|
INDIANIE.net
Oficjalne forum
|
Plemiona-przedszkola he he he |
Głupie, prawda? |
tak |
|
20% |
[ 7 ] |
nawet bardzo |
|
17% |
[ 6 ] |
Nie wiem, po co to czytać? |
|
28% |
[ 10 ] |
Nieskończenie głupie, za długie nie do przeczytania itd. itp. etc. :P |
|
34% |
[ 12 ] |
|
Gosowa: 17 |
Wszystkich Gosw: 35 |
|
|
|
Autor |
Wiadomo |
Technix
Nick w grze: Indianin
Doczy: 10 Lip 2008 Posty: 29 Skd: Polska
|
Wysany: 2008-07-12, 19:14 Plemiona-przedszkola he he he
|
|
|
Część z graczy ma już dwudziestyktóryś poziom. Sprzedają broń, dzięki czemu niższe poziomy też mają dobrą broń. Problem z tym jak się w to 'wbić' Kiedyś to wystarczyły 2-3 tygodnie, najwyżej miesiąc i szło jakoś przeżyć (mi się akurat nie udało, ale co tam :P). W razie czego do tipi i jakoś przeczekać, porobić wspólne. Teraz, żeby kupić sprzęt dający szanse na przeżycie, trzeba siedzieć coraz dłużej, a 'limit arenowy' to nadal 5 level. Za obronę 5-10 tysiaków, bo mniejsze bez sensu. Koń 12 tysiaków w górę. Broni nie kupować, bo i tak zabiorą :). Średnio 20 tysięcy, ale przecież to co jest teraz może się zmieniać, broń dobra zawsze będzie droga, ale coraz coraz coraz droższa. Co mi da to, że będę miał ochronę np. 12 za 2 tysiące, ajk praktycznie każdy ma broń 15+?. Na 4 levelu z płukania złota wychodzi około 150 uśredniając, odając inwestycje 100 zł dziennie, czyli ewentualnie we wakacje to ze 3 płukania i masz to 550 na rękę. W 40 dni uzbierasz na to wszystko, co da ci szansę na przeżycie 15 lub mniej minut (można iść na wyprawę) pomiędzy 1 wejściem do tipi, a drugim. Pytanie tylko co z poziomam? Bez broni (którą się straci :p)poluje się ze stratami w zdrowiu, szman coraz droższy. Najlepiej będzie chyba wydać wszystko na ekwipunek zrobić ten 6 level, schować się do tipi, robić wspólne kupić inwestycje, ekwipunek i znowu i znowu...
Największym problemem teraz jest to: W czasie kiedy będę zbierał na tą ochronę, pojawi się lepsza broń, a wróg będzie miał przewagę w statystykach. EQ będzie się pojawiało coraz wolniej, bo trudniej jest zrobić poziom, ale co z tego? Ano to, że więcej wrogów będzie w posiadaniu 'aktualnego' ekwipunku, a ty będziesz coraz bardziej w tyle, bo odstęp pomiędzy jedną bronią a drugą nic ci nie da, bronie będą zwiększały swoją cenę coraz bardziej, coraz szybciej, a ty z tym 4 nie zwiększysz swojej wydajności, pozatym, nikt cię nie przyjmie do plemienia z którego mógłbyś uzyskać dostęp do lepszej broni i większych zarobków. Teoretycznie wysyłanie sms'ów coś ci da, ale to też złudne wrażenie: pieniądz będzie tracił na wartości. Łatwiej będzie kupić broń 'myśliwską', ale żeby mieć szansę w starciu z innymi indianami okaże się bezużyteczna.
No właśnie, gdyby podniesiono ten próg do np 6 levelu (następnej inwestycji) byłoby trochę łatwiej. Możnaby zrobić też 'plemiona-przedszkola' dla niskolevelowców (nieukrywam, ze chodzi także o mnie ) które nie będą mogły wypowiadać wojen, a także nie będą miały dostępu do do wszystkich wspólnych robót. Możnaby w rozsądnym czasie zdobyć takiesobie wyposażenie i spróbować dostać się do zwykłego plemienia. Teraz przykładowo akademii nie będzie (Ah, gdzie te czasy ;P), bo byłaby masakrowana przez wszystko (niewykluczone, że plemie macierzyste też, pomyłki się zdarzaja he he he).
Takie plemiona mogłyby mieć także ograniczenie liczebności, ale to wyszłoby już samo, bo np 15 do skalpowania bladej twarzy to trochę jest :). Najwyżej byłyby mniejsze odstępy pomiędzy tymi robotami, ale byłyby one nieco mniej dochodowe (tak to by była za szybka 'produkcja' co z inflacją (która daje się we znaki, naprawdę))
Wiem, że od razu będzie ten temat zamknięty, skrytykowany, zbluzgany, zmieszany z błotem, może tylko tytuł zachęci was do zobaczenia tego postu, którego wielu nie będzie czytać, a jeszcze mniejsza garstka postara się zrozumieć. Prawdopodobnie high'levele powiedzą, że to niepotrzebne, ale oni to z jednego ataku mają więcej niż ja przez miesiąć b ędę miał :P. Zapewne jakiś mod (np. wafal, którego serdecznie pozdrawiam :P) zaraz to zamknie lub wyrzuci, chociaż pare minut czasu zleciało :) |
_________________ "Co jest najważniejsze w życiu?" "Koniki!"
"No weź nie przesadzaj, koniki akurat... A dla ciebie co jest najważniejsze?" "Koniki! -odpowiedział mój kolega
"hahahah, no nie ironizuj, ona nie wie co mówi!" |
|
|
|
 |
Holigula_Mixrus

Nick w grze: Holigula_Mixrus
Plemię: Brudne Stopy
Wiek: 31 Doczya: 21 Mar 2007 Posty: 634 Skd: Żarki Letnisko
|
Wysany: 2008-07-12, 21:58
|
|
|
Wow! Przeczytałam całe, w słowo w słowo!! xD No dobra a teraz do rzeczy;D
To co piszesz to nie prawda... Ja coraz częściej widzę jak gracz gra 3 tygodnie i ma już 18 lvl! Dla mnie to zbędne... Są plemiona, które przyjmują ludzi od 4 lvl wystarczy poszukać;D
Na razie ode mnie to wszystko, nie mam zbytnio czasu... Jak inni się wypowiedzą to dodam coś jeszcze;D
PS: Ja tego tematu na razie nie zamknę a mogę bo jestem tym modem;D Ta mała czcionka jest boska;D |
_________________ Lecz zaklinam, niech żywi nie tracą nadziei!
A kiedy trzeba, na śmierć idą po kolei,
Jak kamienie przez Boga rzucane na szaniec...
1. Moderator nie nabija wpisów - moderator ma wiele do przekazania.
2. Moderator nie myli się - moderator ma inne zdanie.
3. Moderator nie obija się - moderator czuwa.
4. Moderator nie rozmywa tematu - moderator przypomina o innych ważnych sprawach.
5. Moderator nie obraża innych - moderator dobitnie zwraca uwagę.
6. Moderator nie flooduje - moderator ekspresywnie wyraża swoje myśli.
7. Moderator nie wykłóca się - moderator szkoli userów.
8. Moderator nie porusza głupich tematów - moderator sprawdza czujność userów.
9. Kto przychodzi ze swoimi przekonaniami - wychodzi z przekonaniami moderatora.
10. Szanuj moda swego - możesz mieć gorszego.
 |
|
|
|
 |
Technix
|
Wysany: 2008-07-13, 10:30
|
|
|
No ja jakoś nie widzę plemion od 4 levela co mają choćby ok 10 członków w górę , widziałem tylko Apachów, ale raz, 31 członków, a raz 4 :P To jeśli nic z tych rzeczy to może choćby przedłużyć czas płukania złota, bo się noc marnuje. Dać sachemom to 12 lub 24 lub ile tam chcą godzin, a zwykłym graczom choćby 8-10. I tak na wyższych levelach (na niższych też, tylko poniżej 5 nie) wszyscy siedzą w tipi, może sachemy coś sobie tam wypłuczą. A tak to mogę wykorzystać całą noc na płukanie, nie będę o północy wstawa żeby przedłużać, dajcie spokój... Będzie z 10 h to wszystko pójdzie nieco szybciej, bo z tych 550 zrobi się może ze 700 :D
Ale naprawdę, inflacja zżera zarobki, bo rzeczy poniżej ok ~17 to już stają się coraz słabsze na graczy. Może możnaby zrobić inwestycje co 1 level? Albo szybszy wzrost zarobków? Moje najlepsze podejście do tej gry (w sumie to siostry, ale czasem ją tam wspomagałęm, obserwowałem ceny przedmiotów ^^) to było wyjście ze szamańską zbroją i rewolwerem na 5 levelu (wtedy jeszcze nie było koników) :D Zabili ją po kilku minutach ludzie z 7 czy tam któregoś levelu... Na menelach (tutaj się troszkę słabo orientuję) to było takie wkurzające, że w obronie praktycznie cały czas się przegrywało ze słabszymi, a wystarczyło raz zaatakować delikwenta, żeby mieć spokój na te 3 dni. Taka to była losowość he he he...
A może w ogóle zrobić coś takiego, ze kto chce to idzie na arene, kto nie to sobie normalnie gra? Później można przeżyć tylko i wyłącznie w tipi (no dobra, uente może sobie wyjśćna pare ataków :P) Jak już wspomniałem, to co można teraz dostać za kilka tysięcy to jest dobre na wiewióry. W sumie zawsze to, co tanie to będzie zwykły szajs :P
BTW: Napisałem koników, bo przypomniałą mi się pewna uczennica pewnej klasy (zresztą pisałem to już kiedyś na forum), która odpowiedziała na pytanie "Co jest najważniejsze w życiu?" "Koniki!"
P.S: JAk dobrze, że dodałem wreszcie tą czwartą odpowiedź w ankiecie :) |
"No weź nie przesadzaj, koniki akurat... A dla ciebie co jest najważniejsze?" "Koniki! -odpowiedział mój kolega
|
|
|
 |
Holigula_Mixrus

|
Wysany: 2008-07-13, 10:56
|
|
|
Jestem za nie. Jak to nie walczyć na arenie? To własnie urok tej gry!! To ja nie walcxze na arenie i szybkjo wbije lvl bo wiem, że nie beda mnie atakowac!
Kto powiedział, że gra ma być łatwa? Aha i nie pisz tyle bo mało kto to przeczyta... Ja jestem tutaj wyjatkiem... |
4. Moderator nie rozmywa tematu - moderator przypomina o innych ważnych sprawach.
9. Kto przychodzi ze swoimi przekonaniami - wychodzi z przekonaniami moderatora.
 |
|
|
|
 |
Technix
|
Wysany: 2008-07-13, 12:27
|
|
|
Dobra dobra, to może chociaż próg podwyższyć? Teraz na4 levelu to jak się czasem 200 uda zarobić to szok! Właśnie wolałbym gdybym wszystko musiał kupować od kramarza, ale nie byłoby areny. Wracając do zarobków, to ceny są za wysokie, żeby w ogóle wchodzić na 5 level.
Najlepiej, gdyby niektółrym plemionom dać właśnie taki status plemienia dla początkującyh, podwyższyć próg areny do np. 6 levelu, przedłużyć czas płukania złota (i tak to nie będzie wielkie ułatwienie, tylko od 1-6 poziomu bo potem się złota nie płucze) i może inwestycje co poziom. Oto postulaty indiańskiej Solidarności :P |
|
|
|
 |
Holigula_Mixrus

|
Wysany: 2008-07-13, 14:22
|
|
|
Nie! Bo znowu ludzie będą multikonta zakładać! Inwestycja co lvl też nie... Wiesz ile my płacimy za inwe?? Ja teraz pewnie bede musiała z 50k albo i więcej dać by kupić nową... |
 |
|
|
|
 |
Technix
|
Wysany: 2008-07-13, 15:11
|
|
|
A kto Ci narzuca kupowanie inwestycji? :P
Multi były, są i będą, a zwykli gracze sobie na wyposażenie nie zarobią... |
|
|
|
 |
wredna_squaw
Szefowa...
Nick w grze: wredna_squaw
Plemię: Brudne_Stopy
Doczya: 02 Wrz 2007 Posty: 109 Skd: Warszawa
|
Wysany: 2008-07-14, 13:06
|
|
|
Holigula_Mixrus napisa/a: | Wiesz ile my płacimy za inwe?? Ja teraz pewnie bede musiała z 50k albo i więcej dać by kupić nową... |
Ano niestety... Konkretniej - 57.265, ale zwróci się już po 3 tygodniach, bo daje aż 2.852,64 złota dziennie! Kolejna - z tego co słyszałam - też się zwraca w jakieś 3 tygodnie (no - z niewielkim okładem). Co prawda kosztuje jakieś marne 86.098 sztuk złota ala ponoć przynosi 4.009,68 złota dochodu dzień w dzień...
Stara indianka radzi - inwestuj w inwestycje ale z wypłatą poczekaj aż zainwestujesz :D |
|
|
|
 |
Technix
|
Wysany: 2008-07-14, 13:41
|
|
|
No więc właśnie, nie widzę problemu, inwestycje nie przynoszą przecież strat a i nikt nie zmusza cię do kupna, więc w czym problem? |
|
|
|
 |
wredna_squaw
Szefowa...
Nick w grze: wredna_squaw
Plemię: Brudne_Stopy
Doczya: 02 Wrz 2007 Posty: 109 Skd: Warszawa
|
Wysany: 2008-07-14, 16:07
|
|
|
Problem w tym, że inwestycje co poziom doprowadzą do tego, że kupno inwestycji na poziomie dwudziestym-którymś będzie kosztować kilka milionów przynosząc jednocześnie kilkaset tysięcy zysku dziennie.
Technix - czy na pewno tego chcesz?
Bo po zastanowieniu ja jestem na tak ... |
|
|
|
 |
Technix
|
Wysany: 2008-07-14, 16:39
|
|
|
No ile razy mam wam to mówić? Tak czy siak będą tyle kosztować, chodzi o to, żeby do tego doszło. Co z tego ile będą kosztować? I tak się na to uzbiera, bo coraz droższe inwestycje dają coraz większe dochody. I po raz któryś: Jak się nie chce to nie trzeba kupować inwestycji.
Nawet jak się będą coraz dłużej zwracać to jak się zrócą to będzie dużo kasy :) A tak na marginesie, to przecież można skłonić Siva (chyba :P), żeby te inwestycje się zwracały najwyżej przez te 2 tygodnie, ale i to wydaje mi się trochę niepotrzebne dlatego, że przecież od poziomu do poziomu potrzeba coraz więcej czasu, a nim on minie to inwestycje się zwrócą, a może na następne zarobisz .
Głownie chodzi o te plemiona, żeby nadać status dla beginnersów :P
Żeby nie było, że plemiona niskoleelowe są masarowane we wszystkich wojnach.
To podwyższenie progu też by się przydało, bo potem narzekacie, ze wszyscy są w tipi. Jak mają za słaby sprzęt i są bez szans to co mają robić? |
|
|
|
 |
wafal
Moderator

Nick w grze: wafal
Plemię: AJMAROWIE
Wiek: 32 Doczy: 20 Wrz 2006 Posty: 1004 Skd: wziąć kasę na piwo?
|
Wysany: 2008-07-14, 18:12
|
|
|
Kolejny wyjątek ;P
Jeżeli jakieś plemię chce to sobie robi akademie (np. Chiricahua). Inne nie chcą to nie robią. Mówisz, że nie ma plemienia dla niskich poziomów - nie ma to je załóż ;D A tak na poważnie to MenelskiePlemie, Chiricahua_bis raczej by Cię przyjęli.
Inwestycja co poziom? Nie - będzie ona kosztować tak jak napisała wredna_squaw miliony oraz będzie dawała kilka tysięcy na dzień. Teraz naradza się pytanie - kto ją kupi? Ten kto będzie zbieraj na nią kilkadziesiąt lub kilkaset dni...
Wysyłanie smsów i sprzedaż piórek obecnie się opłaca, ponieważ chodzą one po ~5k. Czyli za 10.98 mamy ~50k. Za te 50k kupimy ochronę z 24 oraz zostaie mam jeszcze trochę na broń z 24. Dołożymy do broni troszkę i mamy broń. Konia kupujemy z 23 i mamy wypasiony sprzęt do ok 14/15 poziomu. Będzie nas to troszkę kosztować, bo 21.96 zł. No ale cóż... Większość gier on-line ma taką wadę, że jak płacisz to grasz, a jak nie to nie grasz ;P |
|
 |
Technix
|
Wysany: 2008-07-14, 18:26
|
|
|
:P kto będzie kupował? To oczywiste, ja :P No dobra, chciałem iść do Chiracauha, ale najpierw było, żem za sałaby, a teraz mam niestabilną sytuację z internetem (umowa była do wczoraj hehehe). Akademia będzie zawsze masakrowana, bo tam będą niższe poziomy. A tak w ogóle to trochę odkłądam tą sprawę, bo nie żyję :P Rozbudowywałem tipi i i chyba spadłem z rusztowania :D |
|
|
|
 |
Borszczu
Siurak The Great

Nick w grze: Borszczu
Plemię: INKOWIE
|
Wysany: 2008-07-16, 14:18
|
|
|
Technix napisa/a: | No ja jakoś nie widzę plemion od 4 levela co mają choćby ok 10 członków w górę , widziałem tylko Apachów, ale raz, 31 członków, a raz 4 :P |
Czemu tak się dzieje? Bo w 3 dni bez problemu można nabić ~12 lvl. Gdybyś mniej myślał, a więcej grał to nie miałbyś problemów.
Twoja analiza z 1 posta pokazała jedynie Twoja nieudolność w tej grze. To co piszesz to istne brednie. Niskie poziomy maja ogromna przewagę nad wyższymi, jeśli tylko umie się ja wykorzystać... |
|
|
|
 |
Old_Shatterhand
Nick w grze: konto sprzedane
Plemię: Chiricauha
Doczy: 03 Kwi 2008 Posty: 352 Skd: --
|
Wysany: 2008-07-21, 09:48
|
|
|
Chyba każdy na początku miał problemy z dostaniem się do plemienia. To normalnie, że początki są trudne. Na wszystko trzeba zapracować. Nic za darmo nie przyjdzie. Zmiany w inwestycjach nie są potrzebne... Ja muszę iść na urlop na 1-2 tygodnie, żeby odłożyć na inwestycję. Chyba tylko ktoś kto śpi na pieniądzach mógłby sobie pozwolić na kupowanie inwestycji co lvl wtedy... |
_________________ ... |
|
|
|
 |
|
|