Fajka pokoju |
Pomysł z fajką pokoju jest: |
Åšwietny |
|
13% |
[ 2 ] |
Dobry |
|
20% |
[ 3 ] |
Nic nie zmieni |
|
20% |
[ 3 ] |
Kiepski |
|
46% |
[ 7 ] |
|
G³osowañ: 15 |
Wszystkich G³osów: 15 |
|
|
|
Autor |
Wiadomo¶æ |
Nani [Usuniêty]
|
Wys³any: 2007-04-08, 07:48 Fajka pokoju
|
|
|
Dla niektórych to strasznie wczesna pora (dla mnie też) i może mam za dużo pomysłów na raz, ale co ja na to poradzę, że co rusz siedząc tu wymyślam coś nowego . . . Tak więc wymyśliłam by do kompetencji wodza dodać ,,palenie fajki pokoju". Niektóre plemiona mają w opisie, że są sprzymierzone są z jakimś innym, ale to takie teoretyczne przymierze, bo i tak pewnie mało kto sprawdza w arenie walk czy atakuje osobę z wrogiego plemienia czy też tego sprzymierzonego. ,,Fajka pokoju" polegałaby na tym, że wodzowie jakiś dwóch plemion umawialiby się między sobą na wypalenie fajki i od tej pory plemiona te byłyby oficjalnie przyjaciółmi i, co najważniejsze, członkowie plemienia nie mieliby możliwości atakować się wzajemnie. Wewnątrz plemienia też, ale to na oddzielną sprawę materiał. W razie gdy któreś z plemion nie chce być już w przymierzu wódz ,,wysyła posłańca z strzała umoczoną we krwi" , co u Indian jest równoznaczne z wypowiedzeniem wojny. Myślę, że coś takiego urozmaiciłoby grę, ale najpierw chcę znać wasze zdanie.
Ps. niech jeszcze pojawią się komunikaty, że członek plemienia został zabnowany. Już drugi raz dowiaduje się p r z y p a d k i e m, że członek mojego plemienia ma bana. |
|
|
|
 |
traspie [Usuniêty]
|
Wys³any: 2007-04-08, 08:28
|
|
|
ale przecież to by uniemożliwiało swobodę gry...
jeśli już komuś tak na tym zależy, to niech wódz dostaje komunikat o tym, że przyjaciele sie wyzywają... |
|
|
|
 |
Nani [Usuniêty]
|
Wys³any: 2007-04-08, 09:22
|
|
|
traspie napisa³/a: | ale przecież to by uniemożliwiaÅ‚o swobodÄ™ gry... |
To prawda, ale w jednym plemieniu nie powinno być walk. Między plemionami to jeszcze dopuszczalne, ale nie wewnątrz plemienia . . . Ale jak już mówiłam to ina sprawa. chodzi mi o te fajkę pokoju. Jeśli inni też twierdzą, że odebrałoby to swobodę w grze niech nadal istnieje możliwość atakowania, ale przy fajce i oficjalnym przymierzu między plemionami będe się upierać. |
|
|
|
 |
Borszczu
Siurak The Great

Nick w grze: Borszczu
PlemiÄ™: INKOWIE
|
Wys³any: 2007-04-08, 14:52
|
|
|
Skoro moge atakowac swoich wsplplemienców to czemu mam nie miec mozliwosc ataku na sojusznika?? Ten projekt narazie nie ma sensu bytu gdyzto i tak byłyby to oficjalne sojusze a w rzeczywistosc to bedzie zupełnie inaczej wupadało |
|
|
|
 |
Korona [Usuniêty]
|
Wys³any: 2007-04-08, 16:41
|
|
|
Chciałem dokładnie powiedzieć to co Borszczu jestem przeciw. |
|
|
|
 |
wafal
Moderator

Nick w grze: wafal
PlemiÄ™: AJMAROWIE
Wiek: 32 Do³±czy³: 20 Wrz 2006 Posty: 1004 Sk±d: wziąć kasÄ™ na piwo?
|
Wys³any: 2007-04-08, 17:13
|
|
|
A jeśli chcę spara z współplemiennikiem? To albo ja musze odejść abo on ;/ Chyba, że zrobić tak... Było by to do zaakceptowania w plemieniu, czy z tego korzystać czy nie.
No i ta nazwa ''fajka pokoju'' nie bardzo. |
|
 |
Nani [Usuniêty]
|
Wys³any: 2007-04-08, 19:45
|
|
|
To dobry pomysł wafal. Jeśli plemie czuje się wspólnotą wódz może zorganizować głosowanie za tym by w plemieniu nie było możliwosci atakowania się. A jeśli chodzi o przymierze zawierana za pomocą fajki pokoju teoretycznie atakowanie się będzie możliwe, ale w razie napadu członków plemion złączonych fajką przymierza osoba poszkodowana ma prawo poskarżyć sie wodzowi, ten z kolei mówi o tym wodzowi tego plemienia, z którego gracz złamał zasady pokoju. Jeśli wódz ukarze winnego wszystko jest po staremu, jesli nie - poszkodowane plemie może zerwać przymierze ,,wódz wysyła posłańca z strzała umoczoną we krwi". Przymierze byłoby zawierane tylko przy zgodzie wszystkich współplemieńców podobnie jak zasada przyjaźni wewnątrz plemiennej.
Acha, jeszcze jedno. Nie mówcie z góry, że pomysł jest zły. Ma pewne niedociągnięcia, ale gdy to przedyskutujemy i przemyślimy uda sie znaleźć takie rozwiązanie, że i wilk będzie syty i owca cała. |
|
|
|
 |
Yamakasi
:/

Nick w grze: Yamakasi
|
Wys³any: 2007-04-09, 08:13
|
|
|
eee tam... zły pomysł z tą fajką pokoju... |

|
|
|
|
 |
Nani [Usuniêty]
|
Wys³any: 2007-04-09, 10:39
|
|
|
Szkoda, sądziłam, że urozmaiciłoby to grę, ale skoro nie chcecie . . . |
|
|
|
 |
wafal
Moderator

Nick w grze: wafal
Wiek: 32 Do³±czy³: 20 Wrz 2006 Posty: 1004 Sk±d: wziąć kasÄ™ na piwo?
|
Wys³any: 2007-04-09, 10:55
|
|
|
Nani nie nie chcemy, tylko ten pomysł by pasowało dopracować ;] |
|
 |
Nani [Usuniêty]
|
Wys³any: 2007-04-09, 14:04
|
|
|
A no chyba, ze tak Więc niech każdy napisze co w pomysle jest dobre a co uważa za błąd. Wtedy znajdziemy jakieś dobre rozwiązanie. |
|
|
|
 |
Borszczu
Siurak The Great

Nick w grze: Borszczu
PlemiÄ™: INKOWIE
|
Wys³any: 2007-04-09, 14:10
|
|
|
Nani napisa³/a: | A no chyba, ze tak WiÄ™c niech każdy napisze co w pomysle jest dobre a co uważa za błąd. Wtedy znajdziemy jakieÅ› dobre rozwiÄ…zanie. |
Hmm... Moim zdaniem cały ten pomysł jest bledem. Na co komu fajka pokoju skoro w indian na dobra sprawe gra 2,5 plemienia. Mam na mysli inków, ajmarów i kilku niedobitków porozrzucanych po innych plemionach. |
|
|
|
 |
Nani [Usuniêty]
|
Wys³any: 2007-04-09, 14:16
|
|
|
Wypraszam sobie. Akurat moje plemię mieści się na trzecim miejscu pod względem liczebności więc nie mów mi o niedobitkach. |
|
|
|
 |
Yamakasi
:/

Nick w grze: Yamakasi
|
Wys³any: 2007-04-09, 14:36
|
|
|
ale teraz jak przmyślałem do mogło by być tak ze jak sie zapali fajke to szybciej energia z zyciem rosnął |

|
|
|
|
 |
Ukryty_Samuraj [Usuniêty]
|
Wys³any: 2007-04-09, 16:32
|
|
|
pomysł jest świetny! ale superowo! i moze zeby to mozna bylo robic miedzy soba indywidualnie! np. ja i jakis koles palimy fajke pokoju, i juz nie mamy mozliwosci atakowania sie. mozna pozniej : "wystrzel w tipi sojusznika strzale we krwi na znak wojny" JAK NAJBARDZIEJ ZA!!! |
|
|
|
 |
|