|
INDIANIE.net
Oficjalne forum
|
Przesuniêty przez: Holigula_Mixrus 2008-10-31, 13:49 |
Ograniczenie |
Za czy przeciw? |
Jestem za |
|
42% |
[ 3 ] |
Jestem przeciw(pewnie wygra, starsi gracze pewnie zaduszÄ… wszelkie formy sprzeciwu XD) |
|
57% |
[ 4 ] |
|
G³osowañ: 7 |
Wszystkich G³osów: 7 |
|
|
|
Autor |
Wiadomo¶æ |
Technix [Usuniêty]
|
Wys³any: 2007-05-06, 20:42 Ograniczenie
|
|
|
Były już takie tematy, ale musze to przerobić jeszcze raz.
Powinien być jakiś zakaz ataku np 3 razy dziennie na 1 indianina, przez drugiego.
Chodzi mi o to, że nikt mnie nie atakował, a rano wyjeżdżałem, więc zrobiłem płukanie złota na 4h.Wracam patrze, jestem trupem! Atakował mnie pewien indianien, z 10lv chyba z 5 czy 6 razy! Ciekawie jak miałem temu zapobiec, jak nic nie zapowiadało takiego mordobicia!Ożywiłęm się kasiorą i rozdałem wszystko co miałem, żeby się nie zmarnowało, bo kończe gre na tym koncie. Problem jest w tym, że kiedy się umrze, nie mając nap 20k na koncie, nie ma za co broni dobrej kupić, więc jeśli próbuje się poddźwignąć staje się farmą!Uprze sie ktoś i będzie cie codziennie atakował o losowje porze, i zabijał, wtedy zabiera broń, trochę kasy i co? To zachęca go do dalszych ataków.Jeśli wskrzesza się w naturze, traci się losową statę i możliwe jest, że nigdy się już jesj nie odzyska, bo będzie się trupem zanim zdobędzie się złoto na wytrenowanie!I nie piszcie, że tak to jest jak się bez ochrony lata, bo miałem skóre z bizona, i d. s. t. więc jakiś baaardzo słaby nie byłem, ale różnica 3 poziomów, i pewnie kilkunastu tysięcy na koncie przeważyła szale.
Wychodzi na to, że czasami nie można zapobiec śmierci,(byłem zaatakowany chyba 5 razy na dwie godziny przed powrotem do domu XD) i trzeba płacić, albo przestać grać, w "darmową" gre(nie ukrywam, że dobrą, ale podobno jest ona darmowa)!Jeśli jest się desperatem i proboje dalej, to staje się jak już napisałem wcześniej farmą, czymś dzięki czemu inni mają darmową broń i pieniądze!To nie ma zbytniego sensu i wydaje mi się, że to ograniczenie mogłoby zostać wprowadzone. Nie zaszkodziło by plemionom, bo ,mogłoby kilku atakować w jednym czasie, ale zapobiegło by to hegemonii, jenego, dwóch, czy ilu tam graczy, którzy urządzają falowe ataki!Tego bez tipi kórego w moim przypadku nie mogłem użyć nie można uniknąć, sęk w tym, że z tipi nie zawsze można skorzystać!
Jeśli więc ta blokada była wprowadzona wcześniej jak wielu nowych graczy chciało, jeszcze bym żył i nie tylko ja ale pewnie wielu innych graczy którzy padli ofiarą tego samego zjawiska.To jedyny sposób, żeby tego uniknąć, bo okazuje się, że lepiej zostać na niskim poziomie, 5-6, bo reszta gna naprzód, a jeśli się spróbuje ich dogonić, to zabijają.Tylko co to wtedy za gra?
Reasumując: Niech to ograniczenie zostanie wprowadzone, bo jest (przynajmniej moim zdaniem)potrzebne, ponieważ chroni przed ciągłymi, falowymi wprost atakami.
P.S: SiVo usuń konto Technix, bo chce założyć nowe, tmrazem zostane na 4 lv, bo na wyższych sie nie opłaca, poczekam na szamańską zbroje, wiatr prerii i winchestera, może pójde wtedy na arene, na 2 minuty, a potem będe się chował przed 3levelowcami, bo mnie gołymi pięściami zabiją i winchestera zabiorą. |
|
|
|
 |
Adam_eS [Usuniêty]
|
Wys³any: 2007-05-06, 21:51 Re: Ograniczenie
|
|
|
Technix napisa³/a: | ByÅ‚y już takie tematy, ale musze to przerobić jeszcze raz.
Powinien być jakiś zakaz ataku np 3 razy dziennie na 1 indianina, przez drugiego.
Chodzi mi o to, że nikt mnie nie atakował, a rano wyjeżdżałem, więc zrobiłem płukanie złota na 4h.Wracam patrze, jestem trupem! Atakował mnie pewien indianien, z 10lv chyba z 5 czy 6 razy! Ciekawie jak miałem temu zapobiec, jak nic nie zapowiadało takiego mordobicia!Ożywiłęm się kasiorą i rozdałem wszystko co miałem, żeby się nie zmarnowało, bo kończe gre na tym koncie. Problem jest w tym, że kiedy się umrze, nie mając nap 20k na koncie, nie ma za co broni dobrej kupić, więc jeśli próbuje się poddźwignąć staje się farmą!Uprze sie ktoś i będzie cie codziennie atakował o losowje porze, i zabijał, wtedy zabiera broń, trochę kasy i co? To zachęca go do dalszych ataków.Jeśli wskrzesza się w naturze, traci się losową statę i możliwe jest, że nigdy się już jesj nie odzyska, bo będzie się trupem zanim zdobędzie się złoto na wytrenowanie!I nie piszcie, że tak to jest jak się bez ochrony lata, bo miałem skóre z bizona, i d. s. t. więc jakiś baaardzo słaby nie byłem, ale różnica 3 poziomów, i pewnie kilkunastu tysięcy na koncie przeważyła szale.
Wychodzi na to, że czasami nie można zapobiec śmierci,(byłem zaatakowany chyba 5 razy na dwie godziny przed powrotem do domu XD) i trzeba płacić, albo przestać grać, w "darmową" gre(nie ukrywam, że dobrą, ale podobno jest ona darmowa)!Jeśli jest się desperatem i proboje dalej, to staje się jak już napisałem wcześniej farmą, czymś dzięki czemu inni mają darmową broń i pieniądze!To nie ma zbytniego sensu i wydaje mi się, że to ograniczenie mogłoby zostać wprowadzone. Nie zaszkodziło by plemionom, bo ,mogłoby kilku atakować w jednym czasie, ale zapobiegło by to hegemonii, jenego, dwóch, czy ilu tam graczy, którzy urządzają falowe ataki!Tego bez tipi kórego w moim przypadku nie mogłem użyć nie można uniknąć, sęk w tym, że z tipi nie zawsze można skorzystać!
Jeśli więc ta blokada była wprowadzona wcześniej jak wielu nowych graczy chciało, jeszcze bym żył i nie tylko ja ale pewnie wielu innych graczy którzy padli ofiarą tego samego zjawiska.To jedyny sposób, żeby tego uniknąć, bo okazuje się, że lepiej zostać na niskim poziomie, 5-6, bo reszta gna naprzód, a jeśli się spróbuje ich dogonić, to zabijają.Tylko co to wtedy za gra?
Reasumując: Niech to ograniczenie zostanie wprowadzone, bo jest (przynajmniej moim zdaniem)potrzebne, ponieważ chroni przed ciągłymi, falowymi wprost atakami.
P.S: SiVo usuń konto Technix, bo chce założyć nowe, tmrazem zostane na 4 lv, bo na wyższych sie nie opłaca, poczekam na szamańską zbroje, wiatr prerii i winchestera, może pójde wtedy na arene, na 2 minuty, a potem będe się chował przed 3levelowcami, bo mnie gołymi pięściami zabiją i winchestera zabiorą. |
heh, to jest gra, albo bijesz konia albo posuwasz królowa,
strategie trzeba miec,
myslis ze tylko ciebie leje 1 osoba? niektórzy tak maja codziennie;]
gra... |
|
|
|
 |
Yamakasi
:/

Nick w grze: Yamakasi
PlemiÄ™: AJMAROWIE
|
Wys³any: 2007-05-07, 05:58
|
|
|
jestem na nie!! bo niby jakbyśmy zabierali bronie? Mówiąc o tak: " Ej ja Cie zaraz zaatakuje a ty mi oddasz bron, nawet jak przegram?" a myślisz ze jak mi Shpilka zakosiła rewolwer albo Szegi mnie " cofnął o 1 lvl " to mnie to zniechęciło? Kup sobie za 10, 98 zł sachema to bedziesz mogł sie chować nawet na 2 dni... |

|
|
|
|
 |
orzel [Usuniêty]
|
Wys³any: 2007-05-07, 14:24
|
|
|
ciekawe co powiesz jak wyjedziesz gdzieś na 3 dni lub dłużej (np. na wakacje) |
|
|
|
 |
Technix [Usuniêty]
|
Wys³any: 2007-05-07, 15:23 Re: Ograniczenie
|
|
|
Adam_eS napisa³/a: | Technix napisa³/a: | ByÅ‚y już takie tematy, ale musze to przerobić jeszcze raz.
heh, to jest gra, albo bijesz konia albo posuwasz królowa,
strategie trzeba miec,
gra... |
Nie widze tu dużego podobieństwa do szachów, ze strategią to nie wiem o co tobie chodzi jak tamten wyleciał ni z gruszki, ni z pietruszki, a jak wróciłem to byłem trupem.
[quote="Adam_eS"]
gra...[/qote]
No to co napisałem to był przykład, widze, że cytować potrafimy, tylko z czytaniem ze zrozumieniem nieco gorzej! Chodzi mi o to ograniczenie, a o tym, że inni też tak mają to wiem, przecież napisałem, że podobne było! To ma innym nieco ulżyć kiedy nie mogą sie schować do tipi, a niebezpieczeństwo pojawia sie znikąd! Jedyne ostrzeżenie było na chacie plemiennym, na 2 godziny przed atakami dywanowymi, a brzmiało mniej więcej tak: Odchodze do mrocznych wojowników", tylko drobny szczegół, że wróciłem po fakcie, czyli jak sie zalogowałem zobaczyłem napis: Jesteś trupem!
Można zrobić, że jest to np do 12 lv, bo podobno "między wyższymi poziomami nie ma większej różnicy"...
W tym wypadku, "tylko 3lv" przesądziły o tym, że umarłem.
Pisałeś jeszcze , czy myśle, że tylko mnie leje 1 osoba.Lać mnie leje, tylko czemu akurat ta bez przerwy, aż mnie zabiła?Najgorsze było to, że w sumie nie mogłem temu zapobiec...
P.S.:Kiedy to moje konto zostanie usunięte? |
|
|
|
 |
wafal
Moderator

Nick w grze: wafal
Wiek: 32 Do³±czy³: 20 Wrz 2006 Posty: 1004 Sk±d: wziąć kasÄ™ na piwo?
|
Wys³any: 2007-05-07, 16:36
|
|
|
Ja jestem na nie!
Jak ja mam komuś broń wziąć? 3 ataki, a jak się nie uda to trudno, nie?
P.S.
Nie potrafisz grać nie graj ;P |
|
 |
Holigula_Mixrus

Nick w grze: Holigula_Mixrus
PlemiÄ™: Brudne Stopy
Wiek: 32 Do³±czy³a: 21 Mar 2007 Posty: 634 Sk±d: Å»arki Letnisko
|
Wys³any: 2007-05-07, 17:58
|
|
|
Ehh mnie Shpilka atakuje po 5 razy dzienjie i do tego jeszcze nares czy cos takiego i jakos gram. O sorry grałam bo mam juz tego dość |
_________________ Lecz zaklinam, niech żywi nie tracą nadziei!
A kiedy trzeba, na śmierć idą po kolei,
Jak kamienie przez Boga rzucane na szaniec...
1. Moderator nie nabija wpisów - moderator ma wiele do przekazania.
2. Moderator nie myli siÄ™ - moderator ma inne zdanie.
3. Moderator nie obija siÄ™ - moderator czuwa.
4. Moderator nie rozmywa tematu - moderator przypomina o innych ważnych sprawach.
5. Moderator nie obraża innych - moderator dobitnie zwraca uwagę.
6. Moderator nie flooduje - moderator ekspresywnie wyraża swoje myśli.
7. Moderator nie wykłóca się - moderator szkoli userów.
8. Moderator nie porusza głupich tematów - moderator sprawdza czujność userów.
9. Kto przychodzi ze swoimi przekonaniami - wychodzi z przekonaniami moderatora.
10. Szanuj moda swego - możesz mieć gorszego.
 |
|
|
|
 |
Yamakasi
:/

Nick w grze: Yamakasi
|
Wys³any: 2007-05-07, 18:22
|
|
|
Cytat: | ciekawe co powiesz jak wyjedziesz gdzieś na 3 dni lub dłużej (np. na wakacje) | Normalnie... Dajesz komus zaufanemu hasło na konto zeby sie opiekował! i o wszystkim mówisz SiVo i po sprawie. I jeszcze zdejmujesz bron |

|
|
|
|
 |
Technix [Usuniêty]
|
Wys³any: 2007-05-08, 20:46
|
|
|
wafal napisa³/a: | Jak ja mam komuÅ› broÅ„ wziąć? 3 ataki, a jak siÄ™ nie uda to trudno, nie? |
To co sie pytasz?
"9. Nie wolno udostępniać swojego konta innym osobom."
Więc nie ma o czym mówić.
P.S.: Wafal, ta gra nie zależy od skila, chociaż spróbuj to przeczytać lub pokaż komuś innemu jeśli już czytałeś, może ktoś inny potrafi w twoim domu czytać ze zrozumieniem i wytłumaczy tobie, o co mi chodzi
[ Dodano: 2007-05-08, 20:50 ]
Holigula_Mixrus napisa³/a: | Ehh mnie Shpilka atakuje po 5 razy dzienjie i do tego jeszcze nares czy cos takiego i jakos gram. O sorry graÅ‚am bo mam juz tego dość | ]
Co to było :D pomieszane z poplątanym, ale i tak dobry przykład, że część graczy ma tego dość, ale szkoda, że tak mało się o tym mówi i mało graczy wchodzi na forum :( |
|
|
|
 |
wafal
Moderator

|
Wys³any: 2007-05-09, 17:02
|
|
|
Technix, chyba raczej ty nie potrafisz czytać ze zrozumieniem
Chodzi mi oto, że jesli zaatakuje osobę x i jej nie zabiorę broni w 3 atakach a zostało jej np 10 hp i już 4 ataku nie mogę, bo sie nie da ;/
Technix napisa³/a: |
wafal napisa³/a: |
Jak ja mam komuś broń wziąć? 3 ataki, a jak się nie uda to trudno, nie? |
To co sie pytasz?
Więc nie ma o czym mówić. |
W ogóle o czym ty mi tutaj piszesz??? |
Ostatnio zmieniony przez wafal 2007-05-09, 18:42, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Technix [Usuniêty]
|
Wys³any: 2007-05-09, 17:52
|
|
|
wafal napisa³/a: | quote="Technix"]
wafal napisał/a:
Jak ja mam komuś broń wziąć? 3 ataki, a jak się nie uda to trudno, nie?/quote]
To co sie pytasz?
Więc nie ma o czym mówić.
W ogóle o czym ty mi tutaj piszesz??? |
Punkt 9 należy do regulaminu i był odpowiedzią na post yamakasiego, sam pokazujesz, że jednak czytać ze zrozumieniem nie umiesz.
Chodzi o to, żeby nie można było więcej niż np 5 razy atakować osoby nie online, a z tym pytaniem to sam sobie odpowiedziałeś, bo piszesz
wafal napisał/a:
Jak ja mam komuś broń wziąć? 3 ataki, a jak się nie uda to trudno, nie?
Tak więc jeśli sam siebie nie rozumiesz to po co ta dyskusja?
Rozłoże to na czynniki może nie proste, ale łatwiejsze, żebyś miał ogólne pojęcie o co chodzi
"ak ja mam komuś broń wziąć?"
Po co ci broń?Jeśli żyjesz to znaczy, że masz wystarczająco dobrą, a jeśli zabijesz w 1, góra 2 atakach, to znaczy, że naprawde jesteś w stanie pokonać tą osobę, a nie atakujesz, leczysz się, i tak x razy, bo wiesz, że ten ktoś jest bezradny, poniważ widzisz, że nie ma go online
"3ataki"
To zaczyna być chamienie się na kogoś, chyba, że jest online, to jeszcze przejdzie.
"a jak siÄ™ nie uda to trudno, nie?"
No właśnie! Niech w granicach zdrowego rozsądku to się wszystko toczy."raz podozem, raz na wozie", podobno na tym opiera się ta gra, ale w ten sposób to tak: mam np 14 lv Atakuje foxiego zabieram mu troche zdrowia(on jest offline) Leczę się atakuje lecze się i tak x razy i nareszcie go zabijam. I co ciesze się, że w sumie oszustwem go zabiłem?
Dajmy prosy przykładdbiega ktos do ciebie i ciach nożem. Ucieka. żyjesz, ale jesteś ranny. Idziesz następnego dnia i tak samo(tylko, że jest tak jakbyśbył niedostępny, czyli uleczyć się nie możesz), najwyżej ty go troche poobijałeś, ale on jest silniejszy wyższy itd. Tak x razy i co? Umierasz. I co?Czy to było sprawiedliwe według ciebie? |
|
|
|
 |
wodz [Usuniêty]
|
Wys³any: 2007-05-09, 17:54
|
|
|
ta gra polega na tym zeby atakowac i zabierac bron sprzedawac ulepszac sie i tak dalej |
|
|
|
 |
wafal
Moderator

|
Wys³any: 2007-05-09, 18:46
|
|
|
Technix, no to byś zacytował jego i byś odpowiedział... A nie mnie cytujesz i odpowiadasz Yamie...
Zakazu nie bedzie!!!
Zamykam... |
|
 |
|
|