współpraca |
Autor |
Wiadomo¶æ |
janusz
Nick w grze: janusz
Do³±czy³: 16 Maj 2009 Posty: 4 Sk±d: polska
|
Wys³any: 2009-05-16, 17:35 współpraca
|
|
|
Witam,
Przygotowuje wspólnie z moim czeskim partnerem program rozwoju turystycznego w czechach. Jednym z elementów tego programu będzie wioska indiańska. Poszukuje osób chetnych do współpracy przy tym projekcie. Pozdrawiam. J.Gierucki
kontakt email- gierucki@interia.pl , tel. 663-646-580 |
|
|
|
 |
Old_Shatterhand
Nick w grze: konto sprzedane
PlemiÄ™: Chiricauha
Do³±czy³: 03 Kwi 2008 Posty: 352 Sk±d: --
|
Wys³any: 2009-06-22, 22:38
|
|
|
O człowieku... Fatalnie trafiłeś. Na tym pustkowiu ostała się jedynie głupota niczym piasek na Saharze. |
_________________ ... |
|
|
|
 |
janusz
|
Wys³any: 2009-06-23, 12:07
|
|
|
Zawsze bawi mnie to kiedy słucham jak ludzie, którzy nie podejmując żadnego działania ani ryzyka z tym związanego, wypowiadaja kategoryczne sądy. Życzę dalszego , przyjemnego kontemplowania własnego zadufania w sobie. Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Old_Shatterhand
|
Wys³any: 2009-06-23, 23:58
|
|
|
Wybacz człowieku, ale nie rozumiem... xD Ja tylko chciałem powiedzieć, że to gra do której należy to forum i zrozumienia tu nie znajdziesz. Mogę powiedzieć, że interesuję się problematyką indiańską. Bardzo proszę mi wyjaśnić na czym będzie polegał punkt programu pt. wioska indiańska. |
_________________ ... |
|
|
|
 |
janusz
|
Wys³any: 2009-06-25, 12:59
|
|
|
Ok. Wygląda na to ,że mówimy o dwóch światach wirtualnym i rzeczywistym-) Ale przypadki także bywaja pożyteczne. Prawdopodobnie zamiesciłem moje ogloszenie nie tam gdzie należało. W tym znaczeniu rozumiem Twoją poprzednią wypowiedz i rzeczywiście ten kontekst może ja uzasadniać. Ale skoro już mówimy tu o moim projekcie to chcę Ci wyjaśnić,że jest on jak najbardziej realny a nie wirtualny. Zreszta początek został już zrobiony. Powstała wioska indiańska na pogranicznym terenie w Czechach. Składa sie na razie z 4 Tipi 5,5 m i 1 Tipi 9 m dla zajęć dydaktycznych. Ma funkcjonowć co najmiej od m-ca maja do października. W moim projekcjie mniejsze Tipi przeznaczone są dla osób które miałyby ochotę spędzic tam jakiś czas realizując swoje pomysły w zakresie zainteresowań indianistycznych a szczególnie sztuki i wzornictwa, i nie tylko.. ale także dla osób które chcialyby włączyc się w realizację programu dydaktycznego w formie stałej współpracy. Oczywiscie wymaga to szczegółowego uzgodnienia. Jednym słowem chciałbym aby ta wioska - żyła a nie była tylko miejscem dla przyjmowania wycieczek szkolnych i weekendowych gości. Teren który wybrałem sprzyja temu projektowi. Wioska posadowiona jest w zakolu rzeczki w otoczeniu lasów na kilkuhektarowej łące. W ramach tego programu zajmujemy sie także koleją wąskotorową , która przebiega obok.. Pozdrawiam wyjasniająco. Janusz |
|
|
|
 |
Old_Shatterhand
|
Wys³any: 2009-06-26, 00:18
|
|
|
Właśnie... Nie tu gdzie należało.
Byłem w takiej wiosce indiańskiej na Mazurach. ;) Robiliśmy remont budynku należącego do administracji tej wioski (oczywiście budynek nie jest integralną częścią tej wioski! xD). Przedsięwzięcie fajne. Jeśli chciałbym, jak to mówisz "ożywić" tę wioskę to potrzebujesz kontaktów z ludźmi, którzy nie tylko się interesują tematem, jak np. ja, ale są gotowi poświęcić wiele czasu.
Proponuję odwiedzić forum:
http://www.indianie.info/
tam na pewno znajdą się fanatycy, którzy będą umieli Ci efektywnie pomóc.
Bardzo proszÄ™ o fotografie tej wioski na mail: wgoracejwodziecompany@vp.pl
Jeśli uważasz, że ja mógłbym się do czegoś przydać, coś doradzić itd. to możesz napisać na gg: 138 17 217. |
_________________ ... |
|
|
|
 |
janusz
|
Wys³any: 2009-06-27, 11:34
|
|
|
Dziekuję za rzeczową odpowiedź. Chetnie skorzystam z Twojej wiedzy i doswiadczenia. Materiały które mam wrzucę Ci na skrzynkę. W tej chwili kończymy przygotowywanie stronki internetowej, za jakis m-c bedzie dostepna. Przeslę Ci oczywiscie adres. Czy używasz także Skyp,a? Przy okazji wskoczę na gg , którego praktycznie nie używam-). W każdym bądź razie wioska jest w tej chwili dostępna dla osób które miałyby ochotę tam pomieszkać i co nieco pomóc przy organizacji wioski, jeśli będą miały na to ochotę. Taki pomysł na wakacje , bez zobowiązań. Pozdrawiam. J.Gierucki |
|
|
|
 |
uente
Nick w grze: uente
Do³±czy³: 22 Wrz 2007 Posty: 26 Sk±d: JGA
|
Wys³any: 2009-07-11, 11:18
|
|
|
old no pokazałeś się z dobrej strony :) , wszystko co napisałeś jest prawdą.. tu nie ma czego szukać człowiek, który potrzebuje wsparcia w realu a szkoda... tej gry już nie ma, ta gra nie jest powiązana z zamiłowaniem do kultury indiańskiej (wyjątek OLD ! :). Janusz powodzenia w realizacji planu. Jak możesz to też mi wyślij fotki tego przedsięwzięcia, tak z ciekawości bo raczej nie będę w stanie pomóc.. zdravim Tomek :) uente@dami.pl |
|
|
|
 |
|