INDIANIE.net Strona G³ówna INDIANIE.net
Oficjalne forum

FAQFAQ  SzukajSzukaj  U¿ytkownicyU¿ytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Aukcje

Jak oceniasz ten pomysl?
Podoba mi sie
83%
 83%  [ 10 ]
Jest do du**
16%
 16%  [ 2 ]
G³osowañ: 12
Wszystkich G³osów: 12

Autor Wiadomo¶æ
Satanael
[Usuniêty]

Wys³any: 2006-09-21, 00:36   Aukcje

Probowalem juz cos takiego robic na wlasna reke, ale niektorzy gracze bali sie o to ze straca swoje konta ("Przy okazji przestrzegam wszystkich przed podawaniem swojego hasła komukolwiek. Również logowanie sie poprzez strony o adresie innym niż www.indianie.net." - adres faktycznie byl inny, z tym ze u mnie bylo wyraznie napisane ze haslo ktore podajesz podczas rejestracji MUSI sie roznic od tego ktorego uzywasz na indianie.net), wiec zwracam sie z prosba do SiVo by stworzyl system aukcyjny, wkoncu posiada mozliwosci o wiele wieksze niz ja jesli chodzi o indianie.net.
Polegaloby to na tym ze gracz moglby wystawic na aukcje dowolny przedmiot, a inni gracze mogli by go kupic nawed gdy wlasciciel jest offline. W dziale 'bazaar' dodalbym opcje wynajecia stanowiska na bazaarze (oczywiscie za nie mala oplata), gdy juz bedziemy takie posiadac, wystawiamy przedmiot na aukcje i po jego zakupie pieniadze trafialyby do skrzynki przy naszym stanowisku, skad moglibysmy je odebrac (bez mozliwosci ponownego wlozenia ich tam).
Od ceny za jaka sprzedalismy przedmiot odliczany bylby pewnie procent (najlepiej wedlug czasu ktory uplyna od wystawienia przedmiotu do jego kupna - proponowalbym 0.2%/1h), z racji tego ze gdy gracza nie ma, pluka zloto badz znajduje sie w tipi nie moze byc jednoczesnie na bazaarze... wiec ktos musi tam stac za niego (ten procent uznalbym jako zaplate dla 'osoby' ktora sprzedaje przedmioty za nas).
Z tym ze podczas wycofywania przedmiotu z aukcji, rowniez musielibysmy zaplacic pieniadze, po to by zapobiec temu ze gracz bedzie wystawial i wycofywal przedmiot co 1h, aby wyczyscic licznik co zakonczyloby sie tym ze uniknalby prowizji. Dzieki temu gracze beda wystawia tylko te przedmioty ktore wiedza ze ktos kupi, w przeciwnym razie beda musieli dolozyc do tego interesu (bazaar nie zostanie zasmiecony przez ogromna ilosc bezuzytecznych rzeczy...)
W razie gdy gracz wycofa przedmiot, a nie bedzie posiadal zlota ktore ma zaplacic, jego stanowisko zostanie zamrozone i by je ponownie odmrozic bedzie musial splacic swoj debet - po uplywie miesiaca od czasu zamrozenia oplata ta zostalaby umorzona). Jesli przedmiot nie zostanie sprzedany, a oplata jaka mamy uiscic wyniesie 100% (dla prowizji 0.2%/1h - po 20 dniach) przedmiot ten zostanie zabrany jako splata dlugu.
Proponowalbym rowniez aby byla mozliwosc przegladania ofert samych broni i samej obrony...
Tyle z mojej strony, teraz czekam na wasze opinie i odpowiedz SiVo - mam nadzieje ze pomysl spotka sie z akceptacja i w szybkim czasie zostanie wprowadzony :)

Mistrz_Baldura
[Usuniêty]

Wys³any: 2006-09-21, 16:58   

Satanael napisa³/a:
Probowalem juz cos takiego robic na wlasna reke, ale niektorzy gracze bali sie o to ze straca swoje konta ("Przy okazji przestrzegam wszystkich przed podawaniem swojego hasła komukolwiek. Również logowanie sie poprzez strony o adresie innym niż www.indianie.net." - adres faktycznie byl inny, z tym ze u mnie bylo wyraznie napisane ze haslo ktore podajesz podczas rejestracji MUSI sie roznic od tego ktorego uzywasz na indianie.net), wiec zwracam sie z prosba do SiVo by stworzyl system aukcyjny, wkoncu posiada mozliwosci o wiele wieksze...

Stu procentowo sie z tobą zgadzam fajowy pomysł :!:

Ukryty_Samuraj
[Usuniêty]

Wys³any: 2006-09-21, 17:01   

a napisz adres strony z aukcjami? ja jak cos to moge zobaczyc kod zrodlowy i sie upewnie czy to bezpieczne, ok?

SiVo 
Administrator
Wódz nad wodze :)

Nick w grze: sivo
PlemiÄ™: Apache
Do³±czy³: 29 Sie 2006
Sk±d: WrocÅ‚aw
Wys³any: 2006-09-21, 17:14   

mhmmm.... pomysł nie jest taki zły ;)
ale prawdopodobnie okaże sie praco- i czaso-chłonny... :/
coś sie pomyśli :)

simson86
[Usuniêty]

Wys³any: 2006-09-21, 19:10   re:

Ja bym proponowal po prostu ten bazaar troszke ulepszyc... Chodzi mi o to, ze wystawiamy bron za jakas kwote... Ale nie wystawiamy jej konkretnemu graczowi tylko ogolnie. I ktos wchodzi sobie na ten bazaar i oglada co, kto i za ile ma do sprzedania... I jesli znajdzie cos co go zainteresuje to kupuje :)

Tak jak to jest na prawdziwym bazaarze ;)

wafal 
Moderator

Nick w grze: wafal
PlemiÄ™: AJMAROWIE
Do³±czy³: 20 Wrz 2006
Sk±d: wziąć kasÄ™ na piwo?
Wys³any: 2006-09-21, 19:43   

Ja też bym proponował to co simson... ;-)

Satanael
[Usuniêty]

Wys³any: 2006-09-21, 22:35   

Ukryty_samuraj: moj system zostal usuniety z serwera dawno temu wiec nie widze sensu w wysylaniu ci kodu zrodlowego...

SiVo: ja swoj system aukcyjny pisalem ok. 2h :)

simson86: Myslalem zeby zrobic to tak jak ty mowisz... ale stwierdzialem ze wchodza w ten dzial ukazaloby sie nam mnostwo kamieni, kijow itd... a nie moglibysmy znalezc tego co nas naprawde interesuje (bo rzadko zdarza sie ze ktos kupuje kamien, poniewaz majac lvl na ktorym walczy sie kamieniem nie mozna wejsc na bazaar), wprawadzajac oplate za sprzedaz przedmiotu uniknelibysmy tego ze ktos wystawilby przedmiot ktorego i tak nikt nie kupi, poniewaz jest bezuzyteczny badz cena za jaka chce go sprzedac jest zbyt wygorowana - wiazaloby sie to ze strata pieniedzy badz strata wystawionego przedmiotu (w przypadku gdy wartosc prowizji wyniesie 100% ceny przedmiotu)
Ostatnio zmieniony przez Satanael 2006-09-21, 22:40, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Borszczu 
Siurak The Great

Nick w grze: Borszczu
PlemiÄ™: INKOWIE
Do³±czy³: 08 Wrz 2006
Sk±d: Kielce
Wys³any: 2006-09-21, 22:40   

SiVo jak masz bron bo Ci nie uwierz ze masz cos dostepnego dla reszty graczy. Chociarz bron moze i masz cienka ale skórke masz pewnei z levela 20

simson86
[Usuniêty]

Wys³any: 2006-09-21, 23:09   re:

Ale np mozna zrobic tak ze kamieni nie mozna wystawiac... I mozna by zrobic dzialy w bazaarze... Chodzi mi o to ze chcesz kupic dlugi kij, to wchodzisz do dzialu "dlugie kije" I tam porownujesz ceny i tyle...

And1
[Usuniêty]

Wys³any: 2006-09-26, 23:27   

fajny pomysl :mrgreen:

KrEcik666
[Usuniêty]

Wys³any: 2006-10-03, 21:05   

Moglibyście tak zrobić to było by naprawde dobre !!!

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: