Ochrona za pieniądze :) |
Autor |
Wiadomo |
Tyleq
cFaNiAkI 4EvEr
Nick w grze: Tyleq
Plemię: Chiricauha
Wiek: 31 Doczy: 29 Maj 2008 Posty: 224 Skd: Jastrzębie Zdrój
|
Wysany: 2008-10-15, 22:11 Ochrona za pieniądze :)
|
|
|
Ochrania mnie lechu za 15k tygodniowo, odpłatna ochrona chyba nie jest zabroniona ? |
_________________ Tyleq nie kradnie - bierze, co mu sie nalezy
Tyleq nie grozi - uswiadamia o przyszlosci
Tyleq nie rozkazuje - stanowczo doradza
Tyleq nie spi - Tyleq CZUWA !!!
Tanie wino jest dobre, bo jest dobre i tanie :) |
|
|
|
 |
Old_Shatterhand
Nick w grze: konto sprzedane
Doczy: 03 Kwi 2008 Posty: 352 Skd: --
|
Wysany: 2008-10-15, 22:25
|
|
|
Mnie też ochrania Lechu. :)
Znów zmieńcie regulamin, bo wam nie wyszło. xD |
_________________ ... |
|
|
|
 |
Shikari
Nick w grze: FOXI
Doczy: 19 Wrz 2008 Posty: 73 Skd: Lubień
|
Wysany: 2008-10-15, 22:33
|
|
|
Mnie również lechu ochrania więc niech się nikt nie czepia że łamie regulamin bo ja mu płacę za ochronę!!! |
|
|
|
 |
blanek
Nick w grze: blanek
|
Wysany: 2008-10-15, 22:37
|
|
|
Mnie rowniez ochrania lechu |
|
|
|
 |
wafal
Moderator

Nick w grze: wafal
Plemię: AJMAROWIE
Wiek: 32 Doczy: 20 Wrz 2006 Posty: 1004 Skd: wziąć kasę na piwo?
|
Wysany: 2008-10-15, 22:45
|
|
|
Nie ma czegoś takiego jak ochranianie za kasę. Wszelkie przelewy złota będą traktowane przez SM i SiVo jako push ;) |
|
 |
Tyleq
cFaNiAkI 4EvEr
|
Wysany: 2008-10-15, 22:47
|
|
|
hahahhaha śmieszny jesteś, do tej pory było a teraz już nie ma ? mohave się cenił 20k tygodniowo i jakoś wtedy wam nie przeszkadzało ... ok push zabroniony, ale ochrona za pieniążki ? :) |
|
|
|
 |
wafal
Moderator

Nick w grze: wafal
Wiek: 32 Doczy: 20 Wrz 2006 Posty: 1004 Skd: wziąć kasę na piwo?
|
Wysany: 2008-10-15, 23:02
|
|
|
Od jutra tj. 16 września już nie można chronić za złoto, bo to push. |
|
 |
Tyleq
cFaNiAkI 4EvEr
|
Wysany: 2008-10-15, 23:03
|
|
|
Teraz ty to wiesz co mi możesz w tej grze :) |
|
|
|
 |
luchu
Nick w grze: lechu
Doczy: 18 Kwi 2008 Posty: 46 Skd: z Polski
|
Wysany: 2008-10-15, 23:06
|
|
|
wafal napisa/a: | Nie ma czegoś takiego jak ochranianie za kasę. Wszelkie przelewy złota będą traktowane przez SM i SiVo jako push ;) |
Wafal, że tak powiem: masz czelność się jeszcze wypowiadać na temat moralności w tej grze...???
I jak mówi Tyleq: proceder ochrony zawsze był, a teraz Wam coś nie pasuje?
P.S. Was już chyba po prostu skręca jak mnie widzicie. Trudno znieść prawdę, że się przegrało przy równych prawach i zasadach, to trzeba się wszystkiego już chwytać...
Mohave się przechwalał, że on tu rządzi, a prawda jest taka, że nie daliście rady przy równych zasadach. Co więcej, to niektórzy Ajmarowie sprowokowali tą sytuację podejmując decyzję o blokadzie dostępu do itemów z 27 lvl. Wtedy moi ludzie zdecydowali, że w takim razie muszą sami sobie ten dostęp legalnie zrobić. Jak widać dość skutecznie to szło. Na tyle skutecznie, że stwierdziliście, że uczciwie to Was dogonimy i trzeba było po błędy w grze sięgać.
[ Dodano: 2008-10-15, 23:07 ]
wafal napisa/a: | Od jutra tj. 16 września już nie można chronić za złoto, bo to push. |
A gdzie masz napisane, że ochrona za złoto jest zabroniona. Lepiej już nic nie pisz... |
|
|
|
 |
pompka
Kapitan_Bomba
Nick w grze: pompka
Doczy: 11 Pa 2008 Posty: 17 Skd: sie bierze zloto O_o
|
Wysany: 2008-10-16, 03:42
|
|
|
A jak ktoś nie będzie miał na szamana i mu przekaże złoto na szamana to też dostanę bana za pushowanie? Jeżeli chcę koledze pożyczyć złoto np na inwestycję to też nie mogę? to po co jest plemię? Chcecie ograniczyć funkcję plemienia do jedynie robienia wspólnych?
Szczerze mówiąc to srogo was porypało z tym. Niech do Waszych mózgów dotrze wiadomość że to jest gra zespołowa. A czy w zespole się nie wspiera nawzajem? Proste że się wspiera. Nie każdy ma pieniądze lub chęć wydać pieniądze na piórka żeby za złoto z nich expić. Ogarnijcie się. Takimi durnymi ograniczeniami zniszczycie tą grę. Nie możecie pojąć że push to nie jest sponsorowanie lidera? Push jest wtedy gdy przelewamy na inne konto złoto lub itemy w celu jego przyspieszonego rozwoju a sami nic z tego nie mamy. Tutaj mamy inną sytuację. Przelewamy złoto na lidera aby mieć itemy po cenie kramarza.
Podajecie argument że ceny itemów są niskie. Są niskie. To fakt. Ale wcale nie dlatego że występuje zjawisko w Waszym mniemaniu pushu tylko dlatego że w grze nie ma ograniczenia na ekwipunek. To jest przyczyną niskich cen itemów. Na menelach powszechna jest praktyka sponsorowania jednej osoby która bije lvle a jakoś ceny itemów nie są drastycznie niskie.
Widać że ktoś kto wpadł na ten chory pomysł w ogóle nie orienuje się w prawach rządzących rynkiem. Ceny zależą od popytu i podaży. A popytu na słabe itemy nie ma bo każdy woli sobie kupić lepsze skoro może ich używać.
Z resztą skoro nie mozna przelać komuś złota to po co jest opcja przelewania złota? Skasujmy ją. I skasujmy w ogóle bazar itemów. Niech da się tylko kupić piórka.Jak już zdecydujecie się zostawić bazar w spokoju to nie ingerujcie w to kto komu co i za ile sprzeda. Czemu ludzie kupują mercedesy za grube tysiące skoro mogą kupić sobie malucha? I to i to jeździ. Może ja tez chcę mieć kamień za 10k dla lansu. To nie jest Wasza broszka czy kupię kamień za 1, 100 czy 10k.
Dążycie do tego żeby każdy biegał z tym co ma u kramarza. Bo jak kupię lepszy eq? Gdy przeleję komus złoto żeby mi kupił itemy po cenie kramarza to obie osoby dostaną bany za push.
Po za tym taki przepis jest doskonałym sposobem na zbanowanie innych graczy. Założę sobie kukłę miesiąc porobie wspólne, popłuczę złoto po czym przeleję całą kasę na uente i ma facet bana. Albo lepiej!! Przeleję całą kasę na Holigulę! I na co to komu?
Jeżeli jednak nadal chcecie to wprowadzić to ja poświęcę swoje konto i będę przelewał całe złoto na konto Holiguli. I co? Też dostanie bana? Jeżeli ona mi odda złoto spowrotem to będzie oznaczało funckję banku. Będzie trzymać mi złoto żebym ja go nie stracił na arenie. Banki też są zabronione. I wtedy Holigula też dostanie bana?
A co z ludźmi którzy wymieniają kasę? Też dostaną bany? A co z ludźmi którzy sprzedają złoto za doładowania do telefonów( bo i takie praktyki są w tej grze na porządku dziennym) też dostaną bany?
Swoją drogą to gdy kupię coś od kogoś na bazarze to też spowoduję jego szybszy rozwój. Tak więc i handel jest formą pushu wedłog Waszego rozumowania...
Tytułem końca. Nie wiem kto wpadł na taki pomysł ale musiał być nieźle naćpany albo jest po prostu głupi. Wprowadzając w życie takie ograniczenie jednocześnie uśmiercacie tą grę. |
|
|
|
 |
Molph
Nick w grze: mohave
Doczy: 01 Sty 2008 Posty: 248 Skd: Chełm
|
Wysany: 2008-10-16, 07:23 Re: Ochrona za pieniądze :)
|
|
|
Tyleq napisa/a: | Ochrania mnie lechu za 15k tygodniowo, odpłatna ochrona chyba nie jest zabroniona ? |
To ja chcę iść z Twoim koksikiem na spara skoro on taki ochraniacz, da się załatwić? |
|
|
|
 |
Old_Shatterhand
|
Wysany: 2008-10-16, 10:32
|
|
|
Ładnie Pompka. ;) Ześwirowali całkiem, bo się boją stracić władzę. |
_________________ ... |
|
|
|
 |
Molph
|
Wysany: 2008-10-16, 11:06
|
|
|
Old_Shatterhand napisa/a: | Ładnie Pompka. ;) Ześwirowali całkiem, bo się boją stracić władzę. |
8 dni, szykujcie piórka. Nie długo wasz Pan wróci. |
|
|
|
 |
Old_Shatterhand
|
Wysany: 2008-10-16, 11:41
|
|
|
A myślałem, że stały ban. :/ W takim razie trza by było zgłosić, że Twoja kukła: Dmuchawka nadaje się do zbanowania. |
_________________ ... |
|
|
|
 |
Molph
|
Wysany: 2008-10-16, 11:43
|