|
INDIANIE.net
Oficjalne forum
|
Przesuniêty przez: Holigula_Mixrus 2008-10-18, 19:05 |
Usunięcie moderatora ZM ze stanowiska. |
Czy ZM powinien odejść? |
TAK |
|
62% |
[ 20 ] |
NIE |
|
31% |
[ 10 ] |
Nie mam zdania. |
|
6% |
[ 2 ] |
|
G³osowañ: 32 |
Wszystkich G³osów: 32 |
|
|
|
Autor |
Wiadomo¶æ |
Borszczu
Siurak The Great

Nick w grze: Borszczu
PlemiÄ™: INKOWIE
|
Wys³any: 2008-09-28, 10:13
|
|
|
Old_Shatterhand napisa³/a: | Najlepiej gdyby moderatorzy w ogóle nie byli graczami i tyle... |
No jasne, najlepiej zatrudnić jakiegoś emeryta i dać mu najniższa krajowa za moderowanie... W sumie to najlepiej emerytowanego żeby nie miał rodziny, która mogłaby w to grac bo i wtedy podejrzewalibyście go o stronniczość.
Cytat: | Jak smutno, że z prawie 2k graczy jedynie paru zna Indian i do tego w stopniu podstawowym. |
2k? Skąd te dane bierzesz? Jeśli jest 200 aktywnych to wielki ukłon. Reszta to martwe konta odwiedzane raz na miesiąc, przez co się nie kasują.
Cytat: | Indianin wyrzeknie się swojego syna jeśli ten splamił honor rodziny. |
Bla bla bla, a PSL wyrzeknie sie swojego członka, jeśli ten da się przyłapać dziennikarza TVN na swojej głupocie. Nie wracaj do żadnych wzniosłych ideałów, bo to jest nie na miejscu. Ta gra jest produktem, który ma się sprzedawać w tak zdemoralizowanym społeczeństwie jak my. |
|
|
|
 |
Old_Shatterhand
Nick w grze: konto sprzedane
PlemiÄ™: Chiricauha
Do³±czy³: 03 Kwi 2008 Posty: 352 Sk±d: --
|
Wys³any: 2008-09-29, 15:29
|
|
|
To niech będzie 200 osób... A jeśli chodzi o to młode społeczeństwo to moderatorzy powinni wychowywać tę młodą hołotę, a nie puszczać płazem. Żeby to czegoś uczyło. Żeby potem mógł się pochwalić jaką taką wiedzą na temat Indian. Ale z takim stanem umysłowym moderatorów to uczyć można wulgaryzmu itd. ;)
PowracajÄ…c od tematu:
statystyka dla ZM jest miażdżąca... Gdyby zrobić podobną dotyczącą np. Wafala pewnie byłoby odwrotnie. Ale nierozumny człowiek może stwierdzić, że chcę obalić cały mod team (jak to już Borszczu i Mohave tu pisali) i przejąć władzę . Trzeba być naprawdę ograniczonym człowiekiem, żeby tak sądzić. ;]
Ty Borszczu nie wiesz co to znaczy klimat. Tylko mi nie wyjeżdżaj regułką z wiki. ;] Przydałoby się stworzyć przynajmniej namiastkę klimatu. Ta gra zamiast go nabierać robi się coraz bardziej bezbarwna. |
_________________ ... |
|
|
|
 |
moonchild
Nick w grze: moonchild
Do³±czy³a: 17 Lip 2008 Posty: 64 Sk±d: ...
|
Wys³any: 2008-09-29, 15:56
|
|
|
Holigula_Mixrus napisa³/a: | Kamil1101 napisa³/a: | Temat zaczÄ…Å‚ siÄ™ od rozmyÅ›laÅ„ nad obaleniem moda Z_M, skoÅ„czyÅ‚ na dodatkowej liÅ›cie moderatorów. Już teraz widać na forum jak zachowujÄ… siÄ™ niektórzy w stosunku do modów. PoruszajÄ… sprawy których i tak nie udowodniÄ… (np. sprawa Z_M, ktory nie banuje wulgarnie odzywajÄ…cego siÄ™ gracza Bugi, jedna z przyczyn dla których naraziÅ‚ siÄ™ na WaszÄ… nieÅ‚askÄ™) krytykujÄ…c jego dziaÅ‚ania, a wlaÅ›ciwie ich brak. Chcecie udowodnić jego winÄ™, pokazać, że nie nadaje siÄ™ na moda, czyniÄ…c siebie mimochodem lepszym. ProszÄ™ pomyÅ›leć, nie każdy może być zawsze i wszÄ™dzie, dlatego popieram jednÄ… z wczeÅ›niejszych rozwiÄ…zaÅ„, a mianowicie zwiÄ™kszeniu iloÅ›ci stron na głównym placu do 3, widocznÄ… nie tylko dla moderatorów, lecz także dla każdego gracza.
Jestem bezstronny, i dodam, że pragniecie stworzyć utopie, w której kolega ma donosić na kolegę, do momentu gdy uzbiera mu się możliwie najwięcej warnów, a na jego opisie pojawi się czerwony napis "Zbanowany". Ten który nie daje warnów niektórym osobom, jest przez Was stracony. Mogę się założyć, że każdy z Nas ma osobę, której by nie zbanował, nawet jeśliby sypała wiązankami na placu. Gdy liczba moderatorów wzrośnie problem powinien się rozwiązać, ale tylko pozornie. Z czasem wszyscy się ze sobą poznają i znowu pojawi się post tego pokroju, że ktoś jest nieaktywny itd i musi odejść. Na jego miejsce wejdzie 2 nowych modow. W ten sposób znowu spotkamy się na podobnej dyskusji;)
Teraz czekam na wytknięcie mi wszystkich moich niedociągnięć ;) |
Zgadzam się... Nic dodac, nic ująć...
wredna_squaw napisa³/a: | JeÅ›li siÄ™ zdarzy, że w jednym plemieniu bÄ™dzie 6 osób o wiÄ™kszej niż przeciÄ™tna uczciwoÅ›ci, dojrzaÅ‚oÅ›ci i zaangażowania w grÄ™ to nie widzÄ™ przeszkód, żeby caÅ‚a szóstka byÅ‚a moderatorem. A jak w innym plemieniu bÄ™dzie 50 Å‚obuzów i hultai to - mimo swojej liczebnoÅ›ci - żadna z tych osób nie powinna dostÄ…pić tego zaszczytu. |
Dokładnie... I nie rozumiem czemu ta dyskusja dalej trwa... |
Trwa dokładnie dlatego
15:47 ziomalek1 - heh magnum jak cos to ja do zabijania tych ciot jestem chętny
15:47 kaban99 - Mohave ty mi przypominasz ta osobe z tym winem z wreku keke
15:47 Magnum - Tyleq stracił 40 ran, zostało mu jeszcze 27 sam Cie zabijam prawie;p
15:46 mohave - Tyleq stracił 41 ran, zostało mu jeszcze 0
15:46 ziomalek1 - ehh nie mogliście sie zmówić ? a nei raz jedem potem drugi i trzecie
15:46 mohave - jeb sie cioto ;)
i jeżeli laska nie rozumiesz tego, że nie mam zamiaru takich rzeczy na placu czytać i konieczna jest większa liczba modów, to chyba tylko zostaje mi stwierdzić, że dla Ciebie takie słownictwo jest normalne |
|
|
|
 |
Holigula_Mixrus

Nick w grze: Holigula_Mixrus
PlemiÄ™: Brudne Stopy
Wiek: 31 Do³±czy³a: 21 Mar 2007 Posty: 634 Sk±d: Å»arki Letnisko
|
Wys³any: 2008-09-29, 16:14
|
|
|
moonchild napisa³/a: | Trwa dokÅ‚adnie dlatego
15:47 ziomalek1 - heh magnum jak cos to ja do zabijania tych ciot jestem chętny
15:47 kaban99 - Mohave ty mi przypominasz ta osobe z tym winem z wreku keke
15:47 Magnum - Tyleq stracił 40 ran, zostało mu jeszcze 27 sam Cie zabijam prawie;p
15:46 mohave - Tyleq stracił 41 ran, zostało mu jeszcze 0
15:46 ziomalek1 - ehh nie mogliście sie zmówić ? a nei raz jedem potem drugi i trzecie
15:46 mohave - jeb sie cioto ;)
i jeżeli laska nie rozumiesz tego, że nie mam zamiaru takich rzeczy na placu czytać i konieczna jest większa liczba modów, to chyba tylko zostaje mi stwierdzić, że dla Ciebie takie słownictwo jest normalne |
To dzisiejszy plac? Bo akurat jestem i nie ma tych wypowiedziedzi... Mało tego... Nie zycze sobie by mówić na mnie laska! A moderatorów wiecej nie będzie! Dlaczego? Bo SiVo nie ogłosił naboru;D |
_________________ Lecz zaklinam, niech żywi nie tracą nadziei!
A kiedy trzeba, na śmierć idą po kolei,
Jak kamienie przez Boga rzucane na szaniec...
1. Moderator nie nabija wpisów - moderator ma wiele do przekazania.
2. Moderator nie myli siÄ™ - moderator ma inne zdanie.
3. Moderator nie obija siÄ™ - moderator czuwa.
4. Moderator nie rozmywa tematu - moderator przypomina o innych ważnych sprawach.
5. Moderator nie obraża innych - moderator dobitnie zwraca uwagę.
6. Moderator nie flooduje - moderator ekspresywnie wyraża swoje myśli.
7. Moderator nie wykłóca się - moderator szkoli userów.
8. Moderator nie porusza głupich tematów - moderator sprawdza czujność userów.
9. Kto przychodzi ze swoimi przekonaniami - wychodzi z przekonaniami moderatora.
10. Szanuj moda swego - możesz mieć gorszego.
 |
|
|
|
 |
Molph
Nick w grze: mohave
PlemiÄ™: AJMAROWIE
Do³±czy³: 01 Sty 2008 Posty: 248 Sk±d: CheÅ‚m
|
Wys³any: 2008-09-29, 16:15
|
|
|
Masz już 1 ostrzeżeń! (4 ostrzeżenia = BAN)
Twoje ostrzeżenia:
OD: Zawodowy_Morderca za wypowiedź: jeb sie cioto ;)
żal!!
Nie wiecie to nie piszcie! |
|
|
|
 |
moonchild
|
Wys³any: 2008-09-29, 16:30
|
|
|
Mi nie chodzi o to, że nie dostałeś za to warna, tylko, że takie teksty często wiszą długo na placu, zanim jakiś mod łaskawie je usunie i ew. wręczy warna.
Skoro wkleiłam to o 16:14 to znaczy, że od 15:46 wisiało, co najmniej pół godziny przy ok 20 osobach on-line, znaczy się, że w godzinach szczytu nie ma żadnego moda, który na bieżąco kontroluje to co się dzieje na ławce.
Ja naprawdę nie rozumiem, dlaczego nie może być więcej modów placu?? |
|
|
|
 |
Holigula_Mixrus

|
Wys³any: 2008-09-29, 16:34
|
|
|
Bo my sobie tak wymysliśmy wiesz?! I nie denerwujcie mnie takimi pytaniami! Godziny szczytu? One są od 16 a potem od 20... |
4. Moderator nie rozmywa tematu - moderator przypomina o innych ważnych sprawach.
9. Kto przychodzi ze swoimi przekonaniami - wychodzi z przekonaniami moderatora.
 |
|
|
|
 |
Old_Shatterhand
|
Wys³any: 2008-09-29, 16:35
|
|
|
O! Dałeś sobie warna z konta ZM, żeby ten post powstał? ;)
Tak jak Blady_Dziob zrobił konto Old_Dupperland. Trzeba być naprawdę niesamowitym idiotą, żeby mi wmawiać, że 3 lvl pokonał bodajże 23 ;]
To oczywiście ironia i nie mam podstaw, by cię o to podejrzewać (Bladego_dzioba owszem mam).
Ale ZM warnuje za co popadnie (ale tylko nas) i dla zachowania resztek pozoru sporadycznie (was). Oprócz tego jest ordynarny, niekulturalny, nie lubi ortografii itd. Jeśli nie chcecie zmian to przynajmniej zmieńcie tego moda na innego. Niech będzie Uente, Marcino, ale nie on. Większość tak uważa, ale wy macie klapki na oczach i za dużo sobie wyobrażacie. Dodatkowo SiVo was utwierdza w tym przekonaniu, że tu rządzicie. Co na dobre grze nie wychodzi... |
_________________ ... |
|
|
|
 |
moonchild
|
Wys³any: 2008-09-29, 16:43
|
|
|
Holigula_Mixrus napisa³/a: | Bo my sobie tak wymysliÅ›my wiesz?! I nie denerwujcie mnie takimi pytaniami! Godziny szczytu? One sÄ… od 16 a potem od 20... |
Typowa odpowiedz, jak się nie ma żadnych agumentów... Jak się nie masz nic konkretnego do napisania, to sie nie pisze, po co zaśmiecać forum??... ręce opadają
A opisana sytuacja miała miejsce w czasie godzin szczytu przez Ciebie wymienionych (o 16.14 były na placu wpisy za które należy się warn)
I kolejny przykład:
16:33 piuropusz - ziomalek leszczu zamkni morde i siedz dalej w tipi |
|
|
|
 |
Holigula_Mixrus

|
Wys³any: 2008-09-29, 16:54
|
|
|
Świetnie! Mamy być 24h na dobę w online! Nawet rachunków nie mogę zapłacić, a co dopiero mówić by coś zjeść..! Opanujcie się trochę1 My mamy swoje zycie prywatne również... |
 |
|
|
|
 |
moonchild
|
Wys³any: 2008-09-29, 16:57
|
|
|
Czy Ty naprawdÄ™ nic nie rozumiesz czy tylko udajesz??
Nie możecie być 24h online i macie swoje życie - masz świętą rację
I właśnie dlatego powinno byc więcej modów!!!! każdy z nich będzie kilka godzin w miarę swoich możliwości i zajęć i wszyscy będą zadowoloni.
Czy ja gdzieś napisałam, że masz siedzieć 24h online??? nie!!! więc czytaj ze zrozumieniem - to bardzo cenna umiejętność |
|
|
|
 |
Holigula_Mixrus

|
Wys³any: 2008-09-29, 17:00
|
|
|
Ale nowych modów nie będzie bo SiVo nie zrobił naboru!! To teraz ty nie zrozumiesz... My bez admina nic nie zrobimy |
 |
|
|
|
 |
moonchild
|
Wys³any: 2008-09-29, 17:08
|
|
|
I właśnie po to jest ta dyskusja, żeby SiVo zobaczył, że jest taka potrzeba
Ale Ty oczywiście mimo, że się żalisz na brak czasu, to twierdzisz inaczej:
Holigula_Mixrus napisa³/a: |
Dokładnie... I nie rozumiem czemu ta dyskusja dalej trwa... |
|
|
|
|
 |
...Morderca
Nick w grze: Zawodowy_Morderca
Do³±czy³: 03 Sty 2008 Posty: 202 Sk±d: Polska
|
Wys³any: 2008-09-29, 20:02
|
|
|
Old_Shatterhand napisa³/a: | Ale ZM warnuje za co popadnie (ale tylko nas) i dla zachowania resztek pozoru sporadycznie (was). Oprócz tego jest ordynarny, niekulturalny, nie lubi ortografii itd. JeÅ›li nie chcecie zmian to przynajmniej zmieÅ„cie tego moda na innego. Niech bÄ™dzie Uente, Marcino, ale nie on. WiÄ™kszość tak uważa, ale wy macie klapki na oczach i za dużo sobie wyobrażacie. Dodatkowo SiVo was utwierdza w tym przekonaniu, że tu rzÄ…dzicie. Co na dobre grze nie wychodzi... |
Myśle że Blady,Bugi,Mohave,Dzako i inni na pewno mają ode mnie warny jak zasluzą ale Wy oczywiście myślicie ze jestescie jedynymi ktorzy dostają warny...
Kiedy niekulturalny mi powiedz? Bedziesz wypominal jednÄ… wiadomosc pw do konca gry czy masz cos innego?
Pff... nie miales co wymyśleć tylko ze nie lubie ortografi? Ostro jedziesz :]
Widocznie dla Siva to pasuje jak jeszcze jestem wiec czego sie czepiacie? Może zmience temat a nie piszeci tutaj o rzeczach które nie wnosza nic do tego tematu? |
_________________ Zawodowy_Morderca The Best :) |
|
|
|
 |
Old_Shatterhand
|
Wys³any: 2008-09-29, 20:10
|
|
|
Nie pamiętam żadnej wiadomości na priv, ale dobrze, że sam to pamiętasz. :)
Owszem dostają warny... ale tylko wtedy jak to zauważymy.
Hmm. Ok. Ortografia nie lubi ciebie.
Nie sądzę, żeby SiVo był zadowolony z tego, że wielu graczy coraz bardziej się zniechęca. Bardziej odpowiednie tu będzie stwierdzenie, że SiVo nie dba o tę grę, więc również nie dba o jakość moderowania...
Miej resztki honoru i jeśli 64% głosujących chce, żebyś odszedł - odejdź. Zwolnij miejsce dla kogoś innego z twojego teamu. Niech to będzie ktoś odpowiedniejszy. Sam mówiłeś, że nie masz zbyt wiele czasu. Więc niech to będzie ktoś aktywniejszy, co nie jest zresztą jedynym warunkiem... |
_________________ ... |
|
|
|
 |
|
|