|
INDIANIE.net
Oficjalne forum
|
Żony |
Autor |
Wiadomo¶æ |
Nani [Usuniêty]
|
Wys³any: 2007-04-02, 22:08 Å»ony
|
|
|
Mam taki chytry pomysł . . . ;) No no, bez zartów. Kto czytał . . . na pewno nikt nie czytał, ale wrócę do tego później później. Otóż naszła mnie myśl by do indianie.net wprowadzić kobiety Indian, wiecie ich żony. Cały mój pomysł zgodny jest z realiami ndiańskimi a z pewnością wprowadzi wiele ulepszeń. Książka, o której chciałam napiać to ,,za ścianą wigwamu" Marka Hyjka. Wiele lat badał on w Ameryce życie Indian północy w potem na podstawie obserwacji wydał wyżej wymienioną książkę. Miałam szczęście ja przeczytać i dowiedziałąm się kilku ciekawych rzeczy. Otóż dla Indianina wziecie sobie żony było podobne do inwestycji. Musiał on wnieść wiele darów do rodziny wybranki by móc dostać ją za żonę. Ponad to długo musiał utrzymywać tesciów, zaopatrywac ich w mięso itd. w tej grze można by zrobić coś podobnego. Zrobilibyśmy rubrykę ,,Żona" gdzie każdy zainteresowany musiałby ,zapałcić" za żonę w postaci darów dla wymaginowanych teściów. Żona (w domyśle) zajmowałaby sie przygotowywaniem jedzenia i leczeniem ran męża dzięki czemu Indianin szybciej odzyskiwałby energię i zdrowie. Oczywiscie żony byłyby różne: ,,stare wdowy", ,,kobiety w srednim wieku", ,,młode panny" itp. Im młodsza, tym lepiej leczy. Dokładniej przedstawię pomysł jutro. |
|
|
|
 |
SiVo
Administrator Wódz nad wodze :)

Nick w grze: sivo
PlemiÄ™: Apache
Do³±czy³: 29 Sie 2006 Posty: 625 Sk±d: WrocÅ‚aw
|
Wys³any: 2007-04-03, 10:18
|
|
|
hehe, jaki szowinistyczny (jak na obecne realia) pomysł :P |
|
|
|
 |
silya_88 [Usuniêty]
|
Wys³any: 2007-04-03, 17:12
|
|
|
ekhm ale ja np. tak się składa, że nie chcę żony:P będzie wersja z mężami? |
|
|
|
 |
Nani [Usuniêty]
|
Wys³any: 2007-04-03, 17:39
|
|
|
Żona ma ,,pomagać" Indianinowi. Dzieki niej będzie szybciej zdrowiał a ,,inwestycje" przynosić 50% wiecej dochodów (bo to kobiety indiańskie zajmowąły sie uprawą ziemi. Ponad to kobieta mogłaby szyć mężkowi mokasyny, skóry, przepaski itp.
[ Dodano: 2007-04-03, 17:42 ]
SiVo napisa³/a: | hehe, jaki szowinistyczny (jak na obecne realia) pomysÅ‚ :P |
Ale tak było u Indian. Pamiętam, że czytałam w tej książce fragment opowiadania wzietego z życia jakiegoś młodego Indianina. Nie miał zbyt wiele i nie mógł nic dac w darze za ukochaną dziewczynę i zaproponował jej, ze razem uciekną. Ona mu na to odpowiedziałą z oburzeniem: ,,chce być kupiona jak uczciwa dziewczyna". |
|
|
|
 |
Holigula_Mixrus

Nick w grze: Holigula_Mixrus
PlemiÄ™: Brudne Stopy
Wiek: 31 Do³±czy³a: 21 Mar 2007 Posty: 634 Sk±d: Å»arki Letnisko
|
Wys³any: 2007-04-03, 19:00
|
|
|
Mi pomysł się podoba mozna by zrobić że mąż by bronmił zony jak ktos by ja zaatakował(na arenie walk) ona mogła by mu szyć ochrone czym wyższy lvl tym lepsza np 1lvl mokasyny 5lvl skóra z kojota itp mogło by też być że jak nowy gracz który własnie załozył konto tutaj mugł by sobie wybrac rodziców a oni by sie nim opierkowasli np do 5lvl jak będzie trzeba to moge cios jeszcze do tego tematu weymyślec to jest moja pierwsza myśl która przyszła mi do głowy |
_________________ Lecz zaklinam, niech żywi nie tracą nadziei!
A kiedy trzeba, na śmierć idą po kolei,
Jak kamienie przez Boga rzucane na szaniec...
1. Moderator nie nabija wpisów - moderator ma wiele do przekazania.
2. Moderator nie myli siÄ™ - moderator ma inne zdanie.
3. Moderator nie obija siÄ™ - moderator czuwa.
4. Moderator nie rozmywa tematu - moderator przypomina o innych ważnych sprawach.
5. Moderator nie obraża innych - moderator dobitnie zwraca uwagę.
6. Moderator nie flooduje - moderator ekspresywnie wyraża swoje myśli.
7. Moderator nie wykłóca się - moderator szkoli userów.
8. Moderator nie porusza głupich tematów - moderator sprawdza czujność userów.
9. Kto przychodzi ze swoimi przekonaniami - wychodzi z przekonaniami moderatora.
10. Szanuj moda swego - możesz mieć gorszego.
 |
|
|
|
 |
SiVo
Administrator Wódz nad wodze :)

Nick w grze: sivo
PlemiÄ™: Apache
Do³±czy³: 29 Sie 2006 Posty: 625 Sk±d: WrocÅ‚aw
|
Wys³any: 2007-04-03, 21:07
|
|
|
silya_88 napisa³/a: | tak siÄ™ skÅ‚ada, że nie chcÄ™ żony:P bÄ™dzie wersja z mężami? |
ale to sie już realiów o których mówi Nani nie trzymało :P
prosze zaproponować jakieś ceny co do tej "inwesycji" ;) |
|
|
|
 |
Borszczu
Siurak The Great

Nick w grze: Borszczu
PlemiÄ™: INKOWIE
|
Wys³any: 2007-04-03, 21:30
|
|
|
Hmm... Skoro mówimy o realiach indianskich to mozna by w itemach te ceny wyznaczyc. Przeciez oni nie uzywali złota tylko bawili sie w handel wymienny :PP Powiedzmy ze bedziemy płacic za nie w skórach i broniach :P |
|
|
|
 |
Nani [Usuniêty]
|
Wys³any: 2007-04-04, 08:33
|
|
|
No niby tak, ale trzeba by wprowadzić przy tym nową zmianę. Gdy Indianin upoluje jakies zwirze powiniśmy miec do wyboru czy zamieni to na złoto czy zostawi skóry. Wtey mógłby je wnieść jako ,,opłatę" za żonę albo gdyby już ją miał squaw (z języka Indian kobieta, żona) wyszywałaby z tego ubrania. |
|
|
|
 |
silya_88 [Usuniêty]
|
Wys³any: 2007-04-05, 11:54
|
|
|
SiVo napisa³/a: | silya_88 napisa³/a: | tak siÄ™ skÅ‚ada, że nie chcÄ™ żony:P bÄ™dzie wersja z mężami? |
ale to sie już realiów o których mówi Nani nie trzymało :P
prosze zaproponować jakieś ceny co do tej "inwesycji" ;) |
No ale można byłoby to jakoś naciągnąć, że np. kobieta ma tego męża, który dla niej zdobywa mięso, które ona przygotowuje nie tlyko dla męża przecież ale też dla siebie, dzięki czemu szybciej odzyskuje energię, jak nie ma męża nie ma kto zdobyć mięsa. nie podoba mi się ten antyfeminizm, ale cuż:P |
|
|
|
 |
Nani [Usuniêty]
|
Wys³any: 2007-04-05, 17:19
|
|
|
silya_88 napisa³/a: | kobieta ma tego męża, który dla niej zdobywa miÄ™so, |
Nie, nie, nie. To nie tak wygląda. M y gramy Indianami - mężczyznami. kobiety mają być dodatkiem, dzięki nim mżczyźni mają szybciej odzyskiwać energię a w inwestycje przynosić większe zyski. |
|
|
|
 |
Taran [Usuniêty]
|
Wys³any: 2007-04-05, 17:26
|
|
|
Nani napisa³/a: | silya_88 napisa³/a: | kobieta ma tego męża, który dla niej zdobywa miÄ™so, |
Nie, nie, nie. To nie tak wygląda. M y gramy Indianami - mężczyznami. kobiety mają być dodatkiem, dzięki nim mżczyźni mają szybciej odzyskiwać energię a w inwestycje przynosić większe zyski. |
No ale np jak sie jest kobieta jak silya_88 to lezby w indianach nie powinny byc. Proponuje by kobiety mialy mezów |
|
|
|
 |
Holigula_Mixrus

|
Wys³any: 2007-04-05, 18:01
|
|
|
A ja mysle,m ze to tak powinno wygladać.
Indianie(mężczyźni)od 7lvl MOGA WYBRAĆ SOBIE ZONĘ płacąc jej np 3k Mąż gdy cos upoluje oddaje skóre i mięso zonie by ona je ugotowała i zrobiła np mokasyny jęsli manp 4lvl albo woli sprzedac i dostaje za nia złoto. Mieso np z wiewióry moze dawać 5życia jemu i jej. Jak juz pisałam w częsniej mogli by oni miec dzieci czyli nowych graczy. Np klikaja chcemy miec dziecko i gdy jakis nowy gracz załozy konto to w tedy przychodzi mu na priv wiadomośc że ten i ta to sa jego rodzice. Bądą się nim opiekowac np do 6lvl a w tedy odchodzi by ciesysz sie wolnoscia:P Czym żona ma lepszy lvl tym lepiej przyżadza mieso(wiecej zycia się odzyskuje)i lepsza robi ochrone. Indianie(miężczyxni) mogliby np od 15lvl robić bronie. Oczywiście musiało by to długo trwac i czasem mogła by sie rozpaśc podczas ataku:P
mugłby sie w tedy wyswietlic taki komunikat:niestety ale twoja broń rozpadła się na części dzieki czemu twój przeciwnik cie pokonał i zabrał 476złota:D |
4. Moderator nie rozmywa tematu - moderator przypomina o innych ważnych sprawach.
9. Kto przychodzi ze swoimi przekonaniami - wychodzi z przekonaniami moderatora.
 |
|
|
|
 |
Borszczu
Siurak The Great

Nick w grze: Borszczu
PlemiÄ™: INKOWIE
|
Wys³any: 2007-04-05, 19:38
|
|
|
Holigula_Mixrus napisa³/a: | Indianie(mężczyźni)od 7lvl MOGA WYBRAĆ SOBIE ZONĘ |
W swietle naszego prawa stajemy sie dorosli w wieku 18 lat :P Moze to lekka przesada ale uwazam ze te zony jesli juz miałyby sie pojawic to ok 12-15 poziomu.
Holigula_Mixrus napisa³/a: | Jak juz pisaÅ‚am w czÄ™sniej mogli by oni miec dzieci czyli nowych graczy. Np klikaja chcemy miec dziecko i gdy jakis nowy gracz zaÅ‚ozy konto to w tedy przychodzi mu na priv wiadomoÅ›c że ten i ta to sa jego rodzice. BÄ…dÄ… siÄ™ nim opiekowac np do 6lvl a w tedy odchodzi by ciesysz sie wolnoscia:P |
Tutaj duzo bardziej pasowałoby opiekowanie nad graczami którzy rejestruja sie z naszych linków do skalpów. jesli ktos przez niego zakłada konto to jest pod twoja opieka. |
|
|
|
 |
Nani [Usuniêty]
|
Wys³any: 2007-04-05, 23:11
|
|
|
Taran, tutaj k a ż d y gracz jest mężczyzną ;) Wyobrażasz sobie Indiankę polującą i walczącą? Wyobraź to sobie na podstawie ,,The sims". Tworzysz gościa, kupujesz mu dom i szukasz żony. Każdy gracz kieruje życiem Indianina i ja chce doprowadzić do tego by mogli mieć żony do pomocy.
Teraz Holigula_Mixrus:
Holigula_Mixrus napisa³/a: | Indianie(mężczyźni)od 7lvl MOGA WYBRAĆ SOBIE ZONĘ pÅ‚acÄ…c jej np 3k Mąż |
Nie jej, lecz teoretycznym rodzicom. Już pisałam na czym to polega.
Holigula_Mixrus napisa³/a: | Jak juz pisaÅ‚am w czÄ™sniej mogli by oni miec dzieci czyli nowych graczy |
Już sama nie wiem gdzie to pisałeś, ale ja nigdzie nie znalazłam takiej wzmianki a śledziłam dokładnie temat. Jeśli chodzi o dzieci miałam taki pomysł, ale dotyczył tylko córek. Gdy dziewczyna dorasta rodzice mogą ,,wystawić ją na sprzedaż" czyli szukają jej męża. To zupełnie jak bazar. Inni gracze mogliby wsiąść sobie taką żonę od innych, a jeśli chodzi o synów można by zrobić tak, że przez jakiś czas mogą pomagać ojcu w polowaniach a potem ,,ruszają w świat i słuch po nich zaginął". Ale skupmy się na razie na samych kobietach bo z dziećmi będzie to na początek zbyt skomplikowane.
Holigula_Mixrus napisa³/a: | Indianie(miężczyxni) mogliby np od 15lvl robić bronie. |
Nie. To nie nalezy już do tematu a pozatym wyobrażasz sobie Indianina budującego tarczę lub rewolwer? By kobiety wyszywały skóry z upolowanej zwierzyny to dobry pomysł, ale zrobieniem broni to już w innym temacie (i tak jestem przeciw).
Borszczu napisa³/a: | W swietle naszego prawa stajemy sie dorosli w wieku 18 lat :P Moze to lekka przesada ale uwazam ze te zony jesli juz miaÅ‚yby sie pojawic to ok 12-15 poziomu. |
I to jest przesadą, bo Indianin mógł się ożenić gdy chciał, bez względu na wiek. Jedynym warunkiem jaki musiał spełnić (poza ,,opłatą" oczywiście) to stać się dobrym myśliwym i zyskać jakiś status społeczny. Z kolei kobieta mogła być wydana za mąż w momencie osiągnięcia dojrzałości biologicznej. Najczęściej następowało to w wieku 15 lat. |
|
|
|
 |
Holigula_Mixrus

|
Wys³any: 2007-04-06, 09:34
|
|
|
Nani jak sama powiedziałas jestęs nowym graczem więc ci troche starsi np ja juz tu troche gram a w częśniej grałam pod innym nickiem wiemy lepiej co powinno zmienic lub dodac do tej gry. Zauwazyłam że jesli ktos cos dopowie do tematu to odrazu go krytykujesz a po drugie to tylko propozycje.Po trzecie powiedziałas, że wszyscy którzy tu graja to mężczyxni a zona to ma byc postac wirtualna a nie gracz. Jak dla mnie jest to beznadziejny pomysł. Wokorzystajmy indianki gra by była ciekawsza. Nie chce cie obrażać. A jesli chodzi o bronie to tu akurat chodziło mi o niektóre wiadomo, ze indianin nie zrobi tarczy ani pistoletu. Myślałam raczej o tych słabszych np łuki. |
 |
|
|
|
 |
|
|