 2008-10-15, 21:07
|
|
|
Cytat: | 7. Za "pushowanie" grozi ban dla obu kont. |
Temat do zamknięcia. |
|
|
|
 |
Old_Shatterhand
Nick w grze: konto sprzedane
Doczy: 03 Kwi 2008 Posty: 352 Skd: --
|
Wysany: 2008-10-15, 21:09
|
|
|
Hmmm. Ajmarowie tyle złota zarobili za sprzedawanie itemów powyżej ceny kramarza, że głowa boli. MY RÓWNIEŻ KUPUJEMY DROGIE ITEMY, TYLE ŻE W RATACH I OD KOGOŚ INNEGO. Wy chcecie po prostu za wszelką cenę utrzymać monopol na władzę i robienie grubych interesów.
Skończyły się lewe piórka to jakoś trzeba tę władzę utrzymać, żeby Lechu czasem nie przejął rynku.
Pytam:
Kto mi zabroni kupować itemy od Lecha w ratach???
Jeśli mi zabronicie to zabrońcie Uente sprzedawać itemy w tych chorych cenach! To jest to samo! |
_________________ ... |
|
|
|
 |
Tyleq
cFaNiAkI 4EvEr
Nick w grze: Tyleq
Wiek: 31 Doczy: 29 Maj 2008 Posty: 224 Skd: Jastrzębie Zdrój
|
Wysany: 2008-10-15, 21:15
|
|
|
nie, to nie jest to samo, my to chiri a oni to ajmarzy !! i tym się różnimy ... |
_________________ Tyleq nie kradnie - bierze, co mu sie nalezy
Tyleq nie grozi - uswiadamia o przyszlosci
Tyleq nie rozkazuje - stanowczo doradza
Tyleq nie spi - Tyleq CZUWA !!!
Tanie wino jest dobre, bo jest dobre i tanie :) |
|
|
|
 |
Molph
Nick w grze: mohave
Plemię: AJMAROWIE
Doczy: 01 Sty 2008 Posty: 248 Skd: Chełm
|
Wysany: 2008-10-15, 21:16
|
|
|
Old_Shatterhand napisa/a: |
Kto mi zabroni kupować itemy od Lecha w ratach??? |
Kombinuj dalej, tylko nie zdziw się jak załapiesz bana.
A co do monopolu to nie długo wszystko wróci do normy, kupi się troszkę piór dobije 28 lvl i po ptokach. |
|
|
|
 |
Old_Shatterhand
|
Wysany: 2008-10-15, 21:22
|
|
|
Nie jestem taki głupi jak Ci się to może wydawać... Zawsze jest "mało korzystny" handel. ;]
Kupi się te pióra? xD Kto to widział dzisiaj pióra kupować! <lol> |
_________________ ... |
|
|
|
 |
Shikari
Nick w grze: FOXI
Doczy: 19 Wrz 2008 Posty: 73 Skd: Lubień
|
Wysany: 2008-10-15, 21:48
|
|
|
Po 2 czy ktos napisał, że uente nie był sponsorowany? Nie! Dlaczego nie dostał bana? Bo za nim dostałby, lechu i inne osoby. Chcielibyście tak z dnia na dzień dostac bana za push? Nie. Dlatego o tym napisałam.
|
No jakby tak z dnia nadzień pobanować wszystkich Ajmarów i chiri to SiVo by stracił 90% dochodów, a to by mu się raczej nie opłacało |
|
|
|
 |
moonchild
Nick w grze: moonchild
Doczya: 17 Lip 2008 Posty: 64 Skd: ...
|
Wysany: 2008-10-15, 22:10
|
|
|
Molph napisa/a: | Cytat: | 7. Za "pushowanie" grozi ban dla obu kont. |
Temat do zamknięcia. |
a jak całe ciri wpadnie na pomysł płacenia kasy na uente, które Wy nazywanie pushem to uente też bana dostanie? |
|
|
|
 |
Tyleq
cFaNiAkI 4EvEr
|
Wysany: 2008-10-15, 22:12
|
|
|
no jasne, push to push :) Wystarczy że zapłacimy 4 lvlowi za to że przeleje uente 1k np. w innej grze i już uente ma bana ! :) |
|
|
|
 |
luchu
Nick w grze: lechu
Doczy: 18 Kwi 2008 Posty: 46 Skd: z Polski
|
Wysany: 2008-10-16, 11:03
|
|
|
O ile się nie mylę, wy też wtedy się nie leniliście i również lecha sponsorowali... Jest to błędne koło...
Aha i najważjsze. Jestem za NIE!! |
Mylisz się, ludzi mnie sponsorują od czasu kiedy uente wbił 27 level i Ajmarowie postanowili nie sprzedawać itemów z tego lvl poza plemię.
Wcześniej był mały epizod z tym, ale sam zaprzestałem i zdecydowałem, że nie będe przyjmował wpłat.
[ Dodano: 2008-10-16, 11:06 ]
Tyleq napisa/a: | no jasne, push to push :) Wystarczy że zapłacimy 4 lvlowi za to że przeleje uente 1k np. w innej grze i już uente ma bana ! :) |
Nie no Tyleq - wyluzujcie trochę. |
|
|
|
 |
Shikari
Nick w grze: FOXI
Doczy: 19 Wrz 2008 Posty: 73 Skd: Lubień
|
Wysany: 2008-10-16, 12:10
|
|
|
To tylko dowodzi że ta gra jest robiona pod AJMARÓW. Jak uente wbijał lvl to było autoleczenie-jak tylko wbił auto stało się nieopłacalne. Teraz mówicie że push jest zabroniony a jak uente wbijał lvl to wszystko było O.K. Czy to przypadek że akurat teraz push stał się nielegalny i nieopłaca się auto? Moim zdaniem nie. To kolejny przykład że ta gra jest robiona pod AJMARÓW, jak nic się niezmieni to w niedługim czasie zakończe grę... |
|
|
|
 |
Old_Shatterhand
|
Wysany: 2008-10-16, 12:14
|
|
|
Ileż goryczy w tym poście. I jeszcze więcej prawdy. |
_________________ ... |
|
|
|
 |
Tyleq
cFaNiAkI 4EvEr
|
Wysany: 2008-10-16, 12:17
|
|
|
Jeżeli push będzie nielegalny to mogę się założyć że co najmniej 100 userów SiVo straci :) |
|
|
|
 |
|