Gra niesprawiedliwa? Przewaga nad innymi? |
Autor |
Wiadomo¶æ |
Kaka_Milan [Usuniêty]
|
Wys³any: 2008-07-17, 11:35
|
|
|
Cytat: | edit: Proszę powstrzymać się od beznadziejnych postów typu ''Jak Ci się nie podoba to spadaj''. Każdy ma prawo wyrazić na tym forum swoje zdanie. |
Naucz się czytać... A jak nie przeczytałeś całego tematu to się nie wypowiadaj, bo wątek tylko zaśmiecasz...
Borszczu napisa³/a: | iszesz jakbyÅ› myÅ›laÅ‚ dupa a nie gÅ‚owÄ…. |
I wzajemnie. Serwer wcale nie jest taki drogi, a SiVo nie dostaje tylko pieniędzy za Esa za złotówkę. Sachemów mnóstwo ludzie wykupują, z tego co już są niezłe zyski... Załóżmy, że serwer kosztuje 400zł. To znaczy, że potrzeba na niego 50 sachemów (w przybliżeniu). 50 sachemów! Co to jest? Jak najlepsi gracze przez cały rok wykupią ich 12. Czyli starczy tylko 5 graczy, którzy wykupują go co miesiąc. A takich graczy jest na pewno bardzo dużo... |
|
|
|
 |
mietek3
Nick w grze: goog
|
Wys³any: 2008-07-17, 11:37
|
|
|
Dlaczego my niemożemy mieć tańszych piórek? |
|
|
|
 |
Molph
Nick w grze: mohave
PlemiÄ™: AJMAROWIE
Do³±czy³: 01 Sty 2008 Posty: 248 Sk±d: CheÅ‚m
|
Wys³any: 2008-07-17, 11:41
|
|
|
Kaka_milan załóż sobie własną grę (jak potrafisz oczywiście), poświęć jej tyle czasu, znoś narzekania graczy, cały czas ją zmieniaj, dodawaj nowe rzeczy, zajmie Ci to kupę czasu. I co za darmo byś robił takie coś? Wątpię, więc daj już spokój. |
|
|
|
 |
Borszczu
Siurak The Great

Nick w grze: Borszczu
PlemiÄ™: INKOWIE
|
Wys³any: 2008-07-17, 11:54
|
|
|
lol, no skoro to jest taki intratny biznes to czemu jeszcze się nie zakręciłeś w tym kierunku i nie stworzyłeś własnej gry? |
|
|
|
 |
Holigula_Mixrus

Nick w grze: Holigula_Mixrus
PlemiÄ™: Brudne Stopy
Wiek: 31 Do³±czy³a: 21 Mar 2007 Posty: 634 Sk±d: Å»arki Letnisko
|
Wys³any: 2008-07-17, 11:56
|
|
|
Dokładnie! Potraficie się tylko czepiać! I to bzdetów! Sami stwórzcie taką grę, jak wam tutaj nic nie pasuje... |
_________________ Lecz zaklinam, niech żywi nie tracą nadziei!
A kiedy trzeba, na śmierć idą po kolei,
Jak kamienie przez Boga rzucane na szaniec...
1. Moderator nie nabija wpisów - moderator ma wiele do przekazania.
2. Moderator nie myli siÄ™ - moderator ma inne zdanie.
3. Moderator nie obija siÄ™ - moderator czuwa.
4. Moderator nie rozmywa tematu - moderator przypomina o innych ważnych sprawach.
5. Moderator nie obraża innych - moderator dobitnie zwraca uwagę.
6. Moderator nie flooduje - moderator ekspresywnie wyraża swoje myśli.
7. Moderator nie wykłóca się - moderator szkoli userów.
8. Moderator nie porusza głupich tematów - moderator sprawdza czujność userów.
9. Kto przychodzi ze swoimi przekonaniami - wychodzi z przekonaniami moderatora.
10. Szanuj moda swego - możesz mieć gorszego.
 |
|
|
|
 |
SiVo
Administrator Wódz nad wodze :)

Nick w grze: sivo
PlemiÄ™: Apache
Do³±czy³: 29 Sie 2006 Posty: 625 Sk±d: WrocÅ‚aw
|
Wys³any: 2008-07-22, 13:11
|
|
|
Kaka_Milan napisa³/a: | Serwer wcale nie jest taki drogi, a SiVo nie dostaje tylko pieniÄ™dzy za Esa za zÅ‚otówkÄ™. Sachemów mnóstwo ludzie wykupujÄ…, z tego co już sÄ… niezÅ‚e zyski... Załóżmy, że serwer kosztuje 400zÅ‚. To znaczy, że potrzeba na niego 50 sachemów (w przybliżeniu). 50 sachemów! Co to jest? Jak najlepsi gracze przez caÅ‚y rok wykupiÄ… ich 12. Czyli starczy tylko 5 graczy, którzy wykupujÄ… go co miesiÄ…c. |
mhmm.... widać, że nie znasz realiów... nawet przy założeniu, że serwer kosztuje tylko 400zł za rok (a tak niestety nie jest) to jak to dzielisz przez te 50 sachemów (nie wiem skąd ty to wziołeś) to wychodzi, że niby 8zł zarabiam... chciałbym... z sachema za 9zł plus Vat do mnie trafia 3,5zł tyle, że brutto, czyli z tego mi zabierają jeszcze podatek... pomijając wszystie inne koszty i czas to jeszcze jest taki szkopuł, że za serwer trzeba pierw zapłacić a dopiero później można zacząć zarabiać...
a co do przewagi nad innymi to teoretycznie przecież każde udogodnienie daje przwagę... jakie by nie było
Kaka_Milan napisa³/a: | SiVo napisa³/a: | a to jak kto to wykorzysta i odbiera to już "jego broszka"... |
Zaprzeczasz sam sobie... Czyli jednak są tam udogodnienia stwarzające przewagę, ale niekoniecznie trzeba je wykorzystywać? A jak umrzesz przez to (kilka razy mi się już tak zdarzyło...) ,że ktoś miał sachema to po prostu uznasz, że miałem pecha, iż posiadacz konta premium akurat swoje udogodnienia wyprowadził przeciwko mnie? |
przecież mając sachema też może zginąć... nie jesteś nietylkalny. a to że możesz kogoś częściej atakować wcale nie oznacza, że musisz
Kaka_Milan napisa³/a: | SiVo napisa³/a: | BRUTTO to ja mam z tego "aż" 36gr |
Traktujesz to jako pracę, za która odbierasz wynagrodzenie?! |
niestety z uwagi na "szalone" zarobki tego się nie da traktować jako pracę, co najwyżej jako hobby... a że jeszcze podatek zabierają to (niestety) normalne - teoretycznie jakbyś pomagał sąsiadowi np. kosić trawnik za przsłowiowe 10zł to też według prawa musisz zapłacić podatek, bo jak nie to jest to praca na czarno :> |
|
|
|
 |
Old_Shatterhand
Nick w grze: konto sprzedane
PlemiÄ™: Chiricauha
Do³±czy³: 03 Kwi 2008 Posty: 352 Sk±d: --
|
Wys³any: 2008-07-25, 17:47
|
|
|
Szacunek dla Siva za gierkę. I prośba, byście się przestali bać większych innowacji, bo one choć zabierają czas mogą przynieść grze sporą popularność, a co za tym idzie większe zarobki. Pozdrawiam. |
_________________ ... |
|
|
|
 |
lukas9189
User

Nick w grze: lukas9189
Wiek: 32 Do³±czy³: 11 Lut 2008 Posty: 178 Sk±d: Pabianice
|
Wys³any: 2008-07-28, 15:09
|
|
|
ja jestem pewien ze jak by za śmierć nie trzeba było smsa wysyłać to by w to ludzie grali i po czasie zaczeli brać sahemy, ja nie nakłaniam swoich znajomych do gry w indian a tym bardziej w meneli bo wiem żeby grać trzeba miec na koncie pare złotych...moze upodobnić tą grę do takich jak np plemiona...tam nie odczuwasz braku konta premium nie musisz nic płacić żeby grać jak ktoś cię zaatakuje, jest tam paredziesiąt tysięcy graczy a ta gra mogła by być lepsza niż plemiona bo jest prosta ciekawa i grywalna tyle że jest problem z kasą. Tutaj jest może z 2,5 graczy z tego gra z 300-500max troche kukieł. z czego większość jest bo zamienia złoto na kase albo se gra dla jaj, więc nie dziwcie się że smsy na sahem wysyła 50 osób jakby nie była taka hamska gra że: Jesteś martwy daj smsa albo zagrasz znowu za 3 dni, to może i by grali ludzie po za tym z kasą to widzę ze SiVo ma za reklamy też, może jakby auto wkrzeszanie było tylko jeśli masz na sobe broń albo trzeba było czekać tylko 1 dzień może więcej graczy grało bo założe się że połowa odpuszcza na 8 lvlu jak po raz 100 ginie i wysyła esa tak jak ja na menelach. Tyle jest tu lepiej że na urlopie mozna zarobić na eq i sie jakoś bronić przed silniejszymi i nie ma ograniczenia na bronie i jest większa waluta...pozdro heh |
_________________ ==========: :==========
 |
|
|
|
 |
Old_Shatterhand
|
Wys³any: 2008-07-29, 14:11
|
|
|
Pewnie tak... Może jakby się nie traciło za każdym razem broni na którą się zbierało 2-3 tygodnie, może jakby był podział itemów np. w stylu prawdziwego rpg np. z mapą człowieka w stylu tibii to by było fajniej... Dużo nie trzeba. |
_________________ ... |
|
|
|
 |
Borszczu
Siurak The Great

Nick w grze: Borszczu
PlemiÄ™: INKOWIE
|
Wys³any: 2008-07-29, 15:29
|
|
|
Old_Shatterhand napisa³/a: | Może jakby siÄ™ nie traciÅ‚o za każdym razem broni na którÄ… siÄ™ zbieraÅ‚o 2-3 tygodnie |
Toc cała filozofia tej gry. Bez tego straci na atrakcyjności. |
|
|
|
 |
Old_Shatterhand
|
Wys³any: 2008-07-29, 21:52
|
|
|
Tak, tyle że niektórzy zarabiają dzięki układom o których mi nic nie wiadomo niestety grubą kasę i te 2-3 tygodnie zmniejszają do 2-3 dni (a może sekund?...)
Cytat: | Serwer wcale nie jest taki drogi, a SiVo nie dostaje tylko pieniędzy za Esa za złotówkę. Sachemów mnóstwo ludzie wykupują, z tego co już są niezłe zyski... Załóżmy, że serwer kosztuje 400zł. To znaczy, że potrzeba na niego 50 sachemów (w przybliżeniu). 50 sachemów! Co to jest? Jak najlepsi gracze przez cały rok wykupią ich 12. Czyli starczy tylko 5 graczy, którzy wykupują go co miesiąc. A takich graczy jest na pewno bardzo dużo... |
Nie znam się na tym kompletnie, ale jeśli się na czymś zarabia, ale się nad tym nie pracuje to wkrótce może to pzestać dawać zyski... |
_________________ ... |
|
|
|
 |
Master12313
Nick w grze: Miszczunio123
Do³±czy³: 31 Lip 2008 Posty: 9 Sk±d: BiaÅ‚a Podlaska
|
Wys³any: 2008-07-31, 17:34
|
|
|
Byś tylko poszedł na łatwizne... |
|
|
|
 |
Old_Shatterhand
|
Wys³any: 2008-07-31, 22:19
|
|
|
Poczekaj aż dojdziesz tak do 16-18 lvlu. ;] |
_________________ ... |
|
|
|
 |
SiVo
Administrator Wódz nad wodze :)

Nick w grze: sivo
PlemiÄ™: Apache
Do³±czy³: 29 Sie 2006 Posty: 625 Sk±d: WrocÅ‚aw
|
Wys³any: 2008-08-21, 13:43
|
|
|
Old_Shatterhand napisa³/a: | Może jakby siÄ™ nie traciÅ‚o za każdym razem broni na którÄ… siÄ™ zbieraÅ‚o 2-3 tygodnie |
a co proponujesz? |
|
|
|
 |
...Morderca
Nick w grze: Zawodowy_Morderca
Do³±czy³: 03 Sty 2008 Posty: 202 Sk±d: Polska
|
Wys³any: 2008-08-21, 15:47
|
|