INDIANIE.net Strona G³ówna INDIANIE.net
Oficjalne forum

FAQFAQ  SzukajSzukaj  U¿ytkownicyU¿ytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
bronie
Autor Wiadomo¶æ
chrupus
[Usuniêty]

Wys³any: 2006-09-16, 10:12   bronie

LUDZIE!

indianie nie mieli toporow. czyscie powariowali?

zamiast toporow dajcie maczety i bagnety, a takze powinniscie dodac bron taka jak otoczak - sluzyla prymitywnym indianinom do obrabiania miesa i skory.

otoczak to oczywiscie kamien, z bardzo ostrymi brzegami, najczesciej z granitu, ktory byl rzadko spotykany w ameryce polnocnej. wlocznie, owszem, mieli, ale nie topory. topory wymagaly duzej ilosci przetopionej rudy i indianie ich nie wyrabiali, poniewaz mogli z takiej samej ilosci rudy wyrobic duzo wloczni, maczet i bagnetow.

a jezeli chodzi o moja propozycje:
-dodac kuznie - gdzie moglibysmy za odpowiednia cene ulepszyc nasze wyposazenie, np.
z kamienia zrobic otoczak (zaostrzyc brzegi), zamiast toporow maczety i bagnety (bagnet to tak jak wlocznia, tylko ze ma dluzsze ostrze a krotszy kij, potem bagnetem nazwano bron ktora uzywano jako bron palna, a miala tez na koncu noz aby zolnierze mieli czym walczyc gdy zabraknie im amunicji)
i np. topor to bylaby bron na ktora trzeba dlugo pracowac, a bylaby bardzo potezna. np w kuzni z kilku bagnetow/maczet moglibysmy przetopic je na topor
w kuzni moznaby tez ostrzyc swoje wyposazenie, oraz je naprawiac,
kolejna propozycja dotyczy uzbrojenia:
-uzbrojenie- proponuje dodac 3 stany uzbrojenia:
-zepsute - w losowym momencie bron psuje sie (np. po 15 walkach, w losowej kolejnej walce bron moze sie zepsuc)
- normalne
-zostrzone/ulepszone

w kuzni moznaby naprawic bron, oraz ja zaostrzyc (ulepszyc).
np jezeli bron w stanie normalnym ma 4, to w stanie zepsutym ma 2 albo nie mozna jej uzywac wcale, a w stanie ulepszonym 5 albo 6, wszystko to zrobimy z uzbrojeniem w kuzni, za odpowiednia oplata

Navka1
[Usuniêty]

Wys³any: 2006-09-16, 10:14   

yy... bronie są dobre nic raczej nie powinniśmy zmieniać, ta gra jest może grą w indianów ale troche jagby "ulepszoną" więc...

Azarel
[Usuniêty]

Wys³any: 2006-09-16, 10:29   

Wszystko jest dobrze nie zmieniajmy tego

Navka1
[Usuniêty]

Wys³any: 2006-09-16, 10:44   

Na tym polega gra na "małej iskierce" która jest w tej grze i dodaje troche emocji :) nie musi byc wszystko tak jak u prawdziwych indian...

silya_88
[Usuniêty]

Wys³any: 2006-09-18, 16:50   Re: bronie

chrupus napisa³/a:
zamiast toporow dajcie maczety i bagnety, a takze powinniscie dodac bron taka jak otoczak - sluzyla prymitywnym indianinom do obrabiania miesa i skory

Udajesz mądrego czy chcesz się popisać :-/ bagnety mogli mieć conajwyżej koloniści podbijający plemiona indiańskie, bo to część broni strzeleckiej, którą indianie się nie posługiwali.

moczyk
[Usuniêty]

Wys³any: 2006-09-18, 16:59   

bezsensu czy tu nazwa ma znaczenie?

dario
[Usuniêty]

Wys³any: 2006-09-18, 17:09   

taaa... a do kuźni proponuję dodać stadion piłkarski i pole golfowe... przecież indianie w ogóle nic nie wytapiali!!!

chrupus
[Usuniêty]

Wys³any: 2006-09-18, 17:10   Re: bronie

silya_88 napisa³/a:
chrupus napisa³/a:
zamiast toporow dajcie maczety i bagnety, a takze powinniscie dodac bron taka jak otoczak - sluzyla prymitywnym indianinom do obrabiania miesa i skory

Udajesz mądrego czy chcesz się popisać :-/ bagnety mogli mieć conajwyżej koloniści podbijający plemiona indiańskie, bo to część broni strzeleckiej, którą indianie się nie posługiwali.

ani to ani to

bagnetu pierwszy uzywali indianie, byly to noze o dlugim ostrzu z krotkim kijkiem A POTEM przerobiono to na czesc broni strzeleckiej, aby zolnierze mieli czym walczyc gdy skonczy sie im amunicja..

jestem otwarty na kazda konstruktywna krytyke, ale nie toleruje odpowiedzi takich jak "czemu sie wymadrzasz? czemu udajesz madrego" bo to swiadczy tylko o tym ze nie stac cie na to, aby napisac cos sensownego, aby zmodyfikowac moj pomysl i nadac mu ksztaltow, bo po to dzial "propozycje" tutaj jest.

silya_88
[Usuniêty]

Wys³any: 2006-09-18, 17:11   

jak dla mnie może być i "magiczny karabin" ale nie lubię jak się ludzie popisuja

chrupus
[Usuniêty]

Wys³any: 2006-09-18, 17:11   

dario napisa³/a:
taaa... a do kuźni proponuję dodać stadion piłkarski i pole golfowe... przecież indianie w ogóle nic nie wytapiali!!!

jak nic nie wytapiali to skad w grze sa stalowe itemy, a w rzeczywiscosci archeoologowie znajduja groty strzal pochodzace z okresu, kiedy tylko indianie byli w ameryce polnocnej ?

a co do popisywania.. jezeli nie masz nic do powiedzenia i nie wniesie to nic do tego topicu to wyszczerz zeby do monitora a nie pisz bezsensownych bzdur, jezeli nie stac cie, aby wymyslic cos sensownego, abym ja i inni nie odebrali tego jak oszczerstwo (tak, jak ktos mi mowi ze sie wymadrzam to dla mnie jest to oszczerstwo), jak ty nie lubisz jak ludzie "się popisują" (ja najbardziej lubie sie pisac czerwonym długopisem, naprawde jest to bardzo przyjemne) to moze inni z checia przeczytaja o tym, jak zyli indianie, i nie odbiora tego jako wymadrzanie sie.

Jezeli ludzi z wiekszym od ciebie intelektem uwazasz za madrali i takich co by sie ciagle chcieli popisywac, to powodzenia.
Ostatnio zmieniony przez chrupus 2006-09-18, 17:16, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

dario
[Usuniêty]

Wys³any: 2006-09-18, 17:15   

nie sugeruj sie tym co jest w grze... :lol:

silya_88
[Usuniêty]

Wys³any: 2006-09-18, 17:22   

ale ja nie mam nic do propozycji, mi jest wszystko jedno jak co bedzie się nazywało. Ok poniosło mnie, poprostu widzę już któryś z kolei Twój post z wywodem o tym jak to było naprawdę... a mimo, że twierdzisz, że była taka broń (niech będzie, nie wnikam) to jednak powszechnie ta nazwa znaczy coś innego.
Taki mały kontekst: swastyka była kiedyś zdaje się talizmanem przynoszącym szczęście. Czy gdybym ją dziś założyłą oznaczałąby to samo?

[ Dodano: 2006-09-18, 17:26 ]
o chyba ktoś tu się zdenerwował. Jeżeli jesteś taki pewny swojej wiedzy to dlaczego moja uwaga tak Ci ubliżyła? nie powinieneś przejmować się uwagami "głupszych" od siebie bo przecież za taką mnie uważasz z teog co psizesz. Eh Twoje obrazy na mnie nie działają, napisalam co myślę i tyle, pozdrawiam

dario
[Usuniêty]

Wys³any: 2006-09-18, 17:33   

właśnie jestem po lekturze kilku encyklopedii (oczywiście nie całych... tylko hasło - indianie) i w ŻADNEJ nie było nic o wytapianiu czy nawet wydobywaniu jakiś metali... tylko myślistwo, rybołówstwo, uprawa... nic więcej...

Navka1
[Usuniêty]

Wys³any: 2006-09-18, 17:38   

to jest tylko gra, nie musi być wszystko tak jak było w rzeczywistości... z resztą ta gra myśle że nie była by taka jak jest teraz... gratuluje Ci twojej wiedzy chrupus, ale co do czego to dojdziemy...

chrupus
[Usuniêty]

Wys³any: 2006-09-18, 18:13   

dzieki, i wescie zacznijcie mowic na temat bo sie offtopic robi :P

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych